RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Los Suns from Phoenix


"Είναι φανταστικό αυτό που κάναμε. Νομίζω ότι ο νόμος είναι γεμάτος λάθη. Είναι ζημιογόνος για την κοινωνία και τις κοινωνικές μας ελευθερίες. Είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε. Σαν ομάδα σεβόμαστε και αγαπάμε όλους τους φιλάθλους μας. Το πρωτάθλημα είναι πολυπολιτισμικό. Έχουμε παίκτες από όλον τον κόσμο και ένα δυνατό λατινικό κοινό, το οποίο μας είναι πολύ σημαντικό".

Με αυτά τα λόγια ο Στιβ Νας, παίκτης των Phoenix Suns, (στη φωτό με το νο.13) δικαιολόγησε την ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της ομάδας να φορέσουν την πορτοκαλί εμφάνιση με το όνομα της ομάδας μεταφρασμένο στα Ισπανικά.

Η κίνηση αυτή αποτελεί διαμαρτυρία ενάντια στο νέο μεταναστευτικό νόμο της πολιτείας της Αριζόνα που από πολλούς (μέχρι και από τον Ομπάμα) έχει κατηγορηθεί ως ρατσιστικός απέναντι στους Ισπανόφωνους κατοίκους της πολιτείας. 

Οι San Antonio Spurs, αντίπαλοι των Suns στο συγκεκριμένο παιχνίδι για τα play-off,  ήθελαν και αυτοί να φορεσουν αντίστοιχα μπλουζάκια ("Los Spurs") αλλά δεν πρόλαβαν να τα τυπώσουν.

Επίσης, η κίνηση αυτή έγινε την Τετάρτη 5 Μάη, ημερομηνία που οι Μεξικανοί, οι οποίοι είναι η πλέον πολυπληθής μεταναστευτική κοινότητα στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, γιορτάζουν την Cinco de Mayo (05/05/1862), την ανέλπιστη νίκη τους επί του γαλλικού στρατού που είχε εισβάλλει στη χώρα τους κάποιους μήνες νωρίτερα.

Την κίνηση της ομάδας την επιδοκίμασε και ο Σύνδεσμος των Παιχτών του NBA αναφέροντας ότι "κάθε προσπάθεια ενθάρρυνσης, ανοχής ή νομιμοποίησης ενός ρατσιστικού προφίλ είναι ασύμβατη με τις βασικές έννοιες του δικαίου και της ίσης προστασίας".

Χρειάζεται να κάνουμε σχόλιο;

ΥΓ. Ο Στιβ Νας διαφώνησε δημόσια με την πολιτική του Μπους και την εισβολή στο Ιράκ. Εκτός από αυτό όμως είναι φανατικός οπαδός της Τότεναμ (αλλά και της Κορίνθιανς εξαιτίας του πρώην συμπαίκτη του Λεάντρο Μπαρμπόσα), μιας και ο πατέρας του είναι γεννημένος στο Λονδίνο, και δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του να γίνει πρόεδρός της. Είναι μέτοχος της καναδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Vancouver Whitecaps FC και από τους βασικούς χρηματοδότες του  Women's Professional Soccer (WPS). Έχει φίλους γνωστούς ποδοσφαιροαστέρες και όταν δεν παίζει μπάσκετ προπονείται με την ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Υόρκης, τους New York Red Bulls.
ΥΓ2. Άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: