RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ανασκόπηση του 4th ACAB Festival (Αγρίνιο) και του 2nd Antifa Football Festival (Πάτρα)

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο της Αυτόνομης Ζώνης ένα πολύ μικρό, αλλά ουσιαστικό απόσπαμα από το 4th ACAB Festival. Το τι έγινε αναλυτικά στο φεστιβάλ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ με την απαραίτητη γραφικότατη ανάλυση! Και του χρόνου παίδες!


Παρόλες τις αντιξοότητες που απορρέουν από τις γνωστές σε όλους μας κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις (καπιταλιστική κρίση, ανεργία, αφραγκία, φουλ καταστολή και διώξεις, ένα σωρό σημαντικά ζητήματα που τρέχουν κ.α) το group μας κατάφερε να στήσει για άλλη μια φορά άλλο ένα All Colours Are Beautiful festival, το 4ο κατά σειρά, ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις, ένα φεστιβάλ που εναντιώνεται στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην αστυνομοκρατία, στους αθλητικούς τρομονόμους, στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, στους ιδωτικούς "οπαδικούς" στρατούς, στις μαφίες της νύχτας, στις χουλιγκανοποζεριές και στις ανεγκέφαλες και χωρίς λόγο και αιτία καφρίλες και μανούρες, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός πια τόσο στη πόλη μας όσο και σε άλλες περιοχές.

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο της Αυτόνομης Ποδοσφαιρικής Ομάδας Πάτρας ένα πολύ μικρό, αλλά ουσιαστικό απόσπαμα από το 2ο Antifa Football Festival. Το τι έγινε αναλυτικά στο φεστιβάλ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και να ζηλέψετε! Και του χρόνου παίδες!


Είναι όταν η ικανοποίηση νικά την κούραση, όταν ο σωματικός πόνος ξεπερνιέται από ένα χαμόγελο, όταν οι δυνάμεις που σε εγκαταλείπουν παίρνουν ενέργεια από άγνωστα πρόσωπα που τα νιώθεις οικογένεια σου. Είναι όταν αυτά που κάνεις νιώθεις ότι παίρνουν αξία και βρίσκεις τον λόγο να συνεχίσεις με ίδια και μεγαλύτερη διάθεση. Όταν βλέπεις πως το εγχείρημα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που εμπνέονται από αυτό, ζουν από αυτό. Για τα παιδιά με τα «κοκκινόμαυρα», το τριήμερο του φεστιβάλ ήταν μια εμπειρία ζωής που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά. Γιατί όλα αυτά που βίωσαν, δεν ανταλλάσσονται με πρωταθλήματα, κύπελλα και χίλιες δυο αγωνιστικές διακρίσεις. Αυτά δεν φθίνουν στον χρόνο, όταν δηλαδή περάσει λίγο ο καιρός και έρθει η επόμενη χαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: