RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι

Αντιγράφουμε από το sport-fm.gr:

Σοκαρισμένη είναι όλη η Αργεντινή μετά τον θάνατο ενός οπαδού της Νιούελς Ολντ Μπόις από πυρά αστυνομικού. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες, με τα ΜΜΕ να καταδικάζουν τις αστυνομικές Αρχές, άλλα και τον… νεκρό οπαδό(!), καθώς υποστηρίζουν ότι η αστυνομία τον πρόλαβε πριν εκείνος εκτελέσει κάποιον άλλον(!).

Σύμφωνα με ιστοσελίδα λατινικής Αμερικής, όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα οπαδών της Νιούελς Ολντ Μπόις –ανάμεσά τους και το θύμα- συναντήθηκε άλλη παρέα οπαδών της Ροζάριο σε μια παμπ. Οι δύο πλευρές, μετά από διαφωνία για τις ομάδες τους, ήρθαν στα χέρια. Η αντίδραση των υπευθύνων του καταστήματος ήταν γρήγορη, αφού κατάφεραν να σταματήσουν τον καβγά και να διώξουν τους οπαδούς.

Ένας από αυτούς, όμως, -το θύμα- δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 29χρονος, Ορλάντο Μάλκοβιτς, πήρε ένα πιστόλι που είχε κρυμμένο και άρχισε να κυνηγά τους οπαδούς της Ροζάριο. Ένας από τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν το περιστατικό βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 29χρονο Μάλκοβιτς. Μόλις είδε στο χέρι του Μάλκοβιτς το όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε τον οπαδό της Νιούελς.

Κάποια ΜΜΕ της Αργεντινής υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός τράβηξε το όπλο αμυνόμενος, όταν το θύμα είχε επιχειρήσει να τραβήξει τη σκανδάλη πρώτο. Άλλα ΜΜΕ έχουν αντίθετη στάση. «Η αστυνομία αντέδρασε με αποφασιστικότητα απέναντι σε ένα γκρουπ ανθρώπων που άνοιξαν ‘’πυρ’’», τόνισε ο επικεφαλής των Αρχών. Μετά τον θάνατο του Μάλκοβιτς, διατάχθηκε έρευνα για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Λατινική Αμερική ένας οπαδός πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς. Αυτή τη φορά ο δολοφόνος ήταν μπάτσος και από ό,τι φαίνεται δεν είχε λόγο για να πυροβολήσει και να σκοτώσει. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που κάπου στον κόσμο μπάτσος σκοτώνει χωρίς λόγο. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι εξοργιστικό για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Περισσότερο εξοργιστικό όμως είναι ότι το ίδιο το θύμα κυνηγούσε με πιστόλι κάποιους άλλους οπαδούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: