RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ιταλία-Ισπανία σημειώσατε...

Τελικός του EURO σήμερα και για αυτό ας θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο κατέκτησαν τα προηγούμενα τρόπαιά τους οι σημερινές φιναλίστ, η Ιταλία (1968) και η Ισπανία (1964, 2008). Τα ασπρόμαυρα βίντεο είναι "όλα τα λεφτά" μιας και μας μεταφέρουν σε μακρινές, αγνές και ρομαντικές εποχές. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις των δύο ομάδων (σκαμπανεβάσματα Ισπανίας, σταθερότητα Ιταλίας) ελπίζουμε ότι σήμερα θα δούμε καλή μπάλα. Άλλωστε ο πρώτος αγώνας των ομάδων στη φάση των ομίλων μας είχε ανταμείψει.

Στις 10 Ιουνίου 1968 η Ιταλία κερδίζει με 2-0 (Riva 12', Anastasi 31') τη Γιουγκοσλαβία και στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής φορά στην ιστορία της. Η "Σκουάντρα Ατζούρα" θα πάει ξανά σε τελικό το 2000 αλλά θα χάσει το τρόπαιο από τη Γαλλία και το golden goal του Τρεζεγκέ. Για τους "Πλάβι" αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός μετά το χαμένο τελικό του 1960 κόντρα στην ΕΣΣΔ.


Στις 21 Ιουνίου 1964 η Ισπανία θα κερδίσει με 2-1 (Pereda 6', Marcelino 84' - Khusainov 8') την ΕΣΣΔ και θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι "Φούριας Ρόχας" θα παίξουν ξανά σε τελικό το 1984 αλλά θα χάσουν από τη Γαλλία του Πλατινί. Το 2008 θα κατακτήσουν σχετικά εύκολα το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τίτλο με τη νίκη τους με 1-0 (Torres 33') επί της Γερμανίας. Για τον "Κόκκινο Στρατό" αυτός θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 1960 απέναντι στη Γιουγκοσλαβία. Οι Σοβιετικοί θα παίξουν σε δύο ακόμα τελικούς (1972, 1988) αλλά θα ηττηθούν και στους δύο από τη Δυτική Γερμανία και την Ολλανδία (ναι, σε εκείνο το ματς που έβαλε τη γκολάρα ο Φαν Μπάστεν) αντίστοιχα.



ΥΓ. Παρακαλούνται οι αναγνώσται του ιστολογίου όπως αναγράψουν τα προγνωστικά και την κριτική τους στα σχόλια. Ευχαριστούμε!

3 σχόλια:

gsh1953 είπε...

X ημιχρονο Χ τελικο πεναλτυ

Ανώνυμος είπε...

Θα το παρουν οι Ιταλοι.
Ειναι κωλοπετδωμενοι.

Ανώνυμος είπε...

τι γινεται με τους κανονισμούς; Θα ανακοινωθούν; Τρεις μέρες εμειναν για το φεστιβαλ... Ανακοινωσε το δεν μπορώ να περιμένω!!!
Επίσης περσι ειχατε αναρτησει πληροφοριες και λεπτομερειες για τις εκδηλώσεις του φεστιβαλ, θα γίνει και φέτος;