RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Με... taser θα αντιμετωπίζονται οι Ιταλοί ultras από τους carabinieri

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από οκτώ μήνες δημοσιεύσαμε μία είδηση για μια νέα αθλοπαιδιά που θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο επόμενο RFU Festival. Και πριν λίγες μέρες αποδεικνύεται ότι και οι Ιταλοί αξιωματούχοι διαβάζουν Radical Fans United! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε μετά την πρόσφατη είδηση με τίτλο "Με... Taser στα γήπεδα η αστυνομία!" που διαβάσαμε στο gazzetta.gr, όπου αναφέρεται πως η ιταλική Γερουσία ψήφισε, με την έγκριση της κυβέρνησης, νέα μέτρα για την ασφάλεια στα γήπεδα, επιτρέποντας στην αστυνομία και το όπλο ηλεκτροσόκ! 


Η αναπόληση παλαιών "δοξασμένων" στιγμών από τα παλιά είναι μια αγαπημένη ενασχόληση των γηπεδικών. Το τι "old school" και "glory days" κυκλοφορεί στα οπαδικά ιντερνετικά στέκια δεν περιγράφεται, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Σε αυτές της ασπρόμαυρες ή χαμηλής ευκρίνειας έγχρωμες φωτογραφίες απεικονίζονται στοιχεία μιας εποχής τόσο μακρινής και τόσο διαφορετικής. Η τελευταία τέτοια "viral" φωτό ήταν αυτή του θρυλικού εκλιπόντος Μητσάρα να σύρεται από όργανο της τάξης στα θρυλικά '80s. Βρίθουν τα βίντεο και οι φωτό από εκείνη την εποχή με τα όργανα (της τάξης ντε) με τα γαλάζια πουκαμισάκια να τρέχουν ενίοτε συγκρατώντας το πηλήκιο να μην πέσει στο χορτάρι και το κλωτσήσει κανένας ποδοσφαιριστής με χαίτη. Περικνημίδες, ασπίδες, γκλομπ, χημικά, ψεκαστήρες, μάσκες, αλεξίσφαιρα και λοιπός εξοπλισμός προστέθηκαν με τα χρόνια κάνοντας τα προ 30ετίας όργανα (της τάξης που λέγαμε) με τα μουστάκια, τα σκαρπίνια και τα φουφουλιαστά μπουφάν να μοιάζουν με προϊστορικές φιγούρες μπροστά στους γνωστούς και... (α)γα(π)ημένους σε όλους σημερινούς φύλακες της τάξης.


Τώρα το πως από το ένα σημείο φτάσαμε στο άλλο χωράει πολύ συζήτηση. Για κάθε ένα από τα βήματα αυτά υπήρξε η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε και έγινε ανεκτή. Από όλους. Έτσι κάπως θα βλέπουν και σε κάποια χρόνια από σήμερα την εισαγωγή απλού φορητού μικρής ισχύος ηλεκτροσόκ (γιατί αυτό είναι το taser). Ένα αστείο "old school" στοιχείο, τότε που η καταστολή ήταν light. Γιατί τότε στους άτακτους οπαδούς πολύ απλά θα ενεργοποείται η ηλεκτρική καρέκλα στην οποία θα κάθονται. Ριζικές λύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: