RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Roma - Lazio: No TAV...


Τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Susa Valley, στα βόρεια της χώρας εξελίσσεται μια μάχη κυριολεκτικά των κατοίκων εναντίον της κατασκευής μιας νέας γραμμής τρένου (TAV) σε αντικατάσταση της παλιάς, που θα συνδέει την περιοχή με τη Γαλλία. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως αφενός δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης μιας και η υπάρχουσα γραμμή αρκεί και πως όλο αυτό το σχέδιο γίνεται για το κέρδος των εταιρειών που εμπλέκονται, και αφετέρου πως η καταστροφή του περιβάλλοντος θα είναι τεράστια αν τελικά κατασκευαστεί η νέα γραμμή ταχείας διέλευσης. Παρόμοιες αντιδράσεις για τέτοιου τύπου γραμμές έχουν υπάρξει στο παρελθόν και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας με τη διαφορά πως στη συγκερκιμένη περιοχή οι κάτοικοι των χωριών επιδυκνύουν μια απίστευτη μαχητικότητα και από την άλλη πλευρά η αστυνομία μια απίστευτη βιαιότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα notav.info.
Στις 27 Φεβρουαρίου σε ακόμα μια κινητοποίηση των κατοίκων τραυματίστηκε σοβαρά ο Luca Abba, ακτιβιστής 37 χρονών ο οποίος είχε ανέβει σε έναν πυλώνα ρεύματος σε περιοχή όπου η αστυνομία προσπαθούσε να απομακρύνει τους χιλιάδες διαδηλωτές και απειλούσε πως αν δεν σταματήσουν τα έργα θα έπιανε τα υψηλής τάσης καλώδια.  Παρόλο τις απειλές του, μέλη ειδικού σώματος της αστυνομίας σκαρφάλωσαν στον πυλώνα, ο ίδιος συνέχισε να ανεβαίνει προς τα καλώδια και έκανε πράξη την απειλή του με αποτέλεσμα να πέσει από 10 μέτρα ύψος και να τραυματιστεί σοβαρά. Οι  οπαδοί της Ρόμα σήκωσαν δύο πανό στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Λάτσιο με αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και γενικότερα στις κινητοποιήσεις κατοίκων και ακτιβιστών στη Susa Valley. Το πρώτο λέει "Αστυνομία και δημοσιογράφοι ειστε τρομοκράτες, No TAV" και το άλλο "Η υπεράσπιση της γης από τη δημοκρατία σκοτώνει. Γερά Luca. Νο TAV" 
Παρόλο τη "no politica" φάση σε πολλά γήπεδα της Ιταλίας, παρόλο που μιλάμε για ένα από τα πιο ξακουστά για την αντιπαλότητα και τα επεισόδια ντέρμπι που 90 λεπτά όλοι ασχολούνται με τον απέναντι και πως θα "πάρουν την κερκίδα", οι Romanisti "μίλησαν" για ένα γεγονός εξωγηπεδικό, αποδυκνύοντας πως τα όρια μεταξύ κοινωνικού, πολιτικού, γηπεδικού, οπαδικού πάντα (θα) είναι λεπτά...     

1 σχόλιο:

-Azzz- είπε...

Σχετικό πανί σηκώθηκε και στο Millerntor της Sankt Pauli ( http://www.notav.info/senza-categoria/striscione-no-tav-del-st-pauli/ )