RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποχή από τους οργανωμένους της Μπάγερν

Αντιγράφουμε από το gazzetta.gr (και διαβάστε όλο το άρθρο εδώ):

Στη συνείδηση των οπαδών λοιπόν έχει «καρφωθεί» ότι η διοίκηση απλά δεν τους θέλει στο γήπεδο, αναζητώντας μία έδρα με απλούς καταναλωτές στα πρότυπα του ΝΒΑ. Η απάντηση της Sϋdkurve; Αποχή! Και αποχή στα εντός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου η απουσία τους να προκαλέσει αίσθηση. Στο ματς με τη Λιλ, όπου η ομάδα κέρδισε 6-1, η ατμόσφαιρα θύμισε πραγματικά όπερα. Και ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και ο ίδιος ο Χένες, προβληματίστηκε από την εικόνα αυτή. Δήλωσε ξεκάθαρα μάλιστα ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για τους οπαδούς, προκειμένου να βρουν από κοινού μία λύση.


Οι οργανωμένοι δεν τον πιστεύουν. Νιώθουν ανεπιθύμητοι, διωγμένοι. Και φυσικά δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Σκέφτονται το πως να συνεχίσουν τη δράση τους στα εντός έδρας παιχνίδια, αφού καταλαβαίνουν ότι η απουσία τους δεν συμφέρει την Μπάγερν και αισθάνονται ότι το καταλαβαίνει και η διοίκηση. Και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να μάχονται για να παραμείνει ζωντανό το διαφορετικό χρώμα στην κερκίδα!

Βλέπετε πόσο απλά η αποχή στριμώχνει στη γωνιά της τη διοίκηση. Η απώλεια εισόδων (λυπούμαστε που το αναφέρουμε πρώτο αλλά that's modern football...) και η εικόνα... εκκλησίας είναι από τα βασικά πλήγματα που μπορεί να προκληθούν στην εικόνα ενός συλλόγου. Η αποχή είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο πίεσης που πρέπει να χρησιμοποιείται, όταν τα πράγματα φτάνουν στα όριά τους και αντιμετωπιζόμαστε, αναλόγως την περίσταση, ως κοινοί εγκληματίες ή ως απλοί πελάτες.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους οπαδούς της Μπάγερν και να βγουν νικητές από αυτή την κόντρα που θέλει να "εξαφανίσει" το χρώμα και τη συνείδηση από την κερκίδα τους.

Στα δικά μας τώρα. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και στα μέρη μας (τελευταίο παράδειγμα εδώ, αν θυμόμαστε σωστά, ήταν η αποχή των οπαδών του ΠΑΟ από τον τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ το 2011 εξαιτίας των υψηλών τιμών και των εξευτελιστικών μέτρων ασφαλείας) ανάλογες κινήσεις και γιατί όχι μετά από συνεννόηση ώστε να μένουν απούλητα και τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων (όταν δεν τους απαγορεύεται η είσοδος...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: