RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Άρχισαν τα πρωτοβρόχια του νέου νόμου...

Τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η τεταμένη σχέση από τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στην παραλιακή με φιλάθλους του Παναθηναικού (είχαν σαν αποτέλεσμα και το θάνατο του φιλάθλου Γιάννη Ρουσάκη), έφεραν την αστυνομία να προβεί στην κίνηση αυτή η οποία σκορπάει αντιδράσεις στο συνδεσμικό κίνημα του ΟΦΗ.
Στην συνάντηση που έγινε την Πέμπτη, παρουσία της αστυνομίας, μελών της Διοικούσας του ΟΦΗ και τα προεδρεία των συνδέσμων, η αστυνομία γνωστοποίησε την απόφαση της, την οποία και έκανε πράξη την Παρασκευή το πρωί, σφραγίζοντας τους χώρους που φιλοξενούνταν οι οπαδοί. Η Αστυνομία στην συνάντηση της Πέμπτης έφερε  ως επιχείρημα «παράπονα γειτόνων της περιοχής» και καταγγελίες που έχουν γίνει για τους χώρους που στεγάζονται οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, αλλά και τις προποθέσεις που συμπεριλαμβάνει ο νέος αθλητικός νόμος.
Οι Συνδεσμίτες του ΟΦΗ πάντως καταγγέλουν  ότι  βιώνουν ένα διωγμό από την Αστυνομία, ενώ επισημαίνουν ότι η Αστυνομία κλείνει  μόνο τους συνδέσμους του ΟΦΗ και όχι συνδέσμους μεγάλων ομάδων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η κίνηση να σφραγιστούν τα γραφεία των «Κρητών» στις Πατέλες που είναι ένας ήρεμος σύνδεσμος που δεν έχει δώσει ποτέ αφορμές και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Συνδεσμίτες του ΟΦΗ αναφέρουν:
 «Φίλοι ομιλήτες έπειτα από δεκαετίες των συνδέσμων μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα διωγμό.
Μετά από χρόνια προσφοράς στην ομάδα μας και στην κοινωνία της πόλης μας με υπερήφανους αγώνες για την ανεξαρτησία και την πρόοδο του σωματείου μας δεχόμαστε ένα πρωτόγνωρο και άδικο πόλεμο.
Οι αγώνες μας δεν κάμπτονται από παρερμηνείες νόμων και διατάξεων που μοναδικό σκοπό τους έχουν την εξόντωση του δυναμικού λαού μας.
Καλούμε όλους τους ομιλήτες σε συστράτευση για ένα νέο ξεκίνημα.
Υ.Γ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.
Είμαστε εδώ
Είμαστε μαζί
Λέσχη φίλων Ο.Φ.Η
SNAKES -4- Heraklion Club».

Την παραπάνω είδηση αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα cretalive.gr. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας. Και πάνω σε αυτές θέλουμε να κάνουμε δύο σχόλια.
Πρώτον, είμαστε απόλυτα σίγουροι πως ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί κατά προτίμηση, κατά βούληση και επιλεκτικά. Έτσι λοιπόν, θα υπάρξουν περιπτώσεις σαν και αυτή των οπαδών του ΟΦΗ, που ο νόμος θα εφαρμοστεί κατά γράμμα και θα υπάρξουν και περιπτώσεις που καμιά αστυνομία και κανένας νόμος δεν θα αγγίξει τον χ ή τον ψ σύνδεσμο της χ ή της ψ ομάδας. Το θέμα όμως δεν είναι "να εφαρμοστεί σε όλους ο νόμος ανεξαιρέτως..." αλλά πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε, να καταργήσουμε αν θέλετε, τις πρόσφατες τροποποιήσεις στον αθλητικό νόμο. Οταν "καιγόμαστε" δεν προέχει να "καούν" και οι άλλοι, αλλά να σβήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας με τις δυνάμεις του τη φωτιά...
Δεύτερον, μαζι με τα "ξερά" θα καούν και τα "χλωρά". Αυτή είναι ακόμα μια αλήθεια της εφαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι λάθος να "παίξουμε" σαν επιχείρημα το διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" οπαδούς. Αλλά ακριβώς το αντίθετο: να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, αφήνοντας τις διαφορές μας, εναντίον του νόμου.

ΥΓ. Για να προλάβουμε τους "πονηρούς": ξέρουμε και ξέρετε τις ευθύνες των ίδιων των οργανωμένων οπαδών για την κατάστασή μας και τα στραβά και χαζά που παίζουν εδώ και εκεί ώστε να δικαιολογείται η αστυνομία να μας χειρίζεται με τον τρόπο που μας χειρίζεται. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες σκληρές νομοθεσίες (και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στο κλείσιμο συνδέσμων) τότε πρέπει να μην ξεχνάμε και την αυτοκριτική μας. Είναι απαραίτητο αν θέλουμε να βγάλουν κάπου οι όποιες αντιδράσεις, για το νόμο, υπάρξουν...           



       




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

21 ετων νεκρος.
οι μπατσοι κλεινουν επικλεκτικα συνδεσμους.
οι οφητζηδες βιώνουν διωγμο.
ο ηρεμος συνδεσμος στις πατελες, κλεινει ενω δεν εχει προκαλεσει ποτε.
21 χρονων νεκρος.
οι μπατσοι, το κρατος, οι slayer και τα νεφελιμ βεβαιως βεβαιως, εχουν αντιληφθει οτι οι κερκιδες εχουν συνειδηση, ενοτητα, κοινο τροπο σκεψης και δρασης και τους επιτιθονται με ιδιωνυμα, τρομονομους και χημικα.
21 χρονων νεκρος.
οι rfu προτεινουν αυτοκριτικη.
21 χρονων νεκρος.
για τα επεισοδια στα γηπεδα φταιει η αστυνομια κι η ανοργανωσια της, γιατι δεν λεει να φταιμε εμεις.
21 χρονων νεκρος.
οι πολιτικοι εχουν βαλει στο ματι το ποδοσφαιρο και πανε να το αναβαθμίσουν σε επιπεδα προιοντος.
οι χορηγοι, οι μοντερνισμοι, τα ακριβα συμβολαια ρημαζουν το ποδοσφαιρο που αγαπησαμε.
21 χρονων νεκρος.
οι βουλευτες μας κλεβουν κυκλοφορουν ελευθεροι, γιατι να φυλακιστει ο δολοφονος του ρουσακη;
κυρια κυρια, αυτος αρχισε πρωτος.
21 χρονων νεκρος, κι ολοι τα βαζουν με τους συνδεσμους.

ειμαι πονηρος (sorry δε με προλαβατε) και εθελοτυφλω. ειμαστε τα μαργαριταρια των γηπεδων, οι μπατσοι ειναι κακοι.

υγ1: αν ποτε o γιος κάποιου γνωστου σας (δε θα ηθελα να αναφερω ουτε καν υποθετικο παραδειγμα με πρωταγωνιστες τους διαχειριστες του blog) "χαθει" σε οπαδικη συμπλοκη να ξερετε, οι νεοι νομοι φταινε και οι μπατσοι.

υγ2: 21 χρονών νεκρος

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ φίλε αλλά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα των λεγομένων σου. Υπονοείς πως για τη βία και ακόμα περισσότερο για το θάνατο του 21χρονου, ευθύνεται αποκλειστικά η αστυνομία, το μοντέρνο ποδόσφαιρο και οι νόμοι; Προσπαθώ να καταλάβω...
ΥΓ. διαφωνείς πως απαιτείται αυτοκριτική από τους ίδιους τους οπαδούς;
Φιλικά...

Ανώνυμος είπε...

τουναντιον, εννοω, δεν υποννοω, οτι χρειαζεται ΠΡΩΤΑ αυτοκριτικη απο εμας, δραστικες λύσεις απο τους οργανωμενους, σε μια εποχη που "και οι hooligans είναι αναγκαίοι" οπως αφήνεται να εννοηθει, και μετα επιρριψη ευθυνων σε μπατσους και πολιτεια. απλα εμεις αρχιζουμε απ τοτς αλλους. σαν ελληνες; σαν οπαδοι; σαν ελληνες οπαδοι μαλλον.