RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οπαδοί και Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά!


Στην παραπάνω φωτογραφία ξεχωρίζει το πανό του Σωματείου Εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ που γράφει "όχι στην ανεργία, όχι στις απολύσεις". Κλασικά αιτήματα των σωματείων εδώ και χρόνια. Όμως, αυτό που μας χαροποίησε είναι το γεγονός ότι το πανό είναι αναρτημένο στο γήπεδο της Νίκης Βόλου. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτώβρη και εμείς με τη σειρά μας την αναδημοσιεύουμε (έστω και αρκετά καθυστερημένα). 


Για εμάς τέτοιες κινήσεις είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό να πραγματοποιούνται μέσα στα γήπεδα. Θεωρώντας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, το γήπεδο μια μικρογραφία της κοινωνίας θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται "από τα πάνω" δεν θα αφήσουν στην απέξω κανέναν εργαζόμενο και συνεπακόλουθα κανέναν οπαδό. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνονται τέτοιες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη  τέτοιων ζητημάτων  αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ως οπαδοί έχουμε κριτική σκέψη και μπορούμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας τόσο στους εργασιακούς χώρους όσο και στο γήπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν μπαίνουμε στη θύρα δεν παύουμε να είμαστε πάνω από όλα πολίτες που τρώνε σκατά για να επιβιώσουν και να καταφέρουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Και αυτά τα 90' ή 40' διασκέδασης και ψυχαγωγίας δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα παράγοντα (αθλητικό και μη) που θα μας θέλει "στρατιωτάκια" ακούνητα και αγέλαστα. 

ΥΓ. Την είδηση τη βρήκαμε εδώ. Το λάθος της είδησης είναι ότι ο αγώνας της Νίκης δεν ήταν με την Καρδίτσα αλλά με την Αναγέννηση Επανομής. Ωτσόσο σε αυτό το διαδικτυακό τόπο θα βρείτε ολόκληρο το χρονικό των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ και θα μπορέσετε έτσι να καταλάβετε ακόμα καλύτερα το μέγεθος της εργοδοτικής τρομοκρατίας που υφίστανται εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.
ΥΓ2. Παλιότερη σχετική είδηση θα βρείτε και στην αρχή αυτού του πόστ εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

paromoio pano eixe anarth8ei kai sto ghpedo tou panaitolikou perisi kata th diarkeia twn agrotikwn kinhtopoihsewn,apo agrotes,me ypografh ''mploko ermitsas'',(h perioxh pou eixan sthsei mploko oi agrotes ligo eksw apo to agrinio).8a prospa8hsw na vrw foto
kapoios apo a.z.

Ανώνυμος είπε...

Strength thru working class.
Hooligania sfaxteite na hremhsoume ki emeis ki eseis, OPADOI enwtheite.