RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οι οπαδοί της Μπόρνμουθ διδάσκουν σεβασμό και οπαδική κουλτούρα

Αντιγράφουμε από το gazzetta.gr την απίστευτη κίνηση αλληλεγγύης και σεβασμού των φιλάθλων της Μπόρνμουθ χωρίς να χρειάζεται να γράψουμε και να σχολιάσουμε πολλά. Απλά, την επόμενη φορά που κάποιος θα σπεύσει να χαρακτηρίσει ως "φλώρους" τους Άγγλους οπαδούς, ας διαβάσει ξανά τι έκαναν αυτοί εδώ οι τύποι, τι προσπαθούν εδώ και χρόνια οι οπαδοί της FC United of Manchester και πολλά ακόμα παραδείγματα (αυτο)σεβασμού, αξιοπρέπειας και ήθους. 


Η απίστευτη κίνηση των οπαδών της Μπόρνμουθ!

Την ώρα που στην Ελλάδα γίνονται... μάχες στα γήπεδα, οι οπαδοί της Μπόρνμουθ συγκέντρωσαν χρήματα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν και αυτοί της Μπέρτον στον επαναληπτικό του Κυπέλλου!

Το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπράιτον και την Μπόρνμουθ (στο γήπεδο της πρώτης) έληξε ισόπαλο (1-1), με αποτέλεσμα το εισιτήριο της πρόκρισης να κριθεί σε δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί στην έδρα των «κερασιών». Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο, όμως η κακοκαιρία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα, με αποτέλεσμα λίγη ώρα πριν την έναρξή του να γίνει γνωστό ότι θα αναβληθεί.

Οι περίπου 200 οπαδοί της Μπέρτον όμως είχαν ήδη κάνει το ταξίδι για το Μπόρνμουθ, ήτοι μία απόσταση σχεδόν 300 μιλίων, ωστόσο ήταν αναγκασμένοι να γυρίσουν πίσω, έχοντας χαλάσει παράλληλα τα χρήματά τους.

Ο επαναληπτικός όμως θα διεξαχθεί με οπαδούς και των δύο ομάδων κι αυτό χάριν στο μεγαλείο των φίλων της Μπόρνμουθ. Συγκεκριμένα μερίδα οπαδών των «κερασιών» συγκέντρωσαν περί τις 3.000 λίρες ώστε να μπορέσει κι ο κόσμος της Μπέρτον να ταξιδέψει εκ νέου για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα!

Όπως ανέφερε ο Ντέιβιντ Γουίτχιντν (οπαδός της Μπόρνμουθ) που ήταν μπροστάρης σε αυτή την πρωτοβουλία: «Υπάρχει και η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου», ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε τη στάση που είχε κρατήσει ο κόσμος της Μπέρτον στον αγώνα με τη Μπόρνμουθ στις 24 Απριλίου του 2010. Συγκεκριμένα η ομάδα του είχε φύγει με διπλό (0-2) που της εξασφάλιζε την άνοδο στη League 1 και οι φίλοι των γηπεδούχων γιόρτασαν μαζί τους.

«Ήταν τόσο φιλόξενοι εκείνη τη μέρα, που υπάρχει πλέον μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων», είπε μεταξύ άλλων στο ΒΒC.

Αξιοσημείωτο δε πως ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 800 λίρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρωτοβουλία, ο... κουμπαράς «έγραψε» 2.930 λίρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: