RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Συλλογή ρούχων και τροφίμων από την ΑΘ10 και αιμοδοσία από το Che Guevara Club

Παραδειγματικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σαν αυτές που δημοσιεύουμε παρακάτω ελπίζουμε να πολλαπλασιαστούν τους καιρούς που διανύουμε. Άλλωστε, οι αιμοδοσίες, η συλλογή ρούχων και τροφίμων (π.χ. για σεισμόπληκτους, άστεγους), η ανάρτηση πανιών, η συμμετοχή στις πορείες και σε κοινωνικά εγχειρήματα είναι λίγα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε (και έχουμε κάνει πολλάκις στο παρελθόν) ως σκεπτόμενοι οπαδοί, ως σκεπτόμενοι πολίτες στην τελική, για να καταπολεμήσουμε τη μιζέρια που μας περιβάλλει. Ας περάσουμε όμως στα γεγονότα.


Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή αποφάσισαν να συλλέξουν φάρμακα και ιατρικό υλικό και να τα παραχωρήσουν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωρεάν εισιτήρια και για όλα τα παιδιά που περιθάλπονται στο Παπάφειο Ίδρυμα.  Ακολουθεί η ανακοίνωση από την Αυτόνομη Θύρα 10:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ..

Βλέποντας την κοινωνική κατάσταση γύρω μας να γίνεται ολοένα και χειρότερη, βλέποντας εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας να αντιμετωπίζουμε προβλήματα κάλυψης θεμελιωδών αναγκών, βλέποντας να ψηφίζονται καθημερινά νέα μέτρα και νέοι φόροι, συνεχίζουμε τις κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης.


Από σήμερα Πέμπτη 1/11 και για ένα μήνα, μέχρι τη 1/12, ξεκινάμε τη συλλογή φαρμάκων και ιατρικού υλικού στα γραφεία του συνδέσμου μας, τα οποία θα δοθούν στο κοινωνικό ιατρείο της Θεσσαλονίκης  Οποιοδήποτε φάρμακο βρίσκεται στα ράφια των σπιτιών μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη προσπάθεια η οποία λαμβάνει χώρα στο κοινωνικό ιατρείο. Καλούμε λοιπόν οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει αυτή τη προσπάθεια, ακόμα και μια ασπιρίνη στην Ελλάδα του 2012 είναι σημαντική.



Το κοινωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης είναι ένας χώρος στον οποίο μπορεί να πάει ο κάθε άνθρωπος και να τύχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης."Είναι ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προερχόμενους  πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση".
Το κοινωνικό ιατρείο βρίσκεται στην οδό Αισώπου 24 (βαρδάρη) και για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 2310-520386 ή να επισκεφτείτε το site http://koinwniko-iatreio.gr/






Επίσης, με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε στον κόσμο του Ηρακλή ότι μετά από πρωτοβουλία του συνδέσμου μας και σε συνεννόηση με την ΠΑΕ, ξεκινάει από την ερχόμενη Κυριακή κάτι το οποίο προσπαθούσαμε εδώ και αρκετό καιρό. Η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τους εντός έδρας αγώνες στο Παπάφειο ίδρυμα σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί!!!



Στην τρίτη του αιμοδοσία προχώρησε και το Che Guevara Club του Πανσερραϊκού ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα τράπεζα αίματος του για όποιον χρειαστεί τη σχετική βοήθεια. Δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση που μας έστειλαν:

Μετά την ολοκλήρωση της άκρως επιτυχημένης 3ης αιμοδοσίας του Panserraikos Che Guevara Club, με πολλές δεκάδες συμμετέχοντες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια:
-τα μέλη μας, που για άλλη μια φορά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική ευαισθησία που διαθέτουν,
-τους ανθρώπους που αν και δεν ανήκουν στα μέλη του Club, βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία μας, έδωσαν αίμα και στήριξαν την προσπάθειά μας,
-όσους λόγω της δουλειάς δε μπόρεσαν να δώσουν αίμα, αλλά θα επισκεφτούν στο προσεχές χρονικό διάστημα κάποιο Νοσοκομείο για να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στην τράπεζα αίματος του Club.
-τα ΜΜΕ των Σερρών που βοήθησαν στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την αιμοδοσία του Che Guevara Club, και ιδιαίτερα όσους δημοσιογράφους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν αίμα
-το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και ειδικά το τμήμα Αιμοδοσίας, για την άψογη για άλλη μια φορά συνεργασία.


Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί όποτε θελήσει και σε όποιο νοσοκομείο βρίσκεται κοντά του, να δώσει αίμα αναφέροντας ότι είναι για την τράπεζα αίματος του Panserraikos Che Guevara Club. Από την έναρξη των αιμοδοσιών μας μέχρι σήμερα, το Club μας έχει προσφέρει πολλές δεκάδες φιάλες αίματος σε συνανθρώπους μας που τις είχαν ανάγκη. Με μοναδικό γνώμονα την ανθρώπινη υγεία, μακριά από προκαταλήψεις και φυλετικά κριτήρια. Οι αιμοδοσίες του Club θα συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ήδη σημαντική τράπεζα αίματος που έχουμε αποκτήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ομάδες του Πανσερραϊκού και του Ηρακλή στο Πόλο, έδωσαν έναν αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

http://www.panserraikara.gr/g5/index.php/component/content/article/921----photos--video