RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αποχή από τους Ultras Gate 3 της Αναγέννησης Καρδίτσας

Σε αποχή έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό οι Ultras Gate 3, οι οργανωμένοι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας, μετά τη συνεχή και αδικαιολόγητα προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας εναντίον τους. Τα γεγονότα μεταξύ αστυνομίας και οπαδών στην Καρδίτσα είναι αρκετά τον τελευταίο καιρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο όλων των συνδέσμων ύστερα από εντολή του διοικητή της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης πριν λίγους μήνες. 


Στους οπαδούς της Αναγέννησης Καρδίτσας, όπως γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης τους σε τοπική εφημερίδα, τους ζητήθηκε από την αστυνομία, σε συνεργασία και με τη διοίκηση, να μαζεύονται όλοι έξω από την είσοδο της θύρας τους και να μπαίνουν στο γήπεδο μόλις ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα καθώς η πόρτα θα κλείνει μετά. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Αναγέννησης Καρδίτσας:

«Το οργανωμένο κομμάτι ULTRAS GATE 3 αποφάσισε ότι την φετινή σεζόν θ' απέχει από το γήπεδο. Δεν θα παρευρεθούμε σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν τραγελαφικά πράγματα που προκαλούν απορία από την πλευρά της διοίκησης και την πλευρά της αστυνομίας.

Η διοίκηση δέχεται αποφάσεις της αστυνομίας χωρίς να κάνει τα στοιχειώδη απλά πράγματα ώστε να προστατεύσει την ψυχή της ομάδας. Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι θ' ανοίγει η πόρτα για ένα τέταρτο και θα κλείνει ακριβώς μόλις αρχίζει ο αγώνας. Εμείς ξέρουμε ότι σε όλα τα γήπεδα η είσοδος με εισιτήριο είναι ελεύθερη. Στο γήπεδο της Καρδίτσας γίνεται το ακριβώς αντίθετο και μας φέρονται σαν φιλοξενούμενους.

Μας μαζεύουν στην πόρτα που μπαίνει το οργανωμένο κομμάτι και έχουν την απαίτηση μόλις μαζευτούν όλοι τότε να μπούμε. Αυτό είναι γελοίο! Κάθε Κυριακή στο γήπεδο υπάρχει προκλητική στάση από την αστυνομία. Και υπάρχουν περιπτώσεις όπως πρόσφατα ένα άτομο πήγε στο κυλικείο και πήρε μπύρες και ξαφνικά όταν γύρισε του επιτέθηκαν αστυνομικοί με γκλοπ και ασπίδες με αφορμή ότι απαγορεύεται το αλκοόλ ενώ το πουλάνε στο χώρο του γηπέδου!

Ένα ακόμη περιστατικό που γίνεται και συνεχώς επαναλαμβάνεται είναι η προσωπική αντιμετώπιση και η στιγμάτηση κάποιων ατόμων καθώς η λύση αστείο που συζητήθηκε ανάμεσα στην αστυνομία και την διοίκηση είναι το αλκοτέστ στο γήπεδο! Αν είναι δυνατόν σ' ένα γήπεδο που δεν γίνεται το παραμικρό! Όλη αυτή η φάση μας δείχνει ότι θέλουν τη σύλληψη ατόμων χωρίς λόγο και αιτία! Εμείς θέλουμε το καλύτερο της ομάδας.

Ο οπαδισμός δεν είναι βία, είναι περηφάνεια και αυτό το δείξαμε στην αρχή μέσα από μια συζήτηση που είχαμε με τη διοίκηση. Μας προσφέρθηκαν πενήντα εισιτήρια δωρεάν σε κάθε παιχνίδι αλλά δεν τα δεχθήκαμε. Αν τα δεχόμασταν μπορεί να ήμασταν καλοί, αλλά τώρα είμαστε κακοί. Είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό που κάνουμε. Η υπομονή μας έχει και κάποια όρια τα οποία δεν πρέπει να εξαντληθούν. Δεν θέλουμε να παίξουμε κανένα παιχνίδι. Αυτό γίνεται γιατί παίζεται παιχνίδι πάνω στην πλάτη των οργανωμένων.

Προς διοίκηση και αστυνομία:

Το γήπεδο δεν είναι στρατός ούτε εκκλησία. Ζητάμε επιείκεια αι κατανόηση απο τους παίκτες. Παίξτε με πάθος για τη φανέλα κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας. Η απόφασή μας θα παραμείνει η ίδια μέχρι ν' αλλάξει κάτι».

user posted image

Υπό συζήτηση είναι και το μέτρο του αλκοτέστ, ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά αναίτιας αστυνομικής βίας. Εδώ θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί το μέτρο του... αλκοτέστ είναι στην ουσία εφαρμογή του α(θ)λητικού (τρομο)νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι. Όπως αναφέρεται άλλωστε και στον ίδιο το νόμο (η υπογράμμιση δική μας):

Άρθρο 10
Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα
Στο άρθρο 41Δ του ν. 2725/1999, όπως τροποποιείται με τον παρόντα νόμο, προστίθεται παράγραφος 19 ως εξής:
«19. Οι διοικήσεις των διοργανωτριών αρχών των πρωταθλημάτων και των γηπεδούχων ομάδων έχουν δικαίωμα με απόφασή τους να απαγορεύουν αιτιολογημένα την είσοδο σε συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση σε κάθε πρόσωπο, το οποίο, κατ’ εκτίμηση των περιστάσεων και της συμπεριφοράς του, ενδέχεται να δημιουργήσει επεισόδια σε αυτή και ιδίως σε πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς ασφαλείας ή κρίνονται ύποπτα διάπραξης αδικημάτων σχετιζόμενων με τη βία στα γήπεδα ή αρνούνται τη σωματική έρευνα από το προσωπικό ασφαλείας των γηπέδων ή βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ. Η απόφαση αυτή, η οποία πρέπει να εδράζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, γνωστοποιείται στην επιτόπια αστυνομική δύναμη.»



Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση: «Ο οπαδισμός δεν είναι βία, είναι περηφάνια...»Μπάτσοι και διοικήσεις κάτω τα χέρια σας από τους οπαδούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: