RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Έργο" έλα στο (σερραϊκό!!!) λαό σου

Αναδημοσιεύουμε έστω και καθυστερημένα γιατί το αξίζει:

Αξιοσημείωτο και μάλλον πρωτοφανές, το γεγονός ότι οι παίχτες του Εργοτέλη χειροκροτήθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα από τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού, και για να δείξουν ότι αναγνώρισαν το ήθος και τη σωστή συμπεριφορά των Σερραίων, πέταξαν τις φανέλες τους στην κερκίδα των φιλάθλων του Πανσερραϊκού! Αυτό που δεν έκαναν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας σε κανένα σημείο της χρονιάς, το έπραξαν οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Πρώτος σε αυτήν την κίνηση ήταν ο Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος συμμετέχει όπως και ο σύνδεσμός μας στην κίνηση Hasta La Victoria Siempre. Το σύνθημα που ακούστηκε από την κερκίδα εκείνη τη στιγμή ήταν το: "Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία, έλα να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία", σύνθημα το οποίο είχε γραφτεί σε πανό από το σύνδεσμο Alternatives του Εργοτέλη, λίγες ημέρες πριν.


Αυτά γράφει μεταξύ άλλων η περιγραφή του αγώνα που έκανε το Che Guevara Club του Πανσερραϊκού. Η περιγραφή και το βίντεο αναφέρονται στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Κλίκας. Κίνηση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα (για τα ξένα δεν ξερουμε αλλά δεν μας έρχεται και κάτι στο μυαλό) που δείχνει πως πρέπει να αντιμετωπίζεις ακόμα και τις σφαλιάρες: με ήθος, σεβασμό και αυτοκριτική. Μπραβο στους οπαδούς των Σερρών, μπράβο και στους παίκτες του Εργοτέλη.

ΥΓ. Τα (αυτο)σαρκαστικά και (αυτο)κριτικά συνθήματα μετά το 0-4 που ακούγονται στο βίντεο ("Πανσερραϊκάρα βάλε 5 γκολ", "Εργοτέλη βάλε αυτογκόλ") μας θύμισαν το παρακάτω βίντεο όπου οι οπαδοί της Άστον Βίλα χάνουν 3-0 από τη Λίβερπουλ αλλά πανηγυρίζουν προσποιούμενοι ότι πέτυχε γκολ η ομάδα. Αυτός ο ψεύτικος και χιουμοριστικός τρόπος πανηγυρισμού συνηθίζεται στην Αγγλία. Μεγάλο πράμα το χιούμορ, η αυτοκριτική και ο αυτοσαρκασμός...  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή Πανσερραϊκός
Che Guevara Club

Ανώνυμος είπε...

alternatives kai che guevara εκφράζουν μια ξεχωριστή κουλτούρα για τα ελληνικά δεδομένα και παρα την τεράστια χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει οφείλουμε να διοργανώσουμε απο κοινού δράσεις.

Ανώνυμος είπε...

an ola pane kala to che guevara club tha parevrethei sto epomeno festival tou rfu ton iounio...!!!
che eisai...!

enas apo proodeutiki toumpas είπε...

tetoia theloume ....
bravo alania ....

Ανώνυμος είπε...

Ολα θα πανε καλα μαγκες και φυσικα θα ερθετε στο φεστιβαλ και απ τις σερρες οπως και απο πολλες αλλες πολεις της Ελλαδας. Για τυχον βοηθειες επικοινωνειστε. Θα γινει χαμος λεμε!!!

Ανώνυμος είπε...

pote einai to festival paidia?

1 radical Green είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε,κοίτα πάνω δεξιά!