RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

super league, tv, χακί... όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί... ( 57 ετών ΝΕΚΡΟΣ! Γιατί; )

Το Σάββατο στο Καυταντζόγλιο στάδιο είδαμε ακόμα μια πράξη του έργου της αστυνομίας που δεν είναι άλλο από τη βίαιη καταστολή, το ανελέητο ξύλο χωρίς αφορμή και φυσικά με την αβάντα των επίσημων αθλητικών φορέων, όπως φαίνεται από τα λεγόμενα της super απάτης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Με αφορμή τόσο τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ηρακλή - Α.Ε.Κ. στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όσο και το θάνατο του άτυχου Σωτήρη Σεραφείμ, παλαίμαχου τερματοφύλακα και φιλάθλου του Ηρακλή, που υπέκυψε στο γήπεδο από ανακοπή καρδιάς, θεωρείται αυτονόητη η καταδίκη γεγονότων τα οποία, έστω και έμμεσα, μπορεί να στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου που ενώ προσήλθε στο γήπεδο με σκοπό να παρακολουθήσει μια αθλητική αναμέτρηση, κατέληξε παρακολουθώντας αναίτιες συμπλοκές οπαδών και αστυνομικών.

Ολα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων επεισοδίων εντός των γηπέδων, τα οποία χαρακτηρίζουν τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ως τη χειρότερη των τελευταίων ετών σε θέματα κρουσμάτων βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Η αύξηση των γεγονότων αυτών, παρότι άμεσα συνυφασμένη με τη γενική έξαρση βίας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, απασχόλησε το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Superleague όπου, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση λήψη πρωτοβουλιών με στόχο την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρακτική αντιμετώπιση φαινομένων που ουδεμία θέση έχουν στους χώρους διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ήδη από την Παρασκευή 16/1 έχουν σταλεί επιστολές προς τον προϊστάμενο εισαγγελέων Αρείου Πάγου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ουσιαστικής τιμωρίας των δημιουργών και πρωταγωνιστών των επεισοδίων στα γήπεδα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα πιστοποιεί απλά την υφιστάμενη πεποίθηση της κοινής γνώμης περί πλήρους ατιμωρησίας όσων με την παραβατική συμπεριφορά τους ζημιώνουν και πλήττουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκφράζοντας τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ανακοινώνεται ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Ευελπιστούμε πως όσα διαδραματίστηκαν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο θα αποτελέσουν την αφορμή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου με τρόπο τέτοιο που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την πραγματική βούληση όλων των εμπλεκόμενων".

Κουβέντα φυσικά για τα ανοιγμένα κεφάλια, την αναίτια εισβολή των ένστολων στην κερκίδα παρά το "χέρι" από τον αρχηγό τους, κουβέντα για τον ξυλοδαρμό ακόμα και τελείως άσχετων με τα ανύπαρκτα ψευτοεπεισόδια φιλάθλων.

Αυτό που είπαν για ακόμη μια φορά και φυσικά γράφτηκε και από μερίδα δημοσιογράφων είναι πως το "πρόβλημα της βίας στα γήπεδα είναι οι οπαδοί", ό,τι και αν συμβαίνει την ευθύνη την έχει ο οπαδός... μέχρι και τον νεκρό άτυχο φίλαθλο του Ηρακλή χρέωσαν ορισμένοι στο μένος των οπαδών και τα "επεισόδια"...

Την ίδια στιγμή "υπεύθυνος" του σταδίου Καυταντζογλείου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό έλεγε πως στο γήπεδο υπήρχε μηχάνημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να σωθεί ο άτυχος φίλαθλος του Ηρακλή, αλλά κανείς δεν το... σκέφτηκε! Κατά τη γνώμη του υπεύθυνοι είναι η ΠΑΕ Ηρακλής και η super league...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της αυτόνομης θύρας 10, όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο site των κυανόλευκων οπαδών:

Μπρος σε μια αθρώπινη ζωή, όλα έρχονται δεύτερα

Η χθεσινή ήταν μια μαύρη μέρα για την οικογένεια του Ηρακλή μας. `Ενας 57 χρονος φίλαθλός μας έχασε τη ζωή από ανακοπή καρδιάς όταν μια διμοιρία ΜΑΤ, μπροστά από τη Θύρα 11, αφού μας δηλητηρίασε με τα ληγμένα δακρυγόνα της, εισέβαλλε χωρίς λόγο στην κερκίδα χτυπώντας με μίσος όποιον έβρισκε μπροστά της. Δεν ήθελε και πολύ ο παλαίμαχος τερματοφυλάκας(ο οποίος είχε προβλήματα υγείας), για να προδοθεί από την καρδιά του, με όσα χουντικά και κωμικοτραγικά συνέβησαν γύρω του. Μπροστά σε μια ανθρώπινη ζωή περνάν σε δεύτερη μοίρα κι η άδικη ήττα και το καθαρό ακυρωθέν μας γκολ αλλά και η συγκλονιστική εικόνα και συμπαράσταση από το πέταλό μας, που ζει μεγάλες στιγμές. Υ.γ Κλείνοντας, πρέπει να κάνουμε μια ενημέρωση για ένα θέμα, που αφορά τον αγώνα του Ηρακλείου την προηγούμενη Κυριακή. Πριν λίγες μέρες, ένας αδερφός μας από την Κρήτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών για ψευτοεπεισόδεια με οπαδούς του οφη. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ καθώς το κακό με αυτόν τον άθλιο νόμο έχει παραγίνει. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ουτε λεξη φυσικα για την ταμπακιερα.Μαλλον ειναι ακριβη αυτη η ταμπακιερα.Κοστιζει οσο μια καρεκλα.Διαφωνητε?Εδω σκοτωθηκε ανθρωπος και κανενας δεν παραιτηθηκε.Κανενας δεν εφταιγε δηλαδη?Παλι οι οπαδοι?Και να παραιτηθει θα αλλαξει κατι?Φυσικα οχι.Σε αυτην την χωρα το μονο που αλλαζει ειναι οι εικονες και τα προσωπα των νεκρων.

Ανώνυμος είπε...

αποφάσισαν κιόλας ενός λεπτού σιγή για το "άτυχο" περιστατικό και έτσι ξεμπέρδεψαν και με αυτό το περιστατικό, έβγαλαν την υποχρέωση...

Ανώνυμος είπε...

Εγιναν και στη κυπρο το σαββατο στο ομονοια-αποελ σκηνικα με μπατσους με αποτελεσμα πολοι να πανε νοσοκομειο ειτε απο ξυλο ειτε απο τα δακρυγονα.Θα σας στειλω κειμενο και φωτογραφιες

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=976166