RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Viva La Lucha Minera και από τους Bukaneros


Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ανθρακωρύχων και σε όσους έφτασαν περπατώντας στη Μαδρίτη ύστερα από 20 ήμερες και 400 χιλιόμετρα. 

Εννοείται ότι δράσεις σαν αυτές, δράσεις που μας τοποθετούν δίπλα και μαζί με την κοινωνία, πρέπει να γίνονται πάντα από εμάς τους οπαδούς. Ας μην ξεχνάμε ότι και στα γήπεδα υπάρχει κόσμος που  πλήττεται από την κρίση, κόσμος που έκοψε το γήπεδο εξαιτίας αυτής. Κανείς δεν είναι μόνος του!

Παρόμοιες ενέργειες είχαν λάβει χώρα και εδώ σε ανάλογες περιστάσεις:
Οπαδοί και Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά! (Πανό για την ΚΟΝΤΙ στο Βόλο)
Συμπαράσταση των οπαδών στους απεργούς (Πανό για ALTER και Χαλυβουργία)
από τη Λιέγη: Ο Φεβρουάριος στα πέταλα της γης (την πρώτη είδηση, πανό για την OPEL)

ΥΓ. Και ένα ωραίο βίντεο από τον αγώνα των ανθρακωρύχων: 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα την εποχή των μεγαλων απεργιών των ναυτεργατών στο Λιβερπουλ οπαδοί της ομάδας είχαν βγάλει πανό συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε ποιοι οπαδοί στην Ισπανία θα εκδήλωναν την συμπαραστασή τους στον αγώνα των ανθρακορύχων αν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα...
Επίσης, τσεκαρετε ένα ωραιο βιντεακι στο football blabla.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε μαλακιες ειναι αυτα...no politica ειναι η φαση...που να μπλεκεις τωρα με τετοια ζητηματα.
ασε που μπορει να μας βγει και το ονομα. αναρχικους θα μας λεν οι μεν , φασιστες οι αλλοι....και μεις θελουμε με ολους τους οπαδους μας να τα χουμε καλα.

ασε που δεν παει και με το νεο casual look που λανσαρουμε. θα μου λερωθουν και τα νεα ασπρα fred perry που αγορασα. το stone island που το βαζεις...τοσα φραγκα εδωσα θα το παω και σε πορεια...α πα πα!!!

οχι στην εμπορευματοποιηση και απολιτικοποιηση της κερκιδας. οχι στις ταμπελες, οχι στα στερεοτυπα. καθε οπαδος εχει την δικη του ταυτοτητα την δικη του προσωπικατητα το δικο του γαμημενο στυλ!!!

autozone είπε...

Καλα τα λες,πολυ καλα...
Και να συμπληρωσουμε και εμεις κατι σημαντικο και σχετικο με την αναρτηση και το θεμα της: Στις 7 Μαρτιου του 1985 στο Ντονκαστερ και δυο μερες μετα τη ληξη της απεργιας των ανθρακωρυχων στην Αγγλια και Σκωτια (το μεγαλυτερο εργατικο αγωνα που γνωρισε ποτε η ευρωπη και που στο τελος ηττηθηκε απο τις λυσσαλεες στρατιες της φασιστριας θατσερ) καμια 200αρια οπαδοι της τοπικης ομαδας (ορισμενοι απο αυτους ανθρακωρυχοι) ενωθηκαν με ομαδες νεαρων ανθρακωρυχων, ξεχυθηκαν στη πολη,συγκρουστηκαν με τους μπατσους και λεηλατησαν δημοσιες υπηρεσιες και μαγαζια......