RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγα και απλά πράγματα για τους ναζί και τα γήπεδα

Το σαρωτικό κύμα έμπρακτης καταδίκης της δολοφονίας του Killah P με πανό, αλλά και συνθήματα σε κερκίδες όλης της χώρας, δείχνει πιο ξεκάθαρα από ποτέ ένα πράγμα: παρά τους ευσεβείς πόθους των νεοναζί, παρά την εκλογική τους  άνοδο, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από "έγκυρα" ρεπορτάζ και "βαθυστόχαστες" πολιτικές αναλύσεις, παρά την αντίθετη πείρα από κάποιες χώρες του εξωτερικού, οι κερκίδες πήραν θέση. 

Θέση στην πλευρά που τους αρμόζει, στην πλευρά της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανιδιοτέλειας. "Οπαδός=άνθρωπος" έχουμε γράψει επανειλημμένα. Και πως οι φωνές από τα παιδιά της κερκίδας (που μήπως τελικά είναι όντως η μόνη ελπίδα;) δε σταματάνε ποτέ. Οι κερκίδες δεν σωπαίνουν ούτε μένουν άπραγες μπροστά στην αδικία.

Στις κερκίδες, επομένως, όχι μόνο δεν χωρά ο φασισμός, αλλά πολεμιέται ανοιχτά. Αυτό το ξέρουν καλά οι επίδοξοι εισοδιστές. Ας το εμπεδώσουν επιτέλους και οι περισπούδαστοι αναλυτές. 

Μετά από τόσα πανό, από τόσες δράσεις, πόσο πιο ξεκάθαρα να μιλήσουν τα πέταλα για λογαριασμό τους;

Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας. Το "έξω οι ναζί από τα γήπεδα" δεν είναι σύνθημα. Είναι πραγματικότητα.

Με το καλό και σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία...

ΥΓ. Παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον Ολυμπιακό, γιατί ρε ξεφτιλισμένοι άνθρωποι δεν ανεβάσατε ένα πανό για την δολοφονία? Γιατί έχετε γεμίσει το πέταλο με φασίστες ρε? Μας έχετε ξενερώσει την καύλα μας ρε οπαδικά ανίδεοι τύποι! Κάθαρση εδώ και τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τσιφλίκι σας πάρτε το χαμπάρι! Απ'την Ιστορία δεν γλιτώνει κανένας και ήδη έχετε μαυρίσει μια σελίδα της στις πλάτες του Ολυμπιακού μας,με τον χειρότερο τρόπο!Με φασιστικές κ νεοναζιστικές πρακτικές... Ένας Αντιφασίστας Ολυμπιακός