RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι Banderstadt Ultras της Karpaty Lviv στο πλευρό των νεοναζιστικών παραστρατιωτικών ουκρανικών συμμοριών

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του HUMBA! ένα άρθρο σχετικά με τη συμμετοχή των οργανωμένων οπαδών της Karpaty Lviv στο πλευρό των νεοναζιστικών παραστρατιωτικών ουκρανικών συμμοριών στον πόλεμο κατά των φιλορώσων αυτονομιστών.

Mentalita Ultras?

Ή αλλιώς, μάγκες αφήστε τις σημαίες και τα τύμπανα και πιάστε τα όπλα και τις χειροβομβίδες…

Όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια των «Γιουγκοσλαβικών πολέμων» μεταξύ 1991 και 2001, όπου συμμετείχαν ενεργά ultras σερβικών ομάδων, κροατικών ή της Βοσνίας, ουκρανικές ultras ομάδες βρέθηκαν στην πρώτη σειρά μαζί με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που προσπαθούν να ανακαταλάβουν τα εδάφη που ελέγχονται από τις φιλο-ρωσικές αυτονομίστικες μονάδες.


Έτσι οι Banderstadt Ultras, από την ομάδα Karpaty Lviv, αποφάσισαν να λάβουν ενεργό μέρος στην «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση που ξεκίνησε από την ουκρανική κυβέρνηση στα ανατολικά, συμμετέχοντας στην «Εθνική Φρουρά» και τα «Τάγματα Εθελοντών». Με το αζημίωτο βέβαια. Οι  Ultras Karpaty έλαβαν 3,2 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (λίγο πάνω από € 201.000 περίπου) από τα αδέλφια Klitschko οι οποίοι έχουν αναλάβει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια του «Τάγματος του  Κίεβο», που αυτή τη στιγμή δρα στην περιοχή του Ντόνετσκ. Οι αδελφοί Klitschko Wladimir και Vitali είναι πρωταθλητές στην ουκρανική πυγμαχία. Ο Vitali είναι πλέον, από την 25η Μαΐου 2014, ο νέος Δήμαρχος του Κιέβου. Ο  Wladimir, είναι διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, 2000-2003, και από το 2006 έχει πολλές ζώνες WBA, IBF και WBO. Μπουμπούκια δηλαδή… Όσοι ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα ξέρουν πολύ καλά τις διασυνδέσεις του «χώρου» με μαφίες, μπραβιλίκια και λοιπές σκοτεινές δουλειές… Με τόσα φράγκα οι Banderstadt Ultras θα κάνουν στη νέα σεζόν κάτι χορογραφίες… εξαιρετικές και παράλληλα θα ανοίξουν και νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες. Not bad…

Οι  Banderstadt Ultras ιδρύθηκαν το 2007. Αυτή τη στιγμή θεωρείται από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες στην Ουκρανία. Ιστορικά εμπλέκονταν πάντα με τα πολιτικά, καθώς τα περισσότερα μέλη τους  είναι μέλη του Οργανισμού Νεολαίας Patriot Svoboda, μια οργάνωση που ναι μεν δεν χρησιμοποιεί νεοναζιστικά σύμβολα, αλλά προτάσσει πρώτα και κύρια τον αγώνα κατά του κομμουνισμού. Στη ριζοσπαστική δεξιά του Λβιβ (η μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας) είχαν ανέκαθεν δράση ακροδεξιά στοιχεία που αντιτίθονταν  στην «περιφερειακή κατάτμηση» της ανατολικής Ουκρανίας, μια περιοχή που ιστορικά θεωρείται ως φιλο-ρωσική χωρίς να έχει σε καμιά περίπτωση αρνηθεί το κομμουνιστικό παρελθόν της…

Βέβαια δεν είναι μόνο οι ultras της Καρπάτι Λβιβ που συμμετέχουν ενεργά λαμβάνοντας μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Νεοναζί Ουκρανών, αφού πρώτα βέβαια συμμετείχαν ενεργά στις άγριες και ένοπλες διαδηλώσεις με μπροστάρηδες επιφανή νεοναζί στελέχη της χώρας. Οι Ultras της Ντιναμό Κιέβου, της Ντνιέπρ, της Kharkiv Metalist ή της Σαχτάρ Ντόνετσκ συμπράττουν με τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις … Για αυτούς όμως δεν γνωρίζουμε αν παίρνουν μισθό. Γιατί ωραίες οι ιδέες κι η πατριωτική αγάπη για τη σημαία και τα χρώματα της χώρας, αλλά αν δεν πέσει και κανένα ψιλό, δουλειά σωστή και επαγγελματική, δεν γίνεται….

Sotrek

Δεν υπάρχουν σχόλια: