RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οποία ειρωνεία...

Για ακόμη μια φορά δημιουργήθηκε σάλος στην Κύπρο. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια  (03/10) ένας οπαδός της Ομόνοιας έκαψε μια ελληνική σημαία θέλοντας έτσι να πικάρει τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που χαρακτηρίζονται για τα (υπερ)πατριωτικά/εθνικιστικά τους συναισθήματα ενώ διακόπηκε προσωρινά και ο αγώνας λόγω ρήψης φωτοβολίδων εντός του αγωνιστικού χώρου από τους "πράσινους".


Το γεγονός εξόργισε τον Διονύση Χιώτη, τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Δεν ανέχομαι από κανέναν να καίει ελληνική σημαία. Με στεναχώρησε πολύ. Ήταν φρικιαστικό θέαμα, να καίγεται ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος. [...] Το να βρίζουν τη μητέρα ή τη γυναίκα μου, εντάξει, αυτά γίνονται παντού. Το να βρίζουν το έθνος, μην πω τι λένε, να καίνε την ελληνική σημαία, σε ελληνικό έδαφος, είναι κάτι φρικιαστικό. [...] Ελπίζω αυτό να πείσμωσε και τους Ελλαδίτες της Ομόνοιας" Με τη λήξη του αγώνα πήρε μια ελληνική σημαία και μαζί με τους Κόντη και Πουρσαϊτίδη έκανε το γύρο του γηπέδου δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στο γεγονός. "Είναι φρικιαστικό. Αυτή ήταν η απάντησή μου. Ότι όλοι είμαστε Έλληνες."


Στη συνέντευξη τύπου και ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Παύλος Χρυσάνθου, αναφέρθηκε στα όσα συνέβηκαν κατά τη διάρκεια της διακοπής: "Καταδικάζουμε τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το ρίξιμο φωτοβολίδων από την κερκίδα μας στον αγωνιστικό χώρο, τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρόεδρου της Δημοκρατίας και το κάψιμο ελληνικής σημαίας. Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο η λογική και η μετριοπάθεια από όλους". 


Το πως προσλαμβάνει ο καθένας την έννοια του έθνους ή το κάψιμο της σημαίας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να θίξουμε σε αυτό το θέμα, μιας και πολιτικές αναλύσεις μπορείτε να  βρείτε αλλού.  Η στάση της επίσημης Ομόνοιας ήταν αναμενόμενη καθώς οι ομάδες ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι οπαδοί τους -και τους λόγους τους αντιλαμβανόμαστε όλοι. Είμαστε περίεργοι όμως να μάθουμε τι πιστεύει ο Διονύσης Χιώτης για τους κέλτικους σταυρούς των οπαδών της ομάδας του, τις σβάστικες που εμφανίζονται συχνά-πυκνά, τα συνθήματα "να σας κάψουμε στους φούρνους των ναζί". Την ίδια απορία έχουμε και για όλους τους δημοσιογράφους που έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση του καψίματος μιας και αυτό προσφέρει τεράστια δημοσιότητα και σίγουρα λιγότερο κόπο από το να ψάχνεις τους λόγους ύπαρξης του μίσους μεταξύ των δύο ομάδων.

1 σχόλιο:

HLIASHXc21rR είπε...

arketo aima exei xithei gia tis shmees kapsimo s oless