RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

νέο CD από ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Με τα  ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ έχουμε μια θερμή σχέση,έχουν παίξει και στο 3ο RFU Festival...οι άνθρωποι πάνε στο γήπεδο,είναι οπαδοί από πολλές ομάδες κι εν πάσει περιπτώσει γουστάρουμε και στηρίζουμε!
Προς:
X       Μουσικές και Πολιτικές ιστοσελίδες
X       Διοργανωτές συναυλιών (ομάδες, κολεκτίβες, συνελεύσεις, στέκια, καταλήψεις, φεστιβάλ)
X       Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης (ραδιόφωνα, εκπομπές, έντυπα)
X       Distros και Mailorders
 
                   
                
 
Στις 23/11/12 τα Τοξικά Απόβλητα κυκλοφόρησαν το 3ο τους album σε CD. Ονομάζεται "Ήρθε Η Ώρα" και περιέχει 11 κομμάτια:
 
1. Η Γενιά Των 700 Μπυρών
2. Μοναστηράκι 6:30
3. Μια Μπαλάντα Για Την Πλατεία
4. Ο Καθρέφτης Και Ο Σκύλος
5. Destroy Biennale
6. I Want To Break Free
7. Το Τραγούδι Χωρίς Επιστροφή
8. Ήρθε Η Ώρα
9. Socrates Drank The Coca Cola
10. Είχε Παλιόκαιρο (Τη Μέρα Που Σε Ψήφισα)
11. Θυμήσου Το '43!
                             Όλη η μουσική και οι στίχοι είναι γραμμένη/οι από την ίδια την μπάντα εκτός από το I Want To Break Free που είναι των Queen.
Η ηχογράφηση έγινε μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2012 στο studio Pazl με ηχολήπτη τον Dr. Vag (http://www.discogs.com/artist/%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82) ο οποίος έκανε την μίξη και το mastering.


Στον δίσκο έπαιξαν οι:
Τοξικός Νίκος - Φωνή, Soratis - Κιθάρα, Δημητράκης - Κιθάρα, Μυτενιστής - Μπάσο, Μανώλης - Σαξόφωνο και Αργύρης - Ντραμς.
Το artwork της κυκλοφορίας το επιμελήθηκε εξολοκλήρου η ίδια η μπάντα.
 
 Λίγα Λόγια:
Τα Τοξικά Απόβλητα είναι ένα πολιτικό συγκρότημα αφοσιωμένο στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και τον φασισμό. Η μουσική που παίζουμε είναι κυρίως punk/hardcore με πολλές επιρροές από αγαπημένα μας μουσικά είδη όπως ska, reggae και metal. Η θεματολογία των τραγουδιών είναι κοινωνικοπολιτική και κάποιες φορές ψυχαγωγική ενώ οι στίχοι είναι στα ελληνικά γιατί μας ενδιαφέρει το νόημα που καταλαβαίνει από αυτούς το ντόπιο ακροατήριο.
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1996 από μια παρέα συμμαθητών που πήγαιναν λύκειο στην Ν. Φιλαδέλφεια. Το 2001 κυκλοφορήσαμε το ομώνυμο ντεμπούτο, το 2006 το "Κατέβασέ To!" και τον Νοέμβρη του 2012 κυκλοφορούμε το 3ο μας άλμπουμ "Ήρθε Η Ώρα". Οι πρόβες, οι ηχογραφήσεις, η προώθηση και η διανομή των cd επιβαρύνουν σε χρόνο και χρήμα αποκλειστικά τα μέλη της μπάντας καθώς δεν ανήκουμε σε κάποια εταιρία. Επίσης δεν είχαμε ποτέ κάποιον χορηγό ενώ δεν έχουμε ζητήσει ποτέ ανταμοιβή για να παίξουμε κάπου ζωντανά. Η μόνη οικονομική ενίσχυση που έχουμε είναι από τις πωλήσεις των CD μας τα οποία διαθέτουμε σε τιμή κόστους ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιο μέρος των εξόδων των επόμενων ηχογραφήσεων. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει κατευθείαν από εμάς μέσω του email μας ή σε κάποια συναυλία μας καθώς και σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία του κέντρου της Αθήνας. Προφανώς αν κάποιος αδυνατεί να αγοράσει το CD μας μπορεί ευχαρίστως να το κατεβάσει διότι και σαν μουσικοί και σαν ακροατές είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της μουσικής.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παίξει σε δεκάδες συναυλίες και φεστιβάλ της εγχώριας ανεξάρτητης rock σκηνής στηρίζοντας την προσπάθεια άλλων συγκροτημάτων ή και μεμονωμένων ανθρώπων που μας έχουν τίμηση με την πρόσκληση τους.
Έχουμε επίσης συμμετάσχει με τραγούδια μας σε πολλές συλλογές μαζί με άλλες ανεξάρτητες μπάντες. Κάποιες από αυτές είναι οι
 
ΣΠΕΡΜΑ #2 (do it yourself..)                          (2002)

              ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ No.8                                                 (2004)
 
ΑΝΕΦΕΛΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ                                         (2008)
 
ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ                                                          (2010)
 
DIY-σκευές                                                                (2010)
 
Μοναδικές επιτυχίες σε περίοδο... ΚΡΙΣΗΣ!             (2011)
 
 
 
Με συντροφικότητα,
Τοξικά Απόβλητα            

Δεν υπάρχουν σχόλια: