RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αντε, και του χρόνου...ναμαστε καλά...


Εν αναμονή των πλούσιων ρεπορτάζ, των φωτογραφιών και των εντυπώσεων από το τέταρτο φεστιβάλ μας δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο καλωσορίσματος των ομάδων, των οπαδών και όλων των ανθρώπων που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ...

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά καλωσορίζουμε τους φανατικούς οπαδούς του φεστιβάλ που δεν έχουν λείψει καμιά χρονιά (ειδικά τα παιδιά από την επαρχία) και υποδεχόμαστε με χαρά τον καινούριο κόσμο που συμμετέχει για πρώτη φορά στα τουρνουά και τις εκδηλώσεις. Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τη θετική πλευρά της οπαδικής-γηπεδικής κουλτούρας, κυρίως την διάθεση και την ικανότητα των οπαδών να μπορέσουν για τρεις μέρες να συμπράξουν, να παίξουν, να συζητήσουν και να διασκεδάσουν παρόλο τις όποιες διαφορές. Με κριτήριο τον αλληλοσεβασμό και τη σκέψη πώς υπάρχουν πράγματα, δυσκολίες και προβλήματα στη φάση μας που είναι κοινά για όλους μας. Η ίδια η εμπειρία του γηπέδου μας έχει μάθει να εκτιμάμε και να σεβόμαστε τον «αντίπαλο» και να διαχωρίζουμε όταν πρέπει τη σωστή, οπαδικά, νοοτροπία από την καφρίλα. Έτσι και εμείς, μέσα και από αυτό το φεστιβάλ βάζουμε το χεράκι μας προς αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζοντας πώς φεύγοντας ο καθένας από εδώ την Κυριακή το βράδυ θα πάρει μαζί του αυτά τα θετικά στοιχεία, θα τα κουβαλήσει στην εξέδρα του, στο σύνδεσμό του, στην παρέα του και έτσι θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά η οπαδική σκηνή στην Ελλάδα.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και του χρόνου λοιπόν μάγκες.
Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ποιοτικά το φεστιβάλ και γίνεται όλο και καλύτερο οργανωτικά. Δυστυχώς όμως υποβαθμίζεται η ποιότητα του κόσμου που έρχεται και η οπαδική συνείδηση που εισήγαγε η συλλογικότητα των RADICAL FANS.
Θα μείνω στα αρνητικά γιατί για πρώτη φορά έφυγα από τον λόφο μετά το φεστιβαλ χωρίς ένα τεράστιο χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπο μου. Από την περσινή διοργάνωση υπήρχανε φαινόμενα ανταγωνισμού αλλά φέτος το κακό παράγινε (φέτος ευτυχώς δεν είχαμε περσινα φαινόμενα άλλου τύπου).
Ο περισσότερος κόσμος ήρθε στο τουρνουά και όχι στο φεστιβάλ. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει το RADIKAL είναι ένα οπαδικό φεστιβαλ από οπαδούς για οπαδούς. Για να γνωριστούμε μεταξύ μας να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά το οπαδικό ζήτημα. Σε αυτή την γιορτή του οπαδισμού και όχι του χουλιγκανισμού είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα μας και για πιο λόγο είναι τιμή μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε και ως οπαδοί.
Δυστυχώς πολύς κόσμος νομίζει λανθασμένα ότι το φεστιβαλ δεν είναι τίποτα άλλο από τα τουρνουα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Το τρόπαιο έγινε αυτοσκοπός με αποτέλεσμα φαινόμενα ανθρώπων να τσακώνονται, τσιτωμένα νεύρα, συνθήματα για μανάδες, κάποιοι να γαμάνε κάποιους άλλους και άλλα πολλά.
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ.
Στο μυαλό το δικό μου ανταγωνιστικές λογικές μεταξύ ανθρώπων που δεν εχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα δεν χωράνε. Και το φεστιβαλ νομίζω δεν πρεσβεύει τίποτα τέτοιο. Δεν νομίζω ότι προσήχθησαν και ταλαιπωρήθηκαν κάποιοι απλά για να ρθούν και να αυτοεπιβεβαιωθούν κάποιοι στο πόσο καλοί μπαλαδόροι είναι.
Το RADIKAL είναι χαρά και ομόνοια και αλληλεγγύη.
Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό απλά τον ΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!
Δυστυχώς για κάποιους υπάρχουν και οπαδοί με συνείδηση.
Ίσως τελικά τα τουρνουα να πρέπει να γίνουν με αγώνες επίδειξεις ατεχνίας χωρίς έπαθλο για να τελειώνουμε με τα καγκουριλικια.
Όποιος γουστάρει να προάγει λογικές μίσους και ανταγωνισμού τον πούλο από ανάμεσα μας και αν δεν μπορεί να το καταλάβει λόγω χαμηλής νοητικής στάθμης έχουμε έμεις τον τρόπο να του δώσουμε να καταλάβει.

ένας NAVAJO - ANTIFA.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΒΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΛΟΦΟΣ 5 Η ΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 9 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ 2 ΜΕ 3 ΟΜΑΔΕΣ(ΣΥΝΔΕΣΜΙΑΚΕΣ) ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣΣ REBELS 9

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δίκιο... Όμως εκτός από τις οπαδικές-συνδεσμιακές ομάδες θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να συμμετέχουν και ομάδες που μπορεί μεν να μην δηλώνουν οπαδοί αλλά γουστάρουν το παιχνίδι, το γήπεδο και την όλη γηπεδική ατμόσφαιρα που κάθε χρόνο οι RADICAL δημιουργούν στο Στρέφη. Οσο για τις συζητήσεις ένα πράγμα θα πω: στο mondiali antirazzisti στην Ιταλία που περναέι άπειρος κόσμος και συμμετέχουν παρα πολλές ομάδες στις συζητήσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο σε σχέση με οπαδικά ζητήματα ελάχιστος κόσμος τις παρακολουθεί και συμμετέχει. Το θέμα δεν είναι μόνο η ποσότητα, θέλω να πω, είναι και η ποιότητα του κόσμου και φυσικά να προσπαθούμε να βγαίνει κάτι πρακτικό από τις συζητήσεις αυτές. Να συμμετέχουν αυτοί που πρέπει και να αποτελούν ευκαιρία να οργανώσουμε διάφορες πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικης σεζόν... Αυτά...
Συγχαρητήρια και από μένα στα παιδιά από τους RFU για τη συνολική τους προσπάθεια...

pasa ρε ! είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 4ο RFU FESTIVAL ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ (6,7,8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 – ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ)
Προς όλους, προς όλους, προς όλους
Καταγγέλουμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ (και όχι μόνο) για τις παρασκηνιακές κινήσεις, τους
ύπουλους σχεδιασμούς και τις προειλλημμένες αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα έχουμε να
σημειώσουμε τα εξής:
1. Οι άμπαλοι "Pasa ρε!" απ'τον Κορυδαλλό έφτασαν στους 4 έχοντας σημειώσει μόνο ένα
γκολ! Όλα τα άλλα ήταν αυτογκολ των αντιπάλων & πολλή τύχη στα πέναλτυ.
2. Αυτός ο περίεργος τύπος που βγήκε πρώτος στο διαγωνισμό τριπόντων ήταν ντοπέ από
μπύρα (από πολλές μπύρες).
3. Χτυπήθηκε σκόπιμα και ύπουλα το “θηρίο” του τουρνουά μπάσκετ έτσι ώστε να
αποκλειστούμε νωρίς-νωρίς από το πρωτάθλημα.
4. Η συνωμοσία της λέσχης Radil-derberg απέλεισε νωρίς και τους Navajo με αποτέλεσμα να
μην παίξουμε αντίπαλοι και να γίνει της που...νας!
5. Το θηρίο των Navajo ήταν φέτος λιγότερα κιλά από το δικό μας θηρίο. Έχουμε στα χέρια
μας την ειδική διατροφή που του έδωσε ο ίδιος ο γιατρός των RFU!
6. Οι Καλλιθεώτες Underwater παίζανε με Κορυδαλλιώτη διπλοθεσίτη (και προδότη).
7. Τελικά στο μπάσκετ ούτε οι Pasa ρε! ούτε οι συμπαίχτες μας Navajo πέρασαν καν στην
προημιτελική φάση. Τυχαίο;
8. Οι μπάλες του ποδοσφαίρου ήταν σημαδεμένες.
9. Δε μετρήθηκε για γκολ το εντυπωσιακό σουτ που κατέληξε στο καλάθι. (Pasa ρε vs Liopesi)
10. Οι Liopesi φορούσαν πράσινα για να μας προκαλέσουν ώστε να αποκλειστούμε ακόμα πιο
νωρίς από το φεστιβάλ.
11. Επίσης δεν παίξαμε με Navajo – εδώ αυτοαποκλειστήκανε από φόβο.
12. Ο συμπαίκτης των Νεκρόνια δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο παρά τον βαρύ
τραυματισμό του (2η σκοτεινή παρέμβαση του γιατρού).
13. Οι προβολείς δεν ήταν κίτρινοι αλλά άσπροι και μάζευαν κουνούπια (Νείλου).
14. Ο άλλος προβολέας ζέσταινε τις μπύρες.*
15. Τέλος, καταγγέλουμε ότι η (προ)ιστορική ομάδα “35ΑΝΩ” έπαιξε βρώμικα: δεχτήκαμε από
νωρίς διαρκείς προσπάθειες χρηματισμού για να δώσουμε το παιχνίδι, παρεμβάσεις από
υψηλά πρόσωπα στην ιεραρχία των RFU και εξωγηπεδικές απειλές από συνδικαλιστές
σερβιτόρους παράγοντες (διαγραφές κλπ) με αποτέλεσμα οι γηραιότεροι της ομάδας μας να
υποκύψουν. Οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήταν το ξακουστό
“αμυντικό δίδυμο” τους οποίους και μόνο παραδεχόμαστε ως άξιους νικητές.
*ΥΓ.: Το αίτημα του λαού δεν εισακούστηκε!
Η ΝΕΑ ΟΠΑΔΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Pasa ρε !

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την πλάκα τώρα, εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Radical και όλους όσους βοήθησαν με τη στάση τους να γίνει ένα φεστιβάλ με ιδιαίτερη σημασία γενικώς αλλά και ειδικότερα στην εποχή αυτή που είναι "κόντρα" αλλά δίνει και ευκαιρίες...
Είναι απόλυτα σημαντικό κατά τη γνώμη μας να στηρίζονται κινήσεις σαν και αυτές, που προωθούν δηλαδή την ενότητα και τα κοινά συμφέροντα που έχουμε, ενώ οι πάντες προωθούν την πολυδιάσπαση σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, που μια από αυτές είναι και το γήπεδο.
Σ'αυτή τη βάση -κι επειδη γουσταρουμε που οι Radical δινουν ανισο αγωνα σε πολυ δυσκολες εποχες- βλέπουμε τη δική μας συμμετοχή στο φεστιβάλ παρόλο που δε συμμετέχουμε ως οργανωμένοι οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας. Παρ'όλα αυτά όμως, ως οπαδοί και των ομάδων μας, και της αλάνας, και του streetbasket & streetsoccer και εν τέλει ερχόμενοι ως ενωμένοι ριζοσπάστες οπαδοί από τον Κορυδαλλό.
Σχετικά με τον ανταγωνισμό που δεν μπορούνε να αποβάλλουνε ορισμένοι: εάν ήταν οπαδοί θα μπορούσαμε να το εντάξουμε στις δυσκολίες της προσπάθειας και να κοιτάξουμε να είμαστε (όλοι) βοηθητικοί να ξεπεραστεί σαν φαινόμενο, όπως έχει συμβεί δηλαδή σε άλλες περιπτώσεις - ακόμα και στη δική μας περσινή ομάδα. Προφανώς όμως τα φετινά έγιναν από ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει ποτέ γήπεδο, δε νιώθουν τί σημαίνει οπαδισμός, δεν καταλαβαίνουν καν τα όρια και τις ισορροπίες.






ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!!!





Pasa ρε!

autozone είπε...

Πες τα ρε φιλε Navajo