RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ για την απαγόρευση μετακίνησης στη Νέα Σμύρνη

Δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη φορά που οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου θα έβλεπαν μαζί τον μεταξύ τους αγώνα. Ο καθένας από τη δική του πλευρά του γηπέδου, στο πλάι της ομάδας του, όπως πρέπει δηλαδή να διεξάγονται οι αγώνες: με την παρουσία ΚΑΙ φιλοξενούμενων οπαδών. Κάτι τέτοιο θα βλέπαμε και το Σάββατο (18/01/14) στη Νέα Σμύρνη, αλλά οι "υπεύθυνοι" είχαν άλλη άποψη και απαγόρευσαν στους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορά να εκδράμουν. 

Η Ανακοίνωση των Συνδέσμων Φίλων του ΠΑΟΚ που ακολουθεί λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Το μόνο που θέλουμε να πούμε και εμείς με τη σειρά μας είναι ότι θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς τις διοικήσεις μας να παρέχουν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους και αν παραμένουν αρνητικές, να μεσολαβούμε εμείς οι ίδιοι. Μόνο έτσι, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη, μπορούμε να σπάμε στην πράξη το αντισυνταγματικό μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων.  


ΕΛ.(Λ).ΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Άρθρο 5, παράγραφος 4 του Συντάγματος της Ελλάδας: «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σε αυτήν [.]»

Άρθρο 4, παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ελλάδας: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Για άλλη μια φορά, στις 16 Ιανουαρίου 2014, αποδείχθηκε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ένα γήπεδο στο οποίο έχουμε βρεθεί πάμπολλες φορές, όχι μόνο χωρίς να έχει σημειωθεί ποτέ το παραμικρό με τους οπαδούς του Πανιωνίου, αλλά έχουμε φωνάξει από κοινού συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή. Αυτό μάλλον ενόχλησε και ενοχλεί τους ιθύνοντες της κυβέρνησης και της αστυνομίας και έτσι την Πέμπτη το πρωί, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ξύπνησε στραβά και αποφάσισε να απαγορέψει όχι μόνο την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε διάθεση εισιτηρίων, «για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Κάνοντας έτσι το Σύνταγμα ξεσκονόπανο (κάτι βέβαια που το συνηθίζουν οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου), ο Γιάννης Ανδριανός, ως άξιος συνεχιστής των Λιάνη-Ορφανού-Ιωαννίδη και δεν συμμαζεύεται, απαγορεύει σε πολίτες αυτού του τόπου να μετακινηθούν στα όρια της επικράτειάς του, ομολογώντας, παράλληλα, ότι δεν είναι ικανοί να διασφαλίσουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Φοβούνται για αυτή, σε ένα γήπεδο μάλιστα που τα μόνα επεισόδια που σημειώθηκαν έγιναν όταν αφέθηκαν να ξεχαρμανιάσουν οι χακί διμοιρίες της πρωτεύουσας πάνω σε 1.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η πραγματικότητα είναι απλή: Δεν θέλουν στα γήπεδα να ακούγεται τίποτα που τους ενοχλεί, θέλουν τους οπαδούς σε καταστολή και σε κόντρα, θέλουν τα γήπεδα χώρους αποστειρωμένους και άοσμους, και όχι μικρογραφίες της κοινωνίας, θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια σε ένα κομμάτι της κοινωνίας ενεργό και δραστήριο. Το μίσος και η εκδικητικότητά τους απέναντι στο λαό του ΠΑΟΚ είναι ακόμη μεγαλύτερο. Σε εμάς πρωτοεφαρμόστηκε ο έλεγχος του τόπου καταγωγής στις ταυτότητες, λες και είμαστε πολίτες άλλου κράτους.

Απαγορεύτηκαν μετακινήσεις και εκδρομές, κυνηγήθηκαν και φυλακίστηκαν οπαδοί μας με τα ιδιώνυμα, και -φυσικά-, είχαμε και την πολύκροτη «εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης» με τις άδικες προφυλακίσεις των οπαδών μας που ταλαιπωρεί ακόμη εκατοντάδες συνοπαδούς μας (αλλά φέρνει έσοδα στα δημόσια ταμεία, οπότε όλα καλά). Ακόμη και φέτος, έχουν επιτραπεί μετακινήσεις οπαδών σε πολλές έδρες. Σε έδρες που σημειώθηκαν επεισόδια, αλλά «δεν είδαν, δεν άκουσαν». Εμείς δεν ζητάμε να κοπούν οι εκδρομές των άλλων.

Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο: Να πηγαίνουμε σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας το απαγορεύσει. Καμία δημόσια ασφάλεια και τάξη δεν κινδυνεύει από ένα παιχνίδι δύο ομάδων, οι οπαδοί των οποίων έχουν κάτσει πολλάκις στο ίδιο γήπεδο χωρίς την παραμικρή παρουσία αστυνομίας. Αν άλλωστε είσαστε ανίκανοι να διασφαλίσετε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως λέτε, μπορείτε να μας αδειάσετε τη γωνιά. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να μετατρέψετε τα γήπεδα σε κινηματογράφους και τους οπαδούς σε άβουλες μάζες. Άλλωστε, ακόμη και σε χώρες που οι οπαδοί έχουν βιώσει απίστευτη καταστολή, όπως η Αγγλία, η μετακίνηση οπαδών είναι αυτονόητη.

Για εμάς η λύση είναι απλή: -ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ -ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΙΑ. Απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση, απαιτούμε το σεβασμό στο στοιχειώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, απαιτούμε ισονομία. Κι αν δεν μας δοθούν, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε πώς να τα διεκδικήσουμε.

Υ.Γ. Η τουλάχιστον απαθής στάση της διοίκησής μας στην παράλογη απόφαση κάποιου υφυπουργού για απαγόρευση της μετακίνησής μας στη Ν.Σμύρνη καταδεικνύει ότι είτε δεν γνωρίζουν το συμφέρον του συλλόγου είτε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα και την επιθυμία να το προασπίσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδερφια μια ζωη μαζι. Πανιωνιος-παοκ