RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σύνδεσμοι Φίλοι ΠΑΟΚ: "Απαιτούμε το ματς με τον Άρη να συνεχιστεί"

Τελικά, οι μέρες πέρασαν και άλλα νέα δεν είχαμε. Όλα ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα αποφασίστηκε η διακοπή του ματς. Και μέσα σε όλα αυτά μας έμεινε μόνο η αξιοπρεπέστατη ανακοίνωση των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ που απαίτησαν να συνεχιστεί το ματς με τον Άρη από το σημείο που διακόπηκε και να ολοκληρωθεί κανονικά. Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση από τέτοιο ζευγάρι αντιπάλων, όπου μάλιστα ο αντίπαλος χαρακτηρίζεται "συμπολίτης" και όχι "σκουλήκι". Ναι, αν το ματς είχε διακοπεί, επειδή χτυπήθηκε παίχτης του ΠΑΟΚ, δεν θα βλέπαμε μία τέτοια ανακοίνωση. Όμως, με τα "αν" δεν χτίζονται σωστές νοοτροπίες. Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να είναι η αρχή μιας γενικής κουλτούρας που θα σέβεται τον αντίπαλο, θα δημιουργεί "εχθρικό" κλίμα μόνο με τη φωνή και την παρουσία και που κυρίως θα ξέρει να αναγνωρίσει τα καλά και τα στραβά ανεξαρτήτως χρώματος.


Ακολουθεί η ανακοίνωση των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ που αναρτήθηκε λίγο μετά τη διακοπή:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ. | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα 88 χρόνια Ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ. δεν του χαρίστηκε τίποτα. Όλοι οι τίτλοι του συλλόγου μας κατακτήθηκαν μέσα στο παρκέ και στο χορτάρι, με την αγωνιστική μας ανωτερότητα και την ηθική μας υπερηφάνεια.

Αντιθέτως, αμέτρητες είναι οι φορές που με ύπουλα και δόλια μέσα, το αθλητικό παρακράτος στέρησε από τον Π.Α.Ο.Κ.  τίτλους και διακρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που σε συνθήκες ισονομίας και 50-50 δεν θα τους έχανε ποτέ.

Η απόφαση των διαιτητών να διακοπεί οριστικά το σαββατιάτικο “ντέρμπι” με τον συμπολίτη είναι γελοία και απαράδεκτη. Ειδικά όταν σε αντίστοιχα παιχνίδια των αιωνίων της Αθήνας γίνονται αίσχη και σπάνια οι διαιτητές τολμούν να διακόψουν τον αγώνα. Συνήθως μετά από μερικά “φωνήεντα” εκτός κάμερας, συνεχίζουν τη δουλίτσα τους σαν να μη συνέβη το παραμικρό.

Η διακοπή του συγκεκριμένου αγώνα και η υπέρ της ομάδας μας κατοχύρωση του, προσβάλλει τις αξίες του συλλόγου μας και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Εμείς τον συμπολίτη θέλουμε και μπορούμε να τον κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Απαιτούμε το ματς να συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε και να ολοκληρωθεί κανονικά.

υ.γ. Νίκες στα χαρτιά και ενστάσεις επί ενστάσεων ταιριάζουν σ’ άλλους. Όχι στον Π.Α.Ο.Κ.

Μετά τιμής,
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: