RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Και στη Λαμία οι οπαδοί περνάνε δύσκολα

Καλησπέρα σας, Ο λόγος που στέλνω σε εσάς το παρακάτω κείμενο-επιστολή, είναι γιατί θεωρώ πως είστε από τους λίγους που όσα θα γράψω, θα προσπαθήσουν να τα καταλάβουν και δεν θα τους βγουν από το άλλο αυτί. Είμαι οπαδός της Λαμίας και ασχολούμαι ως οργανωμένος με αυτήν περίπου 10 χρόνια. Να κάνω μια παρένθεση και να ενημερώσω όσους δεν γνωρίζουν πως η ομάδα μου διαθέτει σύνδεσμο επικυρωμένο από το κράτος από το 1975. Εδώ και δύο χρόνια δε, προσπαθεί να ανοίξει και δεύτερος σύνδεσμος. Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω. Θέλω λοιπόν να "καταγγείλω" μέσω αυτού του κειμένου, την στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας απέναντί μας, κυρίως φέτος, όπου στην πόλη μας έρχονται μεγάλοι πυρήνες οπαδών σαν φιλοξενούμενοι.
Αρχικά και εγώ και πολλοί συμπολίτες μου και οπαδοί της Λαμίας, θεωρούμε απαράδεκτα τα μέτρα που η αστυνομία παίρνει, όταν υπάρχουν φιλοξενούμενοι. Σε κανένα παιχνίδι, μα σε κανένα, δεν υπάρχει διμοιρία στη θύρα των φιλοξενούμενων από την αρχή. Δεν διαφωνώ στο να μην υπάρχει αστυνομία στο γήπεδο, αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να κάθονται μπροστά μας, να τους αφήνουν να τα σπάνε και μόνο όταν υπάρξει αντίδραση από εμάς, να αντιδρούν και να μπαίνουν στη θύρα των φιλοξενούμενων. Ή θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ή να μην μπαίνουν καθόλου στο γήπεδο. Από πέρυσι βέβαια μας έχουν δείξει τα αισθήματά τους απέναντί μας, όταν ξαφνικά άρχισαν στους αγώνες βόλεϊ, να μας βγάζουν μέχρι και τα παπούτσια στους ελέγχους που μας κάνανε.
 
 
 
Και μιλάμε για την Λαμία, μία πόλη 80.000 ανθρώπων, που όλοι ξέρουν ποιοί είμαστε και τι δράση έχουμε εντός και εκτός γηπέδων. Δεν είμαστε καμία τεράστια οπαδική δύναμη, αλλά στο μέτρο του δυνατού, κάνουμε πάρα πολλές προσπάθειες. Ανάλογα άθλια βέβαια, είναι η συμπεριφορά της αστυνομίας και απέναντι στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Για παράδειγμα, τους οπαδούς της Παναχαϊκής πριν δύο χρόνια στο βόλεϊ, τους είχαν αφήσει τουλάχιστον ένα 5ωρο χωρίς ούτε καν νερό. Με αποτέλεσμα να μαζέψουμε εμείς μεταξύ μας λεφτά, για να αγοράσουμε στα παιδιά νερό και κρουασάν. Κάτι ανάλογο έγινε και με τους οπαδούς του Ηρακλή το περασμένο καλοκαίρι στο παιχνίδι Κυπέλλου, όπου όλα τα Μέσα προέβαλαν τα επεισόδια και αυτό το πέρασαν στα ψιλά γράμματα. Φτάνω λοιπόν στο πρόσφατο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Δεν θα κάτσω να αναλύσω ποιός φταίει και γιατί, για τα επεισόδια που προβλήθηκαν σε υπερβολικό βαθμό. Θα σταθώ σε ένα περιστατικό που δεν προβλήθηκε καθόλου.
Αφού λοιπόν έχει λήξει το παιχνίδι, εμείς έχουμε μείνει στις θέσεις μας, για να μην αποχωρήσουν οι οπαδοί της Καρδίτσας. Τότε, ήρθε μία διμοιρία πάνω μας και άρχισαν να βαράνε χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό! Είναι άνθρωποι που τους συναντάμε καθημερινά στο δρόμο, δεν είναι δα και καμία μεγαλούπολη η Λαμία. Παρόλα αυτά μας επιτέθηκαν χωρίς να προηγηθεί ούτε ένα φραστικό επεισόδιο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένα κορίτσι 13 χρονών, που είχε κάνει το "λάθος" να έρθει μαζί μας στο πέταλο. Παρότι μάλιστα μείναμε εκεί και με μανία ζητάγαμε τα στοιχεία του συγκεκριμένου μπάτσου, για να προβούμε σε μήνυση, η ΠΑΕ τον γλύτωσε και στην κυριολεξία τον φυγάδεψε. Και εδώ έρχομαι στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να υπήρχε τόση αστυνομία στο γήπεδο τρεις ώρες πριν το παιχνίδι. Οι έλεγχοι που μας έγιναν, ήταν το λιγότερο αυστηρότατοι, χωρίς να βρουν προφανώς κάτι μεμπτό. Αντίθετα, συνέλαβαν δύο παιδιά, έναν 24χρονο και έναν 25χρονο, γιατί βρήκαν 4 καπνογόνα ανάμεσα στα πανό που κουβαλούσαν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω σε κανέναν, πόσο "ανώμαλος" είναι ο νόμος για παράβαση περί αθλητισμού. Όλοι το καταλαβαίνουμε. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά ακόμα, αλλά δεν θα ήθελα να κουράσω. Είμαι σίγουρος πως ανάλογες συμπεριφορές, αντιμετωπίζουν οι οργανωμένοι όλων των ομάδων. Δεν ζητάμε βοήθεια από κανέναν, την άκρη μας σίγουρα θα τη βρούμε και εμείς και τα παιδιά ίδια. Το μόνο που θέλω, είναι να ακουστούμε και εμείς και τα προβλήματά μας κάπως.
 
 

1 σχόλιο:

navajo-antifa-acab είπε...

Magkes min masate..
Isos tora irthe kai i diki sas ora na zisete tin opadiki katastoli.
Sas to xrostame,afto pou kanate perysi gia emas.Opos episis kai gia to gegonos pou dimiourgithike me mia elliniki simaia stin kerkida sas kai tin katevasate amesa.
O xoros mas opadikos kai mi, exei anagki tin allileggyi k ton sevasmo metaksi mas..

Ksilo stous fasistes..

Navajo-Antifa-A.C.A.B
since 2005