RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η αθέατη πλευρά των γεγονότων...


Η είδηση όσον αφορά τα επεισόδια στον αγώνα της Νίκαιας μεταξύ Ιωνικού και Κερατσινίου ήταν η παρακάτω (από το zougla.gr):   

Επεισόδια και συλλήψεις στο «Ιωνικός- Κερατσίνι»   
19 Φεβρουαρίου 2012. Σκηνές… απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα, κατά τη λήξη του ματς «Ιωνικός- Κερατσίνι» στο γήπεδο Νεάπολης Πειραιά.Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα οπαδών που έφεραν διακριτικά του Ιωνικού επιτέθηκε, σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο γήπεδο, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.Μετά τα επεισόδια προσήχθησαν 19 οπαδοί, ενώ ένας συνελήφθη. 

Όπως σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, συμβαίνουν διάφορα βίαια γεγονότα στα γήπεδα (επεισόδια και  συμπλοκές μικρής ή μεγάλης έκτασης) και αυτό που μαθαίνει ο κόσμος είναι μια περιγραφή των γεγονότων σαν την παραπάνω. Καμιά άλλη πληροφορία, λεπτομέρεια, αναλυτική περιγραφή του πως ξεκίνησαν τα επεισόδια, ποιοι, γιατί, ποιος ο ρόλος της αστυνομίας, ποιοι τελικά ευθύνονταν κτλ... Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό που τελικά μένει σαν δημοσιογραφικό νέο, άρα για πολύ κόσμο η αλήθεια, είναι "πάλι επεισόδια στα γήπεδα". Είναι έτσι απλά τα πράγματα; Παρακάτω είναι η ανακοίνωση που έβγαλε η ομάδα του Ιωνικού για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Αυτά που έγιναν στην Νίκαια δεν μπορούν να γραφτούν σε τρεις γραμμές...      

Το αποτέλεσμα του αγώνα Ιωνικός - Κερατσίνι περνάει σε δεύτερη μοίρα, μετά την πρωτοφανή έκρηξη αστυνομικής βίας, που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Στο 89ο λεπτό χωρίς την παραμικρή αφορμή εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ εντός του αγωνιστικού χώρου, κατόπιν εντολής του διοικητή της αστυνομικής δύναμης, κ. Πουλάκου. Η διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε προς το πέταλο των Rangers και όπως καταγγέλει η ομάδα προκλητικά επιδείκνυε στους φιλάθλους τις βομβίδες χημικών που έφερε. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου, οι άνδρες των ΜΑΤ αντί να αποχωρήσουν, έλαβαν θέσεις "μάχης" εντός του γηπέδου, την ώρα που διεξάγονταν ο αγώνας, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι.
Η διμοιρία των ΜΑΤ κάτω από την έντονη κατακραυγή των 2.000 φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο, αναγκάστηκε να υποχωρήσει προς τη φυσούνα. Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την αποχώρηση των παικτών των δύο ομάδων ο γυμναστής του Ιωνικού Χρήστος Λαζαρίδης διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ στο διάδρομο των αποδυτηρίων και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με γκλοπιές. "Ο Λαζαρίδης δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και του τοποθετήθηκαν 7 ράμματα από τον γιατρό του αγώνα"
"Οι φίλαθλοι του Ιωνικού βλέποντας την απρόκλητη βία κατά των ποδοσφαιριστών επιχείρησαν να τους προστατεύσουν και τα ΜΑΤ άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά αδιακρίτως. Τρεις βομβίδες χημικών έπεσαν εντός των αποδυτηρίων, δημιουργώντας ασφυξία στους παίκτες που ήταν μέσα. Οι παίκτες του Ιωνικού επιχείρησαν να βγουν από τα αποδυτήρια, όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη από τον κ. Πουλάκο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Ευτυχώς, οι φίλαθλοι αντιλήφθηκαν τις εκκλήσεις τους και σπάζοντας την πόρτα τους ελευθέρωσαν. Οι παίκτες του Κερατσινίου όμως παρέμεναν μέσα στα αποδυτήρια. Η ομάδα ασφαλείας του γηπέδου έκανε κυριολεκτικά κομμάτια την πόρτα των αποδυτηρίων για να τους ελευθερώσει και να τους μεταφέρει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις εξέδρες του γηπέδου για να αναπνεύσουν."
"Η προκλητική εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ σε έναν αγώνα που κυλούσε ήσυχα και ο ξυλοδαρμός ποδοσφαιριστών και προπονητών δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Η ρίψη όμως χημικών σε έναν κλειδωμένο από την αστυνομία χώρο, μόνο ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή μπορεί να εκληφθεί."
"Η συμπεριφορά του κ. Πουλάκου σε όλους τους προηγούμενους αγώνες ήταν άκρως προκλητική, απειλώντας τους ανθρώπους του Ιωνικού και τη διοίκηση με συλλήψεις, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: