RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Προς τη νέα κυβέρνηση (την ποια;)...

Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.
Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης.

Την παραπάνω ανακοίνωση έβγαλε η Super League την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ζητώντας και αυτή με τη σειρά της από τη νέα κυβέρνηση (την ποια;) να δεσμευθεί για την τροποποίηση των άρθρων περί της ποινικής ευθύνης των διοικητικών παραγόντων των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων. Και ρωτάμε: είτε η νέα κυβέρνηση (η ποια;) κάνει δεχτό το αίτημα της S.L. είτε όχι, δεν θα βρουν την άκρη τους οι διοικούντες; Και μεγάλους και τρανούς δικηγόρους έχουν, και έμπιστους συμβούλους, θα βρουν όσα παραθυράκια χρειάζονται για να μην έχουν μπλεξίματα. Το θέμα είναι με τους οπαδούς τι γίνεται; Γιατί με τον καινούριο νόμο, όπως έχουμε ξαναπεί, σε περίπτωση σύλληψης, ο οπαδός πηγαίνει κατευθείαν φυλακή. Και για τους περισσότερους από εμάς παραθυράκια δεν παίζουν, είναι όλα κλειστά... Και κατά πώς φαίνεται, δεν μας υπολογίζουν ούτε οι ίδιοι οι πρόεδροι των ομάδων μας. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός οτι δεν είπαν κουβέντα στην ανακοίνωσή τους για τα άρθρα του νόμου που αφορούν τους οπαδούς; Έστω και για τα μάτια του κόσμου θα μπορούσαν να προσθέσουν δύο γραμμές ακόμα και να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση (την ποια;) να ξανασκεφτεί το άρθρο της ποινής φυλάκισης των συλληφθέντων οπαδών χωρίς το δικαίωμα αναστολής. Να μην κοιτάξουν μόνο την πάρτη τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: