RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

No Democracy, Only Police In Fucking Greece...


Στον ευρωπαϊκό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΤΣΣΚΑ την προηγούμενη Πέμπτη (17/02) οι οπαδοι του δικεφάλου ανάρτησαν τα παραπάνω πανό. Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχόμενες προφυλακίσεις με τις οποίες καταδικάζονται διάφοροι οπαδοί της ομάδας. Μάλιστα, το πανό που γράφει "no democracy, only police in fucking greece" θεωρηθηκε πανό πολιτικού περιεχομένου και η ομάδα θα τιμωρηθεί με πρόστιμο μιας και ενώ από τους αρμόδιους ζητήθηκε να κατεβει, το πανό παρέμεινε στη θέση του.

Εμείς με τη σειρά μας να υπενθυμίσουμε πως εδώ και κάποια χρόνια οπαδοι προφυλακίζονται με μηδαμινά στοιχεία και αστείες κατηγορίες την ίδια στιγμή που οι μεγαλοπαράγοντες με τα τσιράκια και τους φύλακές τους -οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την κατάντια του αθλητισμού- κυκλοφορούν ελεύθεροι...
ΥΓ. Το πανό στα σέρβικα σημαίνει FIGHT FOR JUSTICE

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα θα αποφασισουν οι κατα τα αλλα συμπαθεις προβατομυαλοι, ποτε θα φωναζουν και ποτε θα κανουν μοκο? Γιατι οταν πιαναν Αρειανους ή Ηρακλειδεις για κροτιδες και πυρσους και γινοντουσαν πορειες οι κυριοι καναν τουμπεκι. Αλλα ξεχασα, μονο για την παρτυ τους οι κυριοι. Μονο για την παρτυ τους.
Για μια κερκιδα χρωματων και συνειδησεων αραγε παλευουν και οι συγκεκριμενοι προβατομυαλοι κυριοι?
Για ποια κερκιδα χρωματων και συνειδησεων οταν οι μισοι συνδεσμοι τους ειναι φωλιες φασιστων, οταν τα κεφαλια τους εχουνε ακρες με μεσαια στελεχη της αστυνομιας και ''μπαοκσηντεζ να πουμε ασφαλιτες ξερω γω''.
Και τελικα θα αποφασισετε, θα ειστε με τους νεοναζι Grobari απο την φιλτατη Σερβια ή θα μιλατε για ελευθερια? Α,ξεχασα οτι σας συμφερει. Στα πουστικα πεσιματα τους φερνετε να σας βοηθησουν και τους φιλοξενειτε στους δημοκρατικους συνδεσμους σας, αλλα στις μεγαλες φιεστες πανια για την ελευθερια.
Eλευθερωστε τον ΠΑΟΚ,γιατι εσεις τον μειωνετε
Νorthen Ultras Antifa Action

Radical Fans United είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αν πέρναμε "σοβαρά" υπόψη μας κάθε τι που κάνουν ή φημολογείται ότι κάνουν οι οπαδοί μιας ομάδας μάλλον θα έπρεπε να βάζουμε πανό μόνο από 2-3 ομάδες.

Μόλις την τελευταία πενταετία (το πολύ) έχουν αρχίσει οπαδοί να βγάζουν πανιά για άλλους διωκόμενους οπαδούς. Και ξέρεις πολύ καλά ότι οι κόντρες των 3 της Αθήνας και των 3 της Σαλονικής δεν είναι οποιεδήποτε κόντρες. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να ξεπεραστούν αγκυλώσεις σε συγκεκριμένα κοινά προβλήματα.

Το θέμα της φιλίας και της αδερφοποίησης στην Ελλάδα δεν ισχύει με τους ίδιους όρους του εξωτερικού. Άλλωστε τα πάντα έχουν ιδιαιτερότητες, καλές και κακές πλευρές.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως πως οι ΠΑΟΚτσήδες το έχουν τρέξει πολύ το θέμα Ορφανού και αθλητικού τρομονόμου γενικότερα ενώ άλλοι οπαδοί όχι. Δεν ήταν μεμονωμένη η κίνησή τους δηλαδή.

Και στο κάτω-κάτω, όσοι συλλαμβάνονται δεν είναι εκ προοιμίου "ένοχοι". Πολλές κατηγορίες είναι φτιαχτές και ανύπαρκτες. Μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά όπως λέει μια παροιμία.

Λευτεριά στους οπαδούς λοιπόν, αν και ακόμα και αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση...

tre είπε...

σου επιστρεφω το "προβατομυαλοι" . αν μιλας ετσι τοτε εισαι απλα κρετινος.
ΥΓ "Γιατι οταν πιαναν Αρειανους ή Ηρακλειδεις για κροτιδες και πυρσους και γινοντουσαν πορειες οι κυριοι καναν τουμπεκι." μιλας για τους 22 οπαδους του Ηρακλη οπου τους αθωωσε το ιδιο το θυμα που τον ειχαν γυμνο και δεμενο σε καλοριφερ!!! αυτος που ειπε πως "δεν τους γνωριζω". εισαι απλα αστειος και επικινδυνος

ΥΓ 2 δηλαδη ανωνυμε δεν ειναι ρατσιστικο οι εκφρασεις τουρκοι , γυφτοι και αλλες εθνικιστικες υστεριες?

Radical Fans United είπε...

Παίδες κουλάρετε! Ζητήματα που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές που τις έζησε μόνο ένας (τύπου "τον έδωσαν γυμνό στο καλοριφέρ", αλήθεια από αυτούς που το επαναλαμβάνουν πόσοι ήταν μπροστά και το είδαν;)καλό είναι να μην αναφέρονται δημόσια γιατί ο καθένας θα έχει τη δική του εκδοχή και θα γίνουμε μπάχαλο με τα διάφορα σχόλια.

Από την άλλη καλή είναι η κριτική στον οποιοδήποτε αλλά πρέπει πάντα να αντιλαμβάνεται για ποιους μιλάει και τι εκπροσωπούν αυτοί και φυσικά χωρίς να τσουβαλιάζει κόσμο και να συνολικοποιεί ατομικές (ή μικρών ομάδων)συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι οταν οπαδοι απο διαφορες ομαδες και ειδικα απο αυτες που μονοπωλουν τιτλους,κοσμο και δημοτικοτητα παιρνουν θεση σε επικαιρα ζητηματα που αφορουν τον γηπεδικο χωρο αλλα και τις υπολοιπες πτυχες της κοινωνιας.
Αυτο που θα ηθελα ομως να τονισω ειναι το οτι εχω προσεξει οτι αυτοι οι μεγαλοι οπαδικοι πυρηνες συνηθως ευαισθητοπουνται οταν η καταστολη χτυπησει μονο τη δικη τους πορτα.
Επισης δεν μπορουμε πιστευω να μιλαμε για ανεγκεφαλες πραξεις βιας απο οπαδους καυτηριαζοντας τες και θεωρωντας οτι αποτελουν πληγμα για τον οπαδικο (αυτα που μας ενωνουν ειναι περισσοτερα απο αυτα που μας χωριζουν) χωρο και μετα να πεταμε ενα "αλληλεγγυη στους οπαδους" τη στιγμη που καποιοι απο τους "οπαδους" μπορει να εχουν κανει πραγματα τα οποια δεν ανηκουν στον οπαδικο χωρο που οραματιζομαστε και που ολοι κατακρινουμε.
Τωρα οσον αφορα το πανι στα σερβικα ειναι γνωστο οτι μεγαλοι οπαδικοι πυρηνες στην ελλαδα εχουν κονε με αντιστοιχους σερβικους.Οι περισσοτεροι πιστευω οτι γνωριζουν οτι η "οπαδικη" κουλτουρα στην σερβια ειναι στο μεγαλυτερο της μερος συνυφασμενη με καφρικη βια,"κερατα",εθνικισμο,ρατσισμο και ακροδεξιες παραστρατιωτικες ομαδοποιησεις.Νομιζω οτι ολοι εμεις αντιπροσωπευουμε κατι διαφορετικο και οχι τον εθνοχουλιγκανισμο,την ομοφοβια,το παρακρατος και την καφριλα.Μην ξεχνατε οτι γαλλος οπαδος επεσε νεκρος απο αυτη ακριβως τη καφρικη βια. Και γιατι στη τελικη το πανι να ναι στα σερβικα και οχι στα βελγικα η στα αλβανικα??
Καποιος απο Α.Ζ-Αγρινιο

tre είπε...

φιλε ανωνυμε απο το Αγρινιο το πανο στα σερβικα αναφερονταν στους οπαδους της Παρτιζαν που φιλακιστηκαν για τον φονο του γαλλου οπαδου της Τουλουζ. το παραδοξο ειναι οτι μεσα σε αυτους που φυλακιστηκαν υπαρχουν και ατομα που δεν εχουν σχεση με την αγρια δολοφονια του Μπρις Τατόν. δηλαδη η σερβικη δικαιοσυνη για να κλεισει την υποθεση ενοχοποιησε ακομα και ατομα που δεν υπαρχουν στο εν λογο βιντεο αλλα και ουτε εχουν αναγνωριστει απο αλλους μαρτυρες. στο 2ο σκελος το αν υπαρχουν στη Σερβια οπαδοι με εθνικιστικες αποψεις το γνωριζουν ολοι. οπως και οι λογοι που τους εφεραν μεχρι εκει (βλ εμφυλιος ). αλλα υπαρχουν και παρα πολλοι οπαδοι (οι περισσοτεροι μπορω να πω) οι οπαδοι εχουν οπαδοι κουλτουρα και φυσικα δεν εχουν σχεση με τους προαναφερθεις.
Εξαλου ακομα και στα χωρια μας (ΑΚΑ ελληνικη σουπερλιγκ) ορισμενοι οπαδοι, ευτυχως λιγοι, βωουν με ηχους ζωων για να "πικαρουν" (ακουσον ακουσον) παιχτη της αντιπαλου.και το θεωρουν καζουρα !! μιλαμε για ξεφτιλα δλδ ...

ΥΓ φιλε RADICAL για το οτι βρεθηκε γυμνος στο καλοριφερ του συνδεσμου το επιβεβαιωσε ο ιδιος ο οπαδος και οι πολισμανοι (καλα εδω γελαμε) στην καταθεση τους. απλα για διευκρινηση.

ΥΓ2 λευτερια στους οπαδους που ακομα στερουνται το δικαιωμα να ειναι μαζι μας στα πεταλα.
Πονάμε, για αυτό ΑΠΕΧΟΥΜΕ

Radical Fans United είπε...

Δεν λέμε ότι δεν το είπε ο ίδιος ο οπαδός αλλά ότι καλό είναι να μην τα αναπαράγουμε τουλάχιστον δημόσια γιατί α)οι μόνοι που ξέρουν πραγματικά τι έγινε είναι αυτοί που βρέθηκαν μπροστά, β)ο καθένας μπορεί να βγει και να υποστηρίξει κάτι άλλο και να γίνουμε μπάχαλο και γ)δεν είναι εδώ, στο κάτω-κάτω, ο κατάλληλος τρόπος για να γραφτεί τι και πως και που και πότε έγινε κάτι.

Lixnipo_Jack είπε...

ελεος με το παλικαρι και το καλοριφερ, κολλησες εσυ! αντε απο δω, καρκινο βγαλαμε με εσας στην πολη φασιστακια παοκια. Οταν την πεφτετε σε γυναικοπαιδα, οταν ξηγεστε κερατα στην σουρωτη σε πιτσιρικια, οταν πετατε μολοτωφ σε συνδεσμους, οταν ψαχνεστε συνεχεια για ραντεβου, οταν φιλοξενειτε τις σερβιδες φασιστοκοταρες ολα κομπλε?
Αι σιχτιρ. σας σιχαθηκαμε πια. το 80% ειστε φασιστες και γενικοτερα το μεγαλυτερο μερος του κοσμου σας που ασχολειτε ή θα ειναι προβατοοπαδοι νταηδες τσιρακια της διοικησης, ή κουτοπονηροι χουλιγκανς. Αηδια σκετη καταντησατε. Αντε πες παλι για το καλοριφερ σου εσυ! Αν ειναι δυνατον.

Ανώνυμος είπε...

Να επανελθω σε κατι που συζηταγαμε πιο πανω.Οσον αφορα τον "οπαδικο" χωρο στη σερβια δυστυχως πλειοψηφια δεν ειναι οι οπαδοι που αναφερεις.Σε μια χωρα που ο εθνικισμος και η ακροδεξια εχουν τεραστια ποσοστα και ακολουθια.Και δεν ειναι μονο ο εμφυλιος που οφειλεται για αυτο.Γιατι η μισανθρωπια δεν εχει μονο σαν αποδεκτη τους κροατες αλλα και τους μαυρους,τους μεταναστες,τους αριστερους,τους αναρχικους ή τους gay(θυμηθειτε μονο τι εγινε στο σερβικο gay parade που ξεχυθηκαν στους δρομους ισως χιλιαδες εθνικοφρονες και φασιστοχουλιγκανς).Τα "ορθοδοξα αδερφια"..
Σιγουρα σε διαφορα σκηνικα τη πληρωνουν δυστυχως και ανθρωποι που δεν εχουν σχεση και αυτο ειναι το πιο λυπηρο και πιο αδικο ας πουμε.Αλλα φανταζομαι οτι το πανι δεν πηγαινε μονο για τους ασχετους??Μπορει να κανω και λαθος..
Οπως και να εχει η συγκεκριμενη αναρτηση της φωτο (με το πανι στα σερβικα)ειναι λιγακι αστοχη μιας και η φωτο με το πανι αυτο μπορει να κουβαλα ή να συγχεεται με διαφορα χαρακτηριστικα που σιγουρα δεν συμβαδιζουν με τον αντιφασισμο,τον αντιρατσισμο και τον οπαδικο χωρο που ο ιστοχωρος των rfu ασπαζεται και οραματιζεται.
Αυτα τα ολιγα,καλο ειναι να γινεται εποικοδομητικος διαλογος οπως και να εχει.
Καποιος απο Α.Ζ-Αγρινιο

υ.γ:πραγματικο σοκαριστικη η ειδηση απο αργεντινη,σοκαριστικη και για τα δυο σκελη της

tre είπε...

Lixnipo απλα τι να σου πω ? μαλλον σε αλλη πολη ζεις. περιστατικα οπως των οπαδων του Ηρακλη που χτυπουσαν νεαρα παιδια στην Α.δημητριου επειδη ηταν "τουρκοι" και φορουσαν ασπρομαυρα. πεσιματα μετα την σουρωτη σε Μπαμπα (πρωιν ποδοσφαιριστη) με το παιδι του απο φιλους του Αρη Θεσσαλονικης.αυτα συμβαινουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΟΥ. στο 2ο σκελος ειπες οτι να ναι !!! θυμισου σε ποιο γηπεδο υπηρχαν σβαστικες μεχρι και την δεκατια του 90 (βλ θ1 χαριλαου). αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι οπαδοι του Αρη ειναι νεοναζι. ουτε αυτοι που καθονται εκει επισης (μια και στη θ1 καθονται τα παιδια του αυτονομου πυρηνα).
ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΛΟΝΙ - ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΕΝΑ.

ΥΓ Ανωνυμε δε μιλησα για τον οπαδικο χωρο με την εννοια των συνδεσμων. απλα για ατομα που πανε γηπεδο . αυτο ειδα εγω στο Βελιδραδι. μπορει και να κανω λαθος αλλα σου λεω τι συναντησα. Ακομα μη ξεχνας οτι και στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ολοι ασχοληθηκαν με την φουστα του Σισε. δε χρειαστηκε να πανε σε gay parade για να δειξουν την καφριλα τους. τα ειπαν ολα με τα λογια...