RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ
 
Τρίτη 12/6/2012, πρώτες πρωινές ώρες. Μετά από μία γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας συλλαμβάνονται 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ και αναζητούνται άλλοι 56. Η πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναβρασμό, η τρομοκρατία κυριαρχεί, οι φήμες οργιάζουν και μιλάνε για όπλα και ναρκωτικά που βρέθηκαν μέσα στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, ακούγεται ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία εναντίον των κατηγορουμένων και ψάχνουν πολύ κόσμο. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η αλήθεια κάνει, για άλλη μία φορά, τη μεγαλειώδη εμφάνιση της, διαψεύδοντας όσους βιάστηκαν να βγάλουν πρόχειρα συμπεράσματα.
Μετά τις απολογίες των 34 οπαδών, προφυλακίζονται οι 6 από τους 34 με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα. Το ευφυολόγημα περί "εγκληματικής οργάνωσης", που εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές έρευνες, καταρρέει εν τη γενέσει του, αφού παρά την αφόρητη πίεση των αστυνομικών, τις επιλεκτικές διαρροές στοιχείων στα ΜΜΕ που συνεργάζονται με την ασφάλεια, τη hollywood-ιανή προβολή του θέματος και τα πάσης φύσεως αντικείμενα που κατασχέθηκαν, οι 28 από τους 34 μένουν ελεύθεροι, χωρίς καν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι στους περισσότερους. Μετά την αρχική παγωμάρα, ακόμα και οι πιο ψυχροί παρατηρητές των γεγονότων καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη φούσκα που έσκασε μέσα σε λίγα 24ωρα. Το δυσάρεστο είναι ότι 6 παιδιά βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για να ικανοποιήσουν το αίσθημα νομιμότητας της κοινής γνώμης. Και για να βοηθήσουν μερικούς υπερφιλόδοξους ταξίαρχους, σαν τον διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρα Παζαρλή να ανέβουν στην ιεραρχία της αστυνομίας.
Εμείς σαν σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια. Στις μέρες που βρισκόμασταν με τις ώρες έξω από τα δικαστήρια, για να δώσουμε λίγο κουράγιο σε συγγενείς-φίλους και για να δηλώσουμε ευθαρσώς την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα αδέρφια μας, μιλήσαμε με πολλούς δικηγόρους που γνωρίζουν τον τρόπο δράσης της αστυνομίας. Όλοι συμφώνησαν ότι η κατηγορία περί "εγκληματικής οργάνωσης" είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν δίστασαν να προβλέψουν ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η αστυνομία προτιμάει να τοποθετεί αυτή την κατηγορία γιατί συνιστά διαρκές έγκλημα και για να προσδώσει ένα άρωμα επικινδυνότητας, τόσο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όσο και στους συλληφθέντες. Επιπλέον, μας εξήγησαν ότι όσο πιο εντυπωσιακά ξεκινάνε αυτές οι υποθέσεις, τόσο πιο γρήγορα ξεφουσκώνουν στο πέρασμα του χρόνου. Χωρίς την ετικέτα της "εγκληματικής οργάνωσης" η υπόθεση θα καταρρεύσει αυτομάτως και θα δικαστούν το πολύ 5-10 άνθρωποι για πλημμελήματα.
Άσχετα από το τι λέμε εμείς και τι λέει η αστυνομία, τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Μετά από έρευνες σε 7 συνδέσμους του ΠΑΟΚ (οι οποίοι ήταν πεντακάθαροι και δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο στα γραφεία τους) και σε δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, χρειάστηκε να επιστρατεύσουν κράνη μηχανής, κινητά τηλέφωνα, άδεια μπουκάλια μπύρας καθώς και το αστρονομικό ποσό των τριών (3) χιλιάδων ευρώ για να δικαιολογήσουν τη σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης". Για τα εντυπωσιακά αντικείμενα σαν την καραμπίνα και το τσεκούρι δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι γεγονός ότι το πέρασμα του Χρυσοχουντίδη από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νευραλγικό τομέα της επικοινωνίας, αλλά δυστυχώς για τα λαγωνικά της ασφάλειας, μία καραμπίνα με άδεια κατοχής που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και ένα τσεκούρι που βρέθηκε δίπλα σε ένα τζάκι δεν βοηθάνε το "δέσιμο" της υπόθεσης. Ειδικά όταν πρέπει να μας εξηγήσουν πως ένας 53χρονος που μένει στους Αμπελόκηπους, είναι μέλος στην ίδια "εγκληματική οργάνωση" με ένα 19χρονο που μένει στη Χαριλάου, χωρίς να έχουν μιλήσει ποτέ και χωρίς να γνωρίζονται καθόλου. Με μόνο κοινό στοιχείο ενοχής την οπαδική ιδιότητα του ΠΑΟΚτσή.
Επιπλέον, τονίζουμε ότι μετά από επτάμηνη τηλεφωνική παρακολούθηση των υποτιθέμενων "αρχηγών"(που μάλιστα διακόπηκε από τις ίδιες τις δικαστικές αρχές οι οποίες αρνήθηκαν να βγάλουν 3ο κατά σειρά βούλευμα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου λόγω έλλειψης στοιχείων), η αστυνομία δεν κατάφερε να αποτρέψει κανένα περιστατικό οπαδικής βίας στην πόλη, δεν μπορεί να χρεώσει σε κανέναν αιματηρές επιθέσεις, γιατί απλούστατα αυτές οι επιθέσεις δεν έγιναν ποτέ και πρέπει να μας απαντήσει αν αυτά που λέγονται στις συνομιλίες έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Από όσο ξέρουμε, μπορούμε άφοβα να μιλάμε στο τηλέφωνο, να σχολιάζουμε την επικαιρότητα και να εκφέρουμε απόψεις και επιθυμίες, χωρίς να κινδυνεύουμε να μας κατηγορήσουν για εγκλήματα και κακουργήματα. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι ότι η ελληνική δημοκρατία θα έφτανε στο έσχατο σημείο να ποινικοποιήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες για να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία και να παρουσιάσει ανέξοδο έργο. Ακόμα και η ξεφτίλα έχει όρια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έκαναν τον Ιούνιο του 2012 περίπου 62 συλλήψεις τη μέρα. Συνολικά, και μόνο κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου, συνελήφθησαν 1.859 άτομα. Επίσης, ο τετραπέρατος κύριος Παζαρλής και τα τσακάλια του πρέπει να εξάρθρωσαν γύρω στις 4-5 εγκληματικές οργανώσεις μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες. Είναι γεγονός ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την οικονομική κρίση, την τεράστια ανεργία και τον καταστροφικό ερχομό του ΔΝΤ. Είμαστε κάτοικοι της Θεσσαλονίκης από τότε που γεννηθήκαμε. Στους δρόμους της μεγαλώσαμε, στις γειτονιές της μένουμε και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε φανατικά τον ΠΑΟΚ, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Τα ποσοστά της εγκληματικότητας είναι απίστευτα δυσανάλογα με τα παραπάνω στοιχεία. Δεν μένουμε στην πόλη Χουάρες του Μεξικό για να μαζεύουν πάνω από 60 άτομα τη μέρα και να εξαρθρώνουν 5 "εγκληματικές οργανώσεις" την εβδομάδα. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κωμωδία και το πάρτι της καταστολής, προτού ανακαλύψουν νέα "εγκληματική οργάνωση" 15χρονων που κλέβανε σοκοφρέτες από τα περίπτερα. Φτάνει πια.
Με τέτοιες κινήσεις, που στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν εντυπώσεις και να καταστρέφουν οικογένειες, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης πυροδοτεί την ένταση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το πιο δυναμικό στοιχείο της πόλης. Οι εποχές είναι δύσκολες και κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει ένα πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ και του ζητάμε να συμπαρασταθεί, όσο μπορεί, στους φυλακισμένους οπαδούς μας. Έχουμε κάνει πολλά λάθη, έχουμε διαφορετικές απόψεις και έχουμε τα ίδια προβλήματα με τον κάθε άνθρωπο που μένει στην Ελλάδα. Η κρατική καταστολή δεν πρέπει να περάσει έτσι γιατί αυτό θα σημαίνει αδυναμία. Σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή είναι συνενοχή.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 6 ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: