RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


Οι οπαδοί του Αστέρα Εξαρχείων εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου έξω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, πριν την έναρξη του αγώνα γυναικείου μπάσκετ για την Α1 μεταξύ Αστέρα Εξαρχείων και Παναθηναϊκού. Την δημοσιεύουμε για δύο λόγους: Αφενός γιατί ακούστηκαν και γράφτηκαν από πολλούς δημοσιογράφους διάφορες ανακρίβειες και ψέματα για τα γεγονότα και αφετέρου για να τονίσουμε για ακόμα μια φορά τη σημασία που έχει για μια κερκίδα, οποιαδήποτε χρώματος, να βασίζεται στην σωστή οπαδική νοοτροπία, στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.    

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Οι φίλοι του Αστέρα Εξαρχείων ανεβήκαμε συντεταγμένα από την πλατεία στο κλειστό γήπεδο του Στρέφη όπως το συνηθίζουμε. Εκεί βρήκαμε μαζεμένους πολυάριθμους οπαδούς της Α.Ε.Κ. οι οποίοι περίμεναν αυτούς του Παναθηναϊκού για να συγκρουστούν. Μετά από λίγο έκαναν την εμφάνιση τους δυνάμεις των Μ.Α.Τ που συνόδευαν κάποιες παίκτριες του Παναθηναϊκού. (Απ’ ότι μάθαμε οι οπαδοί του Π.Α.Ο δεν έφτασαν στο Στρέφη γιατί τους σταμάτησε η αστυνομία.) Ύστερα οι οπαδοί τις Α.Ε.Κ συγκρούστηκαν με τα Μ.Α.Τ και αποχώρησαν. Κατόπιν ενώ οι φίλοι του Αστέρα περιμέναμε την έναρξη του αγώνα δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με αποκορύφωμα την χρήση χημικών μέσα στον αγωνιστικό χώρο που είχε ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και το παιχνίδι να αναβληθεί.

Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση.
Αυτές οι τρεις έννοιες αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που βλέπουμε την ομάδα μας. Προφανώς τα όσα συνέβησαν σήμερα στο κλειστό του Στρέφη ούτε μας εκφράζουν, ούτε έχουν θέση στην κερκίδα του Αστέρα Εξαρχείων. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα και οι οπαδοί της έχουμε ταξιδέψει σε πολλά γήπεδα σε όλη την ελλάδα χωρίς να δημιουργήσουμε και χωρίς να αντιμετωπίσουμε ποτέ πρόβλημα. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν ρυθμιστή για τις σχέσεις μας με άλλους οπαδούς. Η παρουσία και η επιθετικότητα των δυνάμεων καταστολής (Μ.Α.Τ.) θα μας βρίσκει πάντοτε αντίθετους. Επιπλέον, αυτοί που επέλεξαν το σημερινό αγώνα για να λύσουν τις οπαδικές τους διαφορές θα πρέπει να καταλάβουν πως στην κερκίδα του Αστέρα δεν μας χωρίζουν τα χρώματα της φανέλας αλλά μας ενώνει η Ελευθερία, η Αλληλεγγύη και η Αυτοοργάνωση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΠΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ:
ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΥΑΛΟ.ΕΓΩ ΩΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ,ΟΧΙ ΩΣ ΜΗ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΑ.

INDIGNANT 13 είπε...

Ειμαι παλιος οπαδος του Παναθηναικου και συχναζω στα Εξαρχεια λογω ιδεολογικης στασης ζωης.
Πραγματικα,με θλιβει η σταση των αεκτζηδων...
Αν επροκειτο για οπαδους αλλης συγκεκριμενης ομαδας,θα κατανοουσα τη συμπεριφορα τους στο πλαισιο της κουλτουρας τους.
Ειναι ομως τουλαχιστον θλιβερο οταν δηθεν ιδεολογοι κανουν μαλακιες.
Αλλα τι να περιμενεις απο ανθρωπους που δημιουργουν ενταση ακομα και σε εκδηλωση των RFU;;;