RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οπαδοί, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά...


Στην Ισπανία όλο και πυκνώνουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις ενάντια στα νέα μέτρα που "γονατίζουν", μετά τους Ελληνες, και τους Ισπανούς εργαζόμενους. Ενώ σε απόγνωση έχουν φτάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια και οι τράπεζες, αμείλικτες φυσικά, απειλούν με εξώσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα αυτοκτόνησε μια γυναίκα, όταν έφτασε δικαστικός επιμελητής σπίτι της με απόφαση έξωσης. Ο θάνατος της 50χρονης γυναίκας είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν πορείες διαμαρτυρίας για τους "δολοφόνους τραπεζίτες".
Οι οπαδοί της Ραγιο Βαγιεκάνο σήκωσαν πανιά στον αγώνα του Σαββάτου με την Θέλτα που αναφέρονταν στην πολιτική κατάσταση της χώρας.


Πρώτη φωτό: "Οι αυτοκτονίες είναι πολιτικές δολοφονίες των τραπεζών. Σταματήστε τις εξώσεις"
Δεύτερη φωτό: "Ο καπιταλισμός σε κρίση, εμεις σε πόλεμο. Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη"

Βορειότερα, και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, η διοίκηση της Ford αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου στην πόλη της Γκένκ με αποτέλεσμα περισσότεροι από 4.500 εργάτες να βρεθούν στο δρόμο. Οι οπαδοί της τοπικής ομάδας πριν δύο εβδομάδες περίπου είχαν σηκώσει πανό αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. Στον προχθεσινό αγώνα της Κολωνίας με αντίπαλο την Ντούισμπουργκ, οι Coloniacs Ultras δήλωσαν και αυτοί την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Βέλγων εργατών.



     

Δεν υπάρχουν σχόλια: