RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

(μπάσκετ Α2) ΑΕΚ-Ηρακλής: Σπάμε στην πράξη την απαγόρευση των μετακινήσεων

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του HUMBA!:


ΑΕΚ – Ηρακλής, γήπεδο Ζωφριάς

Το Σάββατο 26 Απριλίου, αλλά και την επόμενη μέρα, τα αθλητικά κανάλια και ιστοσελίδες ασχολήθηκαν ολοκληρωτικά με τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Λογικό. Αν και περίμεναν στη γωνία να γίνει χαμός και χαλασμός για να χουν να λένε. Ως συνήθως. Τελικά εκτός από κάποια ψιλοεπεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα όλα εξελίχτηκαν σε έναν «ευρωπαϊκό τελικό» όπως υπερβολικά ειπώθηκε από κάποιους δημοσιογράφους και αθλητικούς αναλυτές. Αν βέβαια τα ΜΜΕ ήθελαν πραγματικά να συνεισφέρουν και αυτά στην καλλιέργεια μιας σωστής οπαδικής κουλτούρας και νοοτροπίας θα αφιέρωναν ένα πεντάλεπτο ή μια αράδα για να σχολιάσουν το κλίμα στις κερκίδες του αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΑΕΚ και Ηρακλή το ίδιο απόγευμα στη Ζωφριά.

Εκεί όπου παραβρέθηκαν και οπαδοί του Ηρακλή, οργανωμένα όχι ατομικά και οικογενειακά, ύστερα από συμφωνία μεταξύ ORIGINAL 21 και Αυτόνομης Θύρας 10, σπάζοντας έτσι την απάγορευση μετακινήσεων στην πράξη. Να θυμίσουμε πως και στον αγώνα του πρωτου γύρου βρέθηκαν στις εξέδρες του Ιβανόφειου οπαδοι της ΑΕΚ. Όχι μόνο υποστήριξαν την ομάδα τους οι 50 οπαδοί του Ηρακλή χωρίς πρόβλημα και με ελάχιστη αστυνομική παρουσία, αλλά στο ημίχρονο εκπρόσωπος των Ηρακλιδέων παρέδωσε κασκόλ της ομάδας του στον τιμώμενο από την ΑΕΚ οπαδό Νίκο Ξηροκώστα, αφού πρώτα και οι ίδιοι κατά την παράδοση πλακέτας από εκπρόσωπο της κιτρινόμαυρης διοίκησης τον χειροκρότησαν θερμά. Μια κίνηση που χειροκροτήθηκα από όλο το γήπεδο. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα οπαδοι της ΑΕΚ πέταξαν κουτάκια μπίρας στους Ηρακλιδείς όχι για να τους ανοιξουν τα κεφάλια αλλά για να τους τα προσφέρουν σε ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που σε αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ υπήρχαν φιλοξενούμενοι οργανωμένοι οπαδοί, γεγονός φυσικά που έδωσε άλλο χρώμα και ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Την Τρίτη 29 Απριλίου, με επίσημη ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10, οι οπαδοί του Ηρακλη ευχαριστούν την ORIGINAL 21 για τη φιλοξενία και την στάση που κράτησε στο γήπεδο (βλέπε την ανακοίνωση εδώ: http://www.iraklis-g10.gr/index.php/nea/2013-08-03-14-42-43/1827-solo-ira). Όχι, οι οπαδοί της ΑΕΚ και του Ηρακλή δεν είναι αδελφοποιημένοι, ούτε φιλαράκια είναι, ούτε κολλητοί. Απλώς έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους μια σχέση σεβασμού και εκτίμησης, η οποία βέβαια έχει μια ιστορία από πίσω της. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Αυτές τις γραμμές που διαβάζετε τώρα εδώ θα ήταν ευχής έργον να τις διαβάζατε και στα επισημα αθλητικά ΜΜΕ. Δεν, όμως. Όχι γιατί το σαββατοκυριακο ασχολούνταν με τα του τελικού, αλλά γιατί δεν τους ενδιαφέρει να αναδείξουν αυτήν την πλευρά των οπαδών. Κρίμα… Όσο για εμάς, τέτοια γεγονότα που φανερώνουν πως δεν υπάρχει μόνο καμμένη γη στα οπαδικά δρώμενα αυτού του τόπου, θα είμαστε οι πρώτοι που θα τα αναδυκνύουμε και θα τα προβάλλουμε.

Sotrek

Δεν υπάρχουν σχόλια: