RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τα μεθεόρτια...


Είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα για την πολύ πιθανό ενδεχόμενο να αποτελέσει "πάτημα" για το υπουργείο η πρόκληση επεισοδίων, για την εφαρμογή των νέων διατάξεων του νόμου. Αντιγράφουμε από το sport24, και υπογραμμίζουμε τα ενδιάφεροντα σημεία του ρεπορτάζ:
 
"Τη διαβεβαίωσή του ότι θα παραπεμφθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη, οι ταραξίες του ΟΑΚΑ που οδήγησαν το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού σε πρόωρη λήξη την περασμένη Κυριακή, έστειλε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη οι έρευνες να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για "εγκάθετους που προκάλεσαν τα επεισόδια στο χώρο των VIP του ΟΑΚΑ".
"Πρόκειται για περίπου 150 κουκουλοφόρους που βρέθηκαν εκεί", ενώ ανέφερε ότι "η ΕΛΑΣ έκανε ό,τι μπορούσε και ό, τι περνούσε από το χέρι της".
Ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές με τα πρόσωπα των ιθυνόντων των ολικών καταστροφών στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Παρεμβαίνοντας ο αρμόδιος για τον αθλητισμό, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ανέφερε ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε "crash test" για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, όπου προβλέπονται αυστηρές ποινές και έχουν προβλεφθεί και ρήτρες βίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: