RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Warriors Gate 6: Σεβασμός στους οπαδούς και όχι ποινικές διώξεις

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση των Warriors του Παναιτωλικού σχετικά με τις νέες διώξεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. Όσοι μπορείτε, στηρίξτε και υλικά και ηθικά. Ελπίζουμε αύριο να έχουμε καλά αποτελέσματα από το δικαστήριο.


Ακολουθεί η ανακοίνωση των Warriors - Gate 6:

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ 

Τη Παρασκευή που μας έρχεται, 24/10/14, άλλος ένας οργανωμένος οπαδός του Παναιτωλικού θα βρεθεί σε δικαστική αίθουσα σαν κατηγορούμενος. Αυτή τη φορά εξαιτίας μήνυσης-καταγγελίας που έγινε από υπάλληλο της π.α.ε Παναιτωλικός και αφορά τον προπέρσινο αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή τη φορά ο οπαδός του Παναιτωλικού διώκεται για μια υποτιθέμενη κατοχή κροτίδων στον αγώνα αυτό όπου και είχε τραυματιστεί παίχτης της βολιώτικης ομάδας από κροτίδα την οποία είχε προσπαθήσει να μετακινήσει με τα χέρια του. Το λυπηρό και ατυχές αυτό γεγονός του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή είχε δώσει το έναυσμα σε δημοσιοκάφρους, παράγοντες και άλλους για να ξεκινήσουν ένα μπαράζ ανυπόστατων κατηγοριών και λασπολογίας απέναντι στους οργανωμένους και πιο συγκεκριμένα απέναντι στο σύνδεσμο μας. Επίσης το διάστημα εκείνο πραγματοποιήθηκαν δυο συλλήψεις οπαδών και φίλων της ομάδας μας που δεν ανήκαν στις τάξεις των οργανωμένων της Θύρας 6. Δυο περίπου χρόνια μετά, μαθαίνουμε πως για τον ίδιο αγώνα διώκεται και μέλος του συνδέσμου μας για κατοχή κροτίδων, μια κατηγορία ανυπόστατη και πέρα ως πέρα ψεύτικη. Καλούμε όλα τα μέλη του συνδέσμου μας, τους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας καθώς και το φίλαθλο κόσμο της πόλης μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Παρασκευή στο δικαστικό μέγαρο. Η αλληλεγγύη είναι το "όπλο" και των οπαδών.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 09.00
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 
Υ.Γ: Οι οπαδοί (οργανωμένοι κυρίως αλλά και μη) και οι φίλοι του Παναιτωλικού έχουν βιώσει για τα καλά στο πετσί τους τη μανία της καταστολής. Δεκάδες είναι περιπτώσεις οπαδών και φίλων της ομάδας που έχουν οδηγηθεί στα εδώλια των δικαστηρίων τα τελευταια 10 και πλέον χρόνια. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η καταστολή αυτή μοιάζει να είναι ακόμη περισσότερο στοχευμένη και έντονη. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατασταλτικής μανίας απο πλευράς αστυνομίας και αθλητικών αρχών υπάρχουν περισσότεροι από 25 υπόδικοι συνοπαδοί και φίλοι της ομάδας που διώκονται από τις αρχές. 
 
Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις υποθέσεις σε εκκρεμότητα οι οποίες εμπλέκουν περισσότερους από 25 ανθρώπους, από τους οποίους ορισμένοι διώκονται σε περισσότερες από μια από αυτές τις υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση που σχετίζεται με τα προ τετραετίας περίπου επεισόδια στη νίκαια (η δίκη που αφορά την υπόθεση αυτή έχει πάρει πολλαπλές αναβολές και η νέα ημερομηνία της είναι για τον Φεβρουάριο του 2015) εμπλέκει 25 υπόδικους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας (με τους δυο ανήλικους της υπόθεσης να δικάζονται πριν λίγο καιρό και να αθωώνονται). Επίσης η υπόθεση που σχετίζεται με την ένταση που προκλήθηκε ύστερα από αναίτιες προκλήσεις των δυνάμεων της αστυνομίας στην είσοδο της θύρας 6 στο πέταλο το 2011 εμπλέκει τέσσερις οπαδούς και φίλους της ομάδας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη αυτή πραγματοποιήθηκε με το δικαστήριο να επιβάλλει και στους τέσσερις εξοντωτικές και αυστηρότατες ποινές που συμπεριλάμβαναν ποινές φυλάκισης με αναστολή, δυσβάσταχτα χρηματικά πρόστιμα και απαγορεύσεις εισόδου στα γήπεδα συνοδευόμενες από υποχρεωτικές παρουσίες στο Α.Τ τις ώρες των αγώνων του Παναιτωλικού!! Στη συνέχεια οι τέσσερις οπαδοί και φίλοι του Παναιτωλικού έκαναν ένσταση με τη νέα ημερομηνία του εφετείου να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη. Τελευταία υπόθεση για την οποία διώκεται οπαδός του Παναιτωλικού είναι η προαναφερθέντα της οποίας η δίκη έχει οριστεί για τις 24 Οκτώβρη. 
 
Ο σύνδεσμος Warriors- Θύρα 6 κάνει ότι μπορεί προκειμένου να καλύψει έστω και ένα μέρος των δυσβάσταχτων δικαστικών εξόδων προκειμένου να βοηθήσει όσο μπορεί τα υπόδικα μέλη του. Μια προσπάθεια που είναι ακόμη πιο δύσκολη τη σημερινή εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τη πόρτα όλων μας με τα μεροκάματα να είναι σπάνια και την ανεργία να χτυπάει κόκκινο.Παρακάτω παραθέτουμε έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για οποιονδήποτε θέλει να συνεισφέρει ατομικά ή συλλογικά στην απεγνωσμένη αυτή προσπάθεια του συνδέσμου μας για τη κάλυψη έστω και ένα μέρους των δικαστικών εξόδων των υπόδικων μελών μας. 
Τραπεζικός Λογαριασμός: 6264128568696 (Τράπεζα Πειραιώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: