RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καμία ανοχή στους ρατσιστές!

Η έκτη αγωνιστική της Σούπερ Κλίκας ήταν αφιερωμένη ενάντια στο ρατσισμό. Ξέρετε τώρα, μικρά παιδιά και παίκτες αγκαλισμένοι μπροστά από ένα απλό αντιρατσιστικό πανό και τσουπ! περάσαμε και μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας. Τέτοια χάπενινγκς είναι συνηθισμένα άλλωστε και στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που ο Αραγονιές χαρακτήριζε τον Ανρί "μαύρο σκατό" χωρίς να τιμωρηθεί, το Τόνγκο να μετρά νεκρούς από πυρά αλλά το Κόπα Άφρικα να διεξάγεται κανονικά, στην Πολωνία να γίνεται το σώσε από ναζί στις κερκίδες αλλά να μην ακούγεται τίποτα από τα επίσημα χείλη και ούτω καθεξής. Τα παραπάνω παραδείγματα μπορεί να φαντάζουν άσχετα μεταξύ τους αλλά είναι πολύ σχετικά. 

Όλα αυτές οι μέρες αφιερωμένες ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις έχουν ως στόχο κυρίως να απενεχοποιήσουν στα μάτια μας όλους αυτούς (FIFA, FIBA, κλπ) που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση (δηλαδή οι κερκίδες να έχουν χάσει την αμφισβήτησή τους) που επικρατεί στα γήπεδα. Επίσης, μας κλείνουν και το μάτι πονηρά σε στυλ "εμάς μας κράζετε αλλά είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι ενώ εσείς μόνο να σκοτώνεστε ξέρετε". Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτές οι ενέργειες έπρεπε και πρέπει να ξεκινούν από εμάς, να είναι ξεκάθαρες και να μην περιμένουμε τέτοια πανηγύρια. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε. Οι ρατσιστές δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Παρακάτω θα δείτε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί του Πανσερραϊκού στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή αλλά δυστυχώς ήταν οι μόνοι που δήλωσαν ξεκάθαρα τη θέση τους ακόμα και αν το πάτημα δώθηκε από τους "επίσημους". Μπορεί αυτά τα πανηγύρια να είναι επαίσχυντα και υποκριτικά αλλά ας τα δούμε και σαν μια ευκαιρία προβολής των πιστεύω μας. Ας ελπίσουμε και σε άλλες τέτοιες παρόμοιες ενέργειες. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oraioi oi Che!

Ampalos είπε...

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται η ελληνική σούπερ λίγκα... να πολεμήσει το ρατσισμό και το φασισμό στα γήπεδα - όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος να περάσει τις μισάνθρωπες ιδεολογίες του - μπορεί κατ' αρχήν να ελέγξει ορισμένα σύμβολα που περνάνει αδιάφορα μπροστά από τα μάτια των υπευθύνων...
...αδιάφορα λέγοντας ότι, θα εκπλαγώ αν δω "ενστολο" να αποκριθεί αρνητικά προς αυτά...
(τη σκούφια τους πετάνε αλλά τέλος πάντων)

ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΥΛΑΒΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...

http://torcida.org/multimedia/FAREmanual_racist.pdf