RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Pietro Arcidiacono+Antonino Speziale INNOCENTI

Ο Pietro Arcidiacono είναι ποδοσφαιριστής της ιταλικής Cosenza. Στις 17 Νοεμβρίου η ομάδα του αγωνιζόταν εκτός έδρας με την Sambiase στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου της Serie D. O "Biccio", όπως είναι το παρατσούκλι του, σημείωσε το τρίτο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του και έσπευσε να το πανηγυρίσει τρέχοντας στον πάγκο από όπου πήρε και φόρεσε την κάτωθι φανέλα.


Η φανέλα γράφει "Speziale Innocente", που σημαίνει "Ο Σπετσιάλε είναι αθώος". Ο Αντονίνο Σπετσιάλε είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ως υπεύθυνος για το θάνατο του μπάτσου Filippo Raciti στο ντέρμπι της Σικελίας, Κατάνια-Παλέρμο, στις 4 Φεβρουαρίου του 2007. Αναλυτική περιγραφή για το τι έγινε σε εκείνον τον αγώνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ύστερα από το τέλος του αγώνα ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς της Κατάνια και τους μπάτσους με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του Ρατσίτι και στη συνέχεια την καταδίκη του τότε 17χρονου οπαδού της Κατάνια, Αντονίνο Σπετσιάλε, ως υπαιτίου. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να ενοχοποιεί τον Σπετσιάλε και η φυλάκισή του είναι εντελώς κατευθυνόμενη για να καταλαγιάσει η οργή των επίσημων αρχών και της οικογένειας του μπάτσου.


Ο Πιέτρο έχει γεννηθεί στην Κατάνια και -εκτός από συνομήλικος- έχει μάλιστα μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά με τον Αντονίνο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξηγώντας τα κίνητρα της πράξης του δήλωσε ότι το έκανε απλά από αλληλεγγύη στην οικογένεια του φυλακισμένου και ότι δεν ήθελε να καταφερθεί ενάντια στην αστυνομία. Αμέσως όμως τον ποδοσφαιριστή άδειασε η δήμαρχος της πόλης της Κοζέντσα, Μάριο Οκιούτο, λέγοντας ότι αυτή η συμπεριφορά δεν τιμά την πόλη. Στο χορό μπήκε και η Coisp, το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Αστυνομικών, που ζήτησε την τιμωρία του παίκτη. Μεγάλη πίεση ασκήθηκε και στην ίδια την ομάδα για να προβεί σε τιμωρία. 


Τελικά, στις 19 Νοεμβρίου τού ανακοινώνεται ότι τιμωρείται με αποκλεισμό τριών χρόνων από τα γήπεδα. Λίγο πριν τη μεταγραφή του στη Ρετζίνα (που αγωνίζεται στη Serie Β), λόγω των πολύ καλών του εμφανίσεων, το μέλλον του Αρκιντιάκονο διαγράφεται πλέον δυσοίωνο.


Από εμάς πάντως χαίρει πλήρους συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε διαφορετικά για έναν παίκτη που τόλμησε να υπερβεί τα εσκαμμένα και να πάρει θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα: την άδικη αντιμετώπιση των οπαδών από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Ένα πανί αλληλεγγύης στον Πιέτρο, αλλά και στον Αντονίνο, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως οπαδοί.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας δημιουργήθηκε στο facebook σελίδα υποστήριξης και αλληλεγγύης στον Πιέτρο με το όνομα: Pietro "Biccio" Arcidiacono. Η σελίδα μετρά ήδη χιλιάδες μέλη. Αγαπητοί "facebook ultras" βουρ για like λοιπόν!


ΥΓ. Ορίστε και η ιστοσελίδα των οπαδών της Κοζέντσα που -για να το πούμε απλά- είναι πολύ κομπλέ άτομα. Για περισσότερα τσεκάρετε το Cosenza Supporters και διάφορα links που θα βρείτε στο διαδίκτυο.
ΥΓ2. Ορίστε και το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα. Έτσι, για την ιστορία. Μπορεί να μην βλέπουμε τον πανηγυρισμό του Πιέτρο αλλά ο αγωνιστικός χώρος που θυμίζει βοσκοτόπι, οι τσιμεντένιες κερκίδες όρθιων που τόσο μας έχουν λείψει, το χρώμα στην κερκίδα από τους οπαδούς ΚΑΙ των δύο ομάδων, ο πανηγυρισμός του παίκτη της Κοζέντσα στο 1-2 που τρέχει παθιασμένα στους οργανωμένους και η εκπληκτική "πίτα" του τερματοφύλακα της Σαμπιάσε στο 2-4 είναι αρκετά για να ευχαριστηθούμε το συγκεκριμένο οπτικό υπερθέαμα ως γνήσιοι εραστές του κακού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: