RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σαν σήμερα RIP


Στις 9 Μάη του 2001, στο Accra Sports Stadium της Γκάνα τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας, η Accra Hearts of Oak Sporting Club και η Asante Kotoko. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και να πάρουν τη νίκη. Το αποτέλεσμα εξαγρίωσε τους φιλάθλους της Kotoko, οι οποίοι άρχισαν να ξηλώνουν και να πετούν καθίσματα και μπουκάλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι μπάτσοι στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν τα πνεύματα έριξαν δακρυγόνα στο εξαγριωμένο πλήθος με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν και να προκληθεί ο θάνατος 127 εξ αυτών λόγω ασφυξίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ιατρικό προσωπικό του γηπέδου είχε φύγει από το στάδιο πριν τελειώσει ο αγώνας και κάποιες από τις θύρες παρέμειναν κλειστές όση ώρα οι φίλαθλοι προσπαθούσαν να διαφύγουν. Έξι μπάτσοι κατηγορήθηκαν για ττο τραγικό αποτέλεσμα.

Η τραγωδία της Άκρα είναι και η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει ποτέ η αφρικανική ήπειρος.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι έχει γράψει το BBC για εκείνη την ημέρα και εδώ σχετικά με την έκβαση της τιμωρίας των μπάτσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: