RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το ιδιώνυμο είναι εδώ!


Στον αγώνα Πιερικός ΑΕΛ για την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League έγιναν μικρλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και μεταξύ των οπαδών της ΑΕΛ και της αστυνομίας. Συνελλήφθησαν τρεις οπαδοί της Λαρισινής ομάδας, κατηγορήθηκαν για ρίψη καπνογόνου και κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης και ο εισαγγελέας της Κατερίνης επικαλούμενος το νέο νόμο (που επαναφέρει το ιδιώνυμο) διέταξε την άμεση φυλάκιση των τριών οπαδών. Στον αγώνα της Τετάρτης 4 Απριλίου μεταξύ ΑΕΛ και Εθνικού Αστέρα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ έβγαλαν το πανό της φωτογραφίας αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη φυλάκιση των τριών οπαδών.
Είναι η πρώτη φορά μετά τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που εφαρμόζεται το σημείο που αναφέρεται στην απευθείας φυλάκιση οπαδών που συλλαμβάνονται στο γήπεδο για αδικήματα αθλητικής βίας, χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής. Οπως θα θυμάστε και πριν πέντε χρόνια με το νόμο Ορφανού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις των οπαδών που μπήκαν φυλακή για ένα καπνογόνο, ένα τσαμπουκά στην είσοδο της κερκίδας και γενικώς για αστείους λόγους. Φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός δεν το είδαμε να φιγουράρει στις σελίδες των αθλητικών εφημερίδων. Μάλλον το γεγονός της εξάμηνης φυλάκισης ανθρώπων για τη ρίψη ενός καπνογόνου δεν είναι και κανένα σπουδαίο θέμα...           

2 σχόλια:

acab είπε...

Ντροπή η φυλάκιση των 3 οπαδών της ΑΕΛ αλλά και τεράστια ντροπή και οι 2 φωτοβολίδες που πετάχτηκαν σε ευθεία βολή με στυλό στα επίσημα του Πιερικού! Ειδικά από οπαδούς της ομάδας που έχει θρηνήσει ένα θύμα από αντίστοιχη εγκληματική ενέργεια! Οι ρίψεις αυτών των φωτοβολίδων ήταν δολοφονικές!
Να μην χαϊδευόμαστε μόνο μεταξύ μας αλλά να βλέπουμε και να τονίζουμε τα λάθη μας, πριν γίνουν τραγωδίες και ξαναβάλουμε τις γνωστές καραμέλες στο στόμα.

Περίμενα ότι οι σωστοί και σκεπτόμενοι γενικά, οπαδοί της ΑΕΛ, θα ζητούσαν μια συγνώμη για το γεγονός.

RND είπε...

δεν εχεις αδικο αδερφε..αυτος ειναι ενας απ τους λογους που απομακρυνθηκε γκρουπ απ τη θυρα1.