RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

From charts to stands Vol.1

Επειδή πολλές κακές ειδήσεις μαζεύτηκαν  τώρα τελευταία, ας δούμε και κάτι πιο ευχάριστο. Πέρα από τα πεσίματα, τις απαγορεύσεις, τις κάμερες και τους θανάτους υπάρχει και η άλλη πλευρά της οπαδικής σκηνής. Η δική μας πλευρά. Η ατμόσφαιρα της κερκίδας. καλά τα καπνογόνα, οι σημαίες και τα πλακάτ, καλύτερες οι choreo αλλά το καλύτερο είναι η φωνή και τα συνθήματα. Ο λόγος που δημιουργείται ατμόσφαιρα και ο τρόπος για να κάνεις "κόλαση" το παιχνίδι.

Για αυτό και εμείς σας προσφέρουμε το πρώτο μέρος του "From charts to stands". Μία συλλογή με βίντεο από την κερκίδα, όπου "τα παιδιά" τραγουδάνε για την ομάδα τους παραφράζοντας μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές επιτυχίες. Καλή ακρόαση!

  • Στις 6 Μάη του 1983 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το "Moonlight Shadow" συνθέτης του οποίοιυ είναι ο Mike Oldfield και ερμηνεύτρια η Maggie Rilley. Ως  single κατάφερε να φτάσει στο νο.4 των βρετανικών chart, στο νο.1 σε χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Νορβηγία, στο νο.2 στη Γερμανία και στο νο.6  στην Αυστραλία. Εμείς θα το ακούσουμε από μια πολλή όμορφη εκτέλεση των οπαδών της Porto.


  • To 1989 το γαλλικό ποπ συγκρότημα Kaoma συνεργάζεται με την βραζιλιάνα τραγουδίστρια Loalwa Braz και το αποτέλεσμα είναι το "Lambada". Το τραγούδι έγινε το απόλυτο music hit εκείνου του καλοκαιριού πουλώντας πάνω από 5.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και κατάφερε να φτάσει στο νο.1 σε 11 χώρες. Οι οπαδοί της Pisa έχουν κάνει τη δική τους διασκευή.


  • Το 1975 ο Rod Steward διασκευάζει το τραγούδι "Sailing" των Sutherland Brothers. Παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών chart για 4 εβδομάδες ενώ το βίντεο κλιπ του κομματιού ήταν από τα πρώτα που παίξανε, όταν άρχισε να εκπέμπει τηλεοπτικά το MTV. Οι οπαδοί της Urawa Red Diamonds το έχουν τραγουδήσει στα γιαπωνέζικα.


  • Τον Αύγουστο του 1966 οι Beatles με το "Yellow Submarine" φθάνουν ξανά στην κορυφή των βρετανικών chart και παραμένουν εκεί για 4 εβδομάδες. Στις ΗΠΑ το single πουλάει 1.200.00 αντίτυπα σε μόλις 4 εβδομάδες αλλά δεν καταφέρνει να φτάσει στο νο.1 μάλλον λόγω των δηλώσεων του Lennon ότι οι Beatles είναι πιο γνωστοί και από το Χριστό! Η μελωδία του έχει αποτελέσει έμπνευση για οπαδούς από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι οπαδοί της κορεάτικης Suwon θα μας χαρίσουν τη δικιά τους.


  • Το 1945 ο Richard Rogers συνέθετε, για λογαριασμό του μιούζικαλ Carousel, αυτό που έμελλε να γίνει το πιο γνωστό σύνθημα στον κόσμο. Τον Οκτώβρη του 1963 οι Gerry & the Pacemakers θα διασκευάσουν το "You'll never walk alone" και θα φτάσουν στο νο.1 των βρετανικών chart. Έκτοτε το τραγούδι "υιοθετείται" από τους οπαδούς της Liverpool, οι οποίοι το τραγουδούν πριν την έναρξη κάθε αγώνα, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.



ΥΓ.Εννοείται ότι, αν ξέρετε παρόμοια συνθήματα, στέλνετε mail για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το Vol.2 με λιγότερο ψάξιμο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

8 σχόλια:

roxalas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Radical Fans United είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bhoy είπε...

Πελώριο ΣΦΑΛΜΑ η μη-αναφορά στους φίλους της Glascow CELTIC που τραγουδούν εξίσου συγκλονιστικά (αν όχι καλύτερα) το "Υοu 'll Never Walk Alone"...
Aναμένω κύριε Γ. μια πελώρια διόρθωση!

υ.γ.εκπομπή...;;;Άσχετα σχόλια ας σβήνονται,να μην μπερδευόμαστε.

Radical Fans United είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Radical Fans United είπε...

ΚΑΘΟΛΟΥ σφάλμα! Οι Liverpoolians το είπαν πρώτοι και εξακολουθούν να το λένε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και το λέω εγώ που είμαι Celtic (στη Σκωτία)και anti-Liverpool (λόγω Juve και Hayzel). Δεν θα υπάρξει διόρθωση. Το πολύ-πολύ να βάλουμε βίντεο Celtic στο Vol.2, αν τραγουδούν κάτι γνωστό.

Αμέσως κριτική! Τς, τς, τς, τς. Καμιά ιδέα;

Γ.

bhoy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bhoy είπε...

Πρώτοι;Ας το δεχτώ...

Καλύτερα; Περί ορέξεως-κλοκυθόπιτα!!!Ήμαρτον

υ.γ.
http://www.youtube.com/watch?v=HCvo63o311A&feature=related
(CELTIC-BARCELONA)Έχω κλάψει,λέμε...

Radical Fans United είπε...

Κατόπιν μυστικών -διαδυκτιακών- διαβούλευσεων,καθιστούμε την προσοχή στον φίλτατο Γ. και του υποδεικνύουμε να ΜΗΝ ξεχάσει να προσθέσει στο vol.2 το YNWA από τους Celts.Η τρίχα σηκώνεται,το αίμα παγώνει στον αγώνα με την Barca...

κάποιοι Radical Greens