RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

1ο Football Anti-Tournament στη Θεσσαλονίκη

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και αναδημοσιεύουμε το κάτωθι ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη στα παιδιά του Green Ghetto και ελπίζουμε να γυρίσουν με το τρόπαιο στον Εύοσμο. Όσο για τις άλλες τρεις ομάδες το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να νικήσει το κακό ποδόσφαιρο! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΑΝΤΙ – TOURNAMENT

afisaanti

Την εποχή που οι νόμοι και η καταστολή χτυπάνε τις πόρτες μας. Την εποχή που ο κλοιός γύρω από την ελευθερία στενεύει, ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι η λύση βασίζεται στο να βρεθούμε ενωμένοι με κάθε δυνατό τρόπο. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποφασίσαμε ότι ένας τρόπος είναι να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Να βάλουμε στην άκρη ποδοσφαιρικές εταιρείες, στημένους κανόνες και άσκοπα μίση, και να πράξουμε την παιδικότητα της αλάνας στο όνομα της αλληλέγγυας αμεσότητας της γειτονιάς.

Να δείξουμε ότι η αθλητική αντιπαλότητα βρίσκεται μόνο στα μυαλά των νοητικά υποταγμένων στην σάπια καθημερινότητα. Να γελάσουμε, να κάνουμε λάθη ελεύθερα, κουβεντιάζοντας με τον αντίπαλο έτσι ώστε να δείξουμε ότι η ποδοσφαιρική ουσία βρίσκεται στον ίδιο τον αγώνα των παικτών και στην αγάπη των οπαδών και όχι στους μεγάλους χορηγούς και τις μεγάλες προσδοκίες των φιλάθλων από τους προέδρους.

Να παίξουμε χωρίς να πατάμε χλοοτάπητες και γρασίδια χιλιάδων ευρώ, να μην νοιαζόμαστε για την ύπαρξη ορίων και γραμμών. Να εφαρμόσουμε την ελευθερία ακόμα και σε κάτι τόσο μικρό όπως το 6Χ6, για να αποδείξουμε ότι για να καταφέρουμε πραγματικά κάτι πρέπει σιγά σιγά να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας.

Ξεκινώντας απο τις γειτονιές μας και φτάνοντας σε όλα τα πλάτη της γης, έστω και με μια τιποτένια μπάλα!! Αυτοοργανωμένο ποδόσφαιρο του δρόμου, για την απελευθέρωση της καθημερινότητας μας, ενάντια σε κάθε ρατσισμό και φασισμό που καταστρέφει τις ζωές μας!!

Καλεσμένοι στο πάρτι μας είστε όλοι. Όλοι όσοι νιώθουν ακόμη παιδιά και νοσταλγούν την εποχή που πετούσαμε δύο μπουφάν για να φτιάξουμε εστία, που κάναμε ντρίμπλες στις αλάνες, που γυρνούσαμε χτυπημένοι στα γόνατα, χωρίς να μας ενδιαφέρει και πολύ. Όλοι όσοι νιώθετε έστω και λίγο αντι-φασίστες, αντι-ρατσιστές, αντι-ξενοφοβικοί..

Είναι ανάγκη να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και κατανοητά, βάζοντας τα θεμέλια για ένα επαναλαμβανόμενο μίνι τουρνουά το οποίο θα ενώσει τις ιδέες και τις απόψεις μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Για να καλυτερέψουμε τις σχέσεις μας, για να απελευθερώσουμε τις γειτονιές μας, για να πιούμε τις μπύρες μας, να φάμε τα σουβλάκια μας και να ακούσουμε τη μουσικούλα μας την ώρα που οι άλλοι θα ιδρώνουν στο ξερό γήπεδο.

Κουράγιο αδέρφια, η νίκη σε κάθε περίπτωση…είναι δική μας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας εξηγησει λιγο ο αρθρογραφος τι εννοει με την ευχη που κανει στις 3 ομαδες

Radical Fans United είπε...

Ας εξηγήσει λίγο ο Ανώνυμος τι θέλει να του εξηγήσουν οι RFU.