RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δικαιοσύνη για τους 74 του Πορτ Σαΐντ!

Αντιγράφουμε τη σημερινή είδηση από το left.gr και ελπίζουμε οι ψυχές των άτυχων οπαδών να βρουν επιτέλους ανάπαυση και ο αγώνας των εξεγερμένων Αιγυπτίων (που συνεχίζουν ακόμα να κινητοποιούνται) να έχει νικηφόρο τέλος:

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Αντίθετα, οι συγγενείς των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή όπου αυτοί κρατούνται στο Πορτ Σάιντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

ρεπορτάζ του BBC για τη δίκη
περισσότερα εδώ

Κάποιες μέρες νωρίτερα, στις 18/01/12, όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο, οπαδοί της Αλ Αχλί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης του Κάιρο με αφορμή την επικείμενη δίκη των υπαιτίων της τραγωδίας με αίτημα "Δικαιοσύνη ή Χάος".



Δείτε και ένα παλιότερο βίντεο από καθιστική διαμαρτυρία των Ultras Ahlway της Αλ Αχλί έξω από το κοινοβούλιο, τον Απρίλιο του 2012, όπου τραγουδούν ένα σύνθημα με στίχους ενάντια στο καθεστώς Μουμπάρακ και την τραγωδία στο Πορτ Σαΐντ.


Αναλυτικά για τα περσινά τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πορτ Σαΐντ μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του περιοδικού HUMBA! που δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ. Πατήστε εδώ.

Βίντεο από τα περσινά γεγονότα


ΥΓ. Παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις:
ΥΓ2. Εκτενές αφιέρωμα στη συμμετοχή και το ρόλο που έπαιξαν οι οπαδοί στις αραβικές εξεγέρσεις υπάρχει και στο πέμπτο τεύχος του περιοδικού HUMBA!

1 σχόλιο:

άσκοπη μετακίνηση είπε...

Οπαδοί της Αλ Αχλί κάνουν κερκίδα σε κατειλημμένο σταθμό του μετρό στις εξελισσόμενες συγκρούσεις 2 χρόνια μετά την πτώση του Μουμπάρακ:

http://www.youtube.com/watch?v=rUL9tPiB35w