RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αιγύπτιοι ultras και εξέγερση...

Eνα μακροσκελες αλλά ενδιαφέρον βίντεο απο τους ultras της Αλ Αχλί στην Αίγυπτο.

Πολλά γράφτηκαν για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση της περασμένης Άνοιξης, όπου συμμετείχαν ως οπαδοί και διακρίθηκαν για το θάρρος τους και τις οργανωτικες τους ικανότητες. Υπάρχει και παλιότερη ανάρτηση στο blog (http://rfu.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-26T12:22:00%2B02:00&max-results=10)

Επειδή λοιπόν δεν μας αρέσει να ξεχνάμε, στέλνουμε και πάλι τους χαιρετισμούς μας στους οπαδούς της Αλ Αχλι., που όπως διηγούνται ανεξάρτητες αναφορές στο διαδίκτυο (http://www.theawl.com/2011/11/the-youth-of-the-egyptian-revolution) πρωτοσταστούν στο 20ο γύρο κινητοποιήσεων στην πλατεία Ταχρίρ ενάντια πλέον, όχι στο Μουμπάρακ, αλλά στο στρατιωτικό καθεστώς:
"Ξαφνικά από ένα στενό ξεπρόβαλαν 5 χιλιάδες παιδιά . Ηταν ultras. Επικεφαλής ένας 15χρονος με ταμπούρλο. Δεν ξεχνάμε την Ταχρίρ, φώναξε στις αστυνομικές δυνάμεις"
Και για το τέλος, η απίστευτη είδηση:
Σύμφωνα με το BBC, oι ultras της Αιγύπτου, από διαφορετικές ομάδες, ανακοίνωσαν τη δημιουργία πολιτικού κόμματος (!!!) ( http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-16435132)
Δηλώνουν μέλη της κοινωνίας και της εξέγερσης, την οποία βοήθησαν με την οργανωτικότητα και τον ενθουσιασμό τους. Διεκδικούν πλέον λόγο στα πολιτικά πράγματα για να βοηθήσουν τον τόπο. Το ρεπορτάζ κλείνει με τη διαπίστωση οτι ο ενθουσιασμός πλανιέται στον αέρα.

Μήπως ήρθε η ώρα για τον υπαρκτό... οπαδισμό;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: