RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

κοννέ..tv!!!

Σίγουρα σαν οπαδοί μας ενδιαφέρει πάνω από όλα να βλέπουμε και να στηρίζουμε την ομάδα μας από την κερκίδα, όχι από τον καναπέ. Δεν θα απαιτήσουμε από κανένα κανάλι να πάρει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ούτε φυσικά υπερασπιζόμαστε την επιλογή των όποιων καναλαρχών να κάνουν business στις πλάτες μας... Η όλη ιστορία όμως με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο χώρο του μπάσκετ τη φετινή χρονιά δείχνει πολλά... Δείχνει πρώτα και κύρια πως το μπασκετάκι είναι στο έλεος του θεού, του χρήματος δηλαδή...και κάποιων γραβατωμένων...

το παρακάτω άρθρο είναι από το gazetta.gr

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, παρά μόνο διμερής συμφωνία, το Conn-X TV πήρε τα δικαιώματα των αγώνων που είχε το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV με τις ομάδες να είναι θεατές… των εξελίξεων.

Λίγο μετά την έναρξη της σεζόν ο ΑΝΤ1 συμφώνησε να απεμπλακεί από τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τους οποίους είχε υπογράψει τριετή συμβόλαια. Οι «αιώνιοι» κατέληξαν έτσι πακέτο με τους Πανιώνιο, Κολοσσό στον ΣΚΑΪ, ο οποίος πήρε τα δικαιώματα των τεσσάρων αυτών ομάδων σε συνεργασία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, το οποίο είχε δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε αγωνιστικής.

Μετά την παρέλευση ούτε καν του πρώτου γύρου, το Conn-X TV προχώρησε σε συμφωνία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV μέσω μιας τρίτης εταιρείας, η οποία έκανε και όλες τις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες, για να πάρει το πακέτο αγώνων που είχε εξασφαλίσει.

Επίσημη ανακοίνωση δεν προέκυψε από κανένα κανάλι και μόλις μια ημέρα πριν την πρεμιέρα των μεταδόσεων από το Conn-X TV, άλλαξε το πρόγραμμα των μεταδόσεων του ΕΣΑΚΕ. Ο σύνδεσμος γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής μέσω της ιστοσελίδας του για τη μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκός-Περιστέρι από το Conn-X TV και όχι από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, όπως ήταν γνωστό μέχρι τότε.

Φυσικά για τη συμφωνία αυτή δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι ομάδες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πριν ακόμα συμφωνήσουν οι συγκεκριμένες ομάδες με τη σύμπραξη ΣΚΑΪ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, τους είχε γίνει πρόταση από το Conn-X TV, αλλά διαφώνησαν εξαιτίας της περιορισμένης διείσδυσης του καναλιού στην αγορά.

Είναι πολύ λίγοι ακόμα οι συνδρομητές του Conn-X TV, αφού πέρα από τη θέληση των όποιων πελατών να αποκτήσουν πρόσβαση στα κανάλια, πρέπει να υπάρχουν οι τεχνικές υποδομές για να υποστηριχθεί η υπηρεσία.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο έχει να κάνει με την επέκταση του καναλιού στην Ελλάδα. Ακόμα το Conn-X TV δεν έχει πανελλαδική κάλυψη και έτσι υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που δεν μπορούν να δουν το κανάλι, όσο και αν το επιθυμούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, επειδή στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και ο Κολοσσός με τη βάση των φιλάθλων και του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνονται οι χορηγοί του να βρίσκεται στην έδρα του, τη Ρόδο. Σε μια περιοχή δηλαδή που δεν έχει φθάσει ακόμα το Conn-X TV.

Οι άνθρωποι του καναλιού έχουν διαβεβαιώσει ότι οι ρυθμοί επέκτασης του δικτύου του είναι ταχύτατοι και σύντομα θα είναι εφικτός στόχος η πανελλαδική κάλυψη. Παρόλα αυτά οι φίλοι του Κολοσσού εν προκειμένω πρέπει να αρκεστούν στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που βάσει συμφωνίας είναι υποχρεωμένος να μεταδώσει ο ΣΚΑΪ.

Το πρόβλημα υφίσταται ωστόσο και για τους φιλάθλους των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Πανιωνίου, οι οποίοι γνώριζαν στην αρχή της σεζόν πως τα παιχνίδια της ομάδας τους θα μεταδίδονται από δυο ελεύθερα κανάλια και τα σχέδια τώρα ανατρέπονται. Οι εποχές ωστόσο είναι δύσκολες οικονομικά για το μπάσκετ και γι' αυτό όλες οι ομάδες αναγκαστικά ακολουθούν.

1 σχόλιο:

bhoy είπε...

Aυτό το 3ποντο το είδαν σίγουρα ελάχιστοι από τον τηλεποτικό δέκτη:

http://www.youtube.com/watch?v=pmZrSgH9RFg


Είναι πραγματικό έγκλημα που η ώρα έναρξης του αγώνα ήταν στις 19:00 κι είμασταν καμιά 4000 μέσα εκείνη την ώρα (αφού ο κόσμος όλο κι έμπαινε)...
Αλλά πραγματικό έγκλημα είναι η μετάδοσή του από το Conn-X TV που θα μεταδίδει πλέον έναν αγώνα κάθε Σάββατο στις 19:00.Έτσι δε γίνεται δουλειά!