RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Α, ναι; αυτό είναι το μπάσκετ;

Η αλήθεια είναι πως δεν ασχολούμαστε όσο θα θέλαμε και θα έπρεπε με τα τεκτενόμενα στο χώρο του μπάσκετ. Και όμως, γίνονται απίστευτα πράγματα με πρωταγωνιστές τις ΚΑΕ και ΕΣΑΚΕ και από την άλλη μεριά φυσικά τους οπαδούς ή όσους τελος πάντων θέλουν να δουν την ομάδα τους εκ-δηλώνοντας την παρουσία τους, με στόχο να αποτελέσουν, όπως λένε και οι "φίλοι" μας οι δημοσιογράφοι τον έκτο παίκτη. Παρακάτω, δημοσιεύουμε την επιστολή καταγγελίας των Τρικάλων προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το γεγονός της παρουσίας 150 οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων. Αναφέρονται σημεία σε αυτήν την επιστολή που τα έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν: ο Κολοσσός Ρόδου δεν επέτρεπε στο γήπεδό του φιλάθλους του ΠΑΟ με διακριτικά, στο μεταξύ τους αγώνα, ο Πανελλήνιος μόνιμα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην παραβρεθούν φιλοξενούμενοι οπαδοί στο γήπεδό του, στη Λάρισα περσι έμειναν έξω οπαδοί του ΠΑΟΚ που ήθελαν να δουν την ομάδα τους... για να αναφέρουμε κάποια από τα περιστατικά. Διαβάστε προσεκτικά, λέγονται απίστευτα πράγματα...

Αναλυτικά η καταγγελία των Τρικάλων αναφέρει "Ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 ΚΑΕ καταγγέλλει γραπτώς τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων κ. Μπούρα για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΣ Τρίκαλα και την ΑΕΚ το Σάββατο 1 Νοεμβρίου. Αναλυτικά η καταγγελία: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Της εδρεύουσας στα Τρίκαλα Ανώνυμης Καλαθοσφαιρικής Εταιρίας με την επωνυμία « Α.Σ. Τρίκαλα 2000 ΚΑΕ » νομίμως εκπροσωπούμενης. ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξεως. Κ. Υπουργέ. Καταγγέλλουμε ενώπιον σας τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων κ. Χρήστο Μπούρα , διότι, ενόσω ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των όποιων μέτρων τάξης συμφωνήθηκαν με το από 29 Οκτωβρίου 2008 πρακτικό σύσκεψης (σας το επισυνάπτουμε) , για την διεξαγωγή του αγώνος της Κ.Α.Ε. Α.Σ. Τρίκαλα 2000 με το σωματείο της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ την 1η Νοεμβρίου 2008, εντούτοις αυτός και καθ’ υπέρβαση αυτών που συμφωνήθηκαν με το ως άνω πρακτικό, παρόλο που το σωματείο της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν παραβρέθηκε στην σύσκεψη και δεν ζήτησε εισιτήρια για τυχόν οργανωμένους οπαδούς της, επέτρεψε σε οργανωμένους οπαδούς της ΚΑΕ ΑΕΚ να πλησιάσουν στο γήπεδο (και μάλιστα με πορεία μέσα από την πόλη των Τρικάλων) χωρίς εισιτήρια και τελικά με το έτσι θέλω και ισχυριζόμενος ότι αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος για τα μέτρα τάξης, να επιτρέψει την είσοδο σε 150 οργανωμένους και πλέον οπαδούς της ΚΑΕ ΑΕΚ στο γήπεδο. Μάλιστα, για να μπορέσει να «βολέψει» όλους τους οπαδούς της ΚΑΕ ΑΕΚ στο γήπεδο , απομάκρυνε με το έτσι θέλω από την θύρα 5 τα παιδιά των Ακαδημιών μας με τους γονείς τους, επιτρέποντας στους οπαδούς της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ να καταλάβουν μία ολόκληρη εξέδρα χωρίς αυτοί να έχουν εισιτήρια, όχι μόνο για την συγκεκριμένη εξέδρα, αλλά χωρίς αυτοί (η πλειοψηφία αυτών) να έχουν καθόλου εισιτήρια.

Επειδή η Κ.Α.Ε Α.Σ. Τρίκαλα 2000 σεβόμενη τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν και όσα συμφωνήθηκαν με το από 29 Οκτωβρίου 2008 πρακτικό , τύπωσε εισιτήρια για το συγκεκριμένο αγώνα των οποίων η σειρά ήταν ανακατεμένη και όχι συνεχόμενη , έτσι ώστε να μην εισέλθουν οργανωμένοι φίλαθλοι της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ στο γήπεδο. Επειδή η Κ.Α.Ε. Α.Σ. Τρίκαλα 2000 δεν κυκλοφόρησε τα εισιτήρια των 15 ευρώ που ήταν στην θύρα 5 (διέθεσε δε αυτά μόνο στα παιδιά των ακαδημιών της με τους γονείς τους) στην οποία τοποθετήθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων κ. Μπούρα οι οπαδοί της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ και επομένως ήταν αδύνατο αυτοί να κατέχουν τέτοια εισιτήρια για να τοποθετηθούν εκεί όλοι μαζί.

Επειδή οι δεκαπέντε (15) προσκλήσεις που διατέθηκαν στην Κ.Α.Ε. ΑΕΚ μέσω του ΕΣΑΚΕ , έπρεπε να καθίσουν στην θύρα 2 και σε ειδικό χώρο που είχε προβλεφθεί για αυτούς και όχι να μοιραστούν στους οργανωμένους οπαδούς της Κ.Α.Ε.ΑΕΚ και να τους επιτραπεί να εισέλθουν με αυτές σε άλλη θύρα (θύρα 5) από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων. Επειδή και αν ακόμη αγοράσθηκαν ορισμένα εισιτήρια (τα οποία δεν ξεπερνούσαν τα 20-25) από οργανωμένους Τρικαλινούς οπαδούς της Κ.Α.Ε.ΑΕΚ αυτά ήταν των είκοσι (20) ευρώ , τα οποία ήταν αριθμημένα και με αυτά έπρεπε οι λίγοι αυτοί φίλαθλοι της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ να καθίσουν στις προβλεπόμενες θέσεις τους στην μεγάλη εξέδρα του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων.

Επειδή η Κ.Α.Ε Α.Σ. Τρίκαλα 2000 αφήνοντας απούλητα και μη διαθέτοντας στους φιλάθλους μας τετρακόσια είκοσι (420) εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, προκειμένου έτσι να διασφαλίσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα τάξης που είχαν ληφθεί για το εν λόγω αγώνα και να μην διατεθούν αυτά σε οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ , υπέστη τεράστια οικονομική ζημία. Επειδή αφενός μεν για την είσοδο όλων των οργανωμένων οπαδών της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ στο γήπεδο και μάλιστα χωρίς εισιτήρια , αφετέρου δε για την μη διάθεση των υπολοίπων εισιτηρίων του αγώνος ευθύνεται αποκλειστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Χρήστος Μπούρας που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης.

Επειδή σύμφωνα με τον τελευταίο αθλητικό νόμο η μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά και μάλιστα όταν αυτή γίνεται χωρίς εισιτήρια. Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 3372/2005 για τη διάθεση εισιτηρίων από την γηπεδούχο στην φιλοξενούμενη ομάδα απαιτείται κοινή τους συμφωνία, στην οποία θα αναφέρονται οι όροι, οι προυποθέσεις και οι λοιπές λεπτομέρειες για την άνω διάθεση και η οποία θα κοινοποιείται στον ΕΣΑΚΕ, γεγονός που στο συγκεκριμένο αγώνα δεν έλαβε χώρα. (Βλέπε άρθρο 16, προκήρυξη πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας).

Επειδή απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων σε θύρα άλλη από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο που κατέχουν. Επειδή ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Χρήστος Μπούρας παραβίασε το από 29-10-2008 πρακτικό σύσκεψης και ειδικά τόσο την παράγραφο στ. στην οποία αναφέρονταν ότι «δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή στο γήπεδο πανό ,πλακάτ ή άλλων αντικειμένων ( κασκόλ , κ.λ.π.) άλλων ομάδων» , όσο και της παραγράφου η στην οποία αναφέρονταν ρητά ότι «οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Καταγγέλλουμε ενώπιον σας τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων κ. Χρήστο Μπούρα ,ο οποίος επέτρεψε σε οργανωμένους οπαδούς της ΚΑΕ ΑΕΚ ( περί τους 150 περίπου) να προσέλθουν με πορεία και οργανωμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο των Τρικάλων την 1η Νοεμβρίου 2008 για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Κ.Α.Ε. Α.Σ. Τρίκαλα 2000 και της ΚΑΕ ΑΕΚ, χωρίς να έχουν όλοι εισιτήρια του αγώνα , παρά μόνο μια μικρή μερίδα αυτών( περί των 20-25 ατόμων), στην συνέχεια δε τοποθέτησε όλους αυτούς με το έτσι θέλω εντός του γηπέδου( ακόμη και αυτούς που δεν ήταν κάτοχοι εισιτηρίων) και σε θύρα που αυτοί δεν είχαν εισιτήρια ,προκειμένου να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τον αγώνα απομακρύνοντας από την θύρα αυτή τα παιδιά των Ακαδημιών μας μαζί με τους γονείς τους, στους οποίους η Κ.Α.Ε. Α.Σ. Τρίκαλα είχε προμηθεύσει εισιτήρια στην εν λόγω θύρα, προκειμένου αυτοί να παρακολουθήσουν τον αγώνα και ζητούμε την πειθαρχική του τιμωρία, προκειμένου να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιο ανεπίτρεπτο γεγονός , που πλήττει το κύρος της Κ.Α.Ε. Α.Σ. Τρίκαλα 2000, επιφυλασσόμενοι να ασκήσουμε εναντίον του και κάθε νόμιμο μέσο για την οικονομική και ηθική ζημία που υπεστήκαμε τόσο από την μη πώληση εισιτηρίων( περί των 420) του αγώνος προκειμένου να μην εισέλθουν στο γήπεδο οργανωμένοι οπαδοί της ΚΑΕ ΑΕΚ , όσο και από την διάθεση εισιτηρίων στην θύρα 5 σε παιδιά και γονείς των ακαδημιών μας , τους οποίους ο εν λόγω κύριος απομάκρυνε βιαίως προκειμένου να τοποθετήσει εκεί οργανωμένους οπαδούς της ΚΑΕ ΑΕΚ , η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα δεν διέθετε καν εισιτήριο του συγκεκριμένου αγώνα. Για την Α.Σ. Τρίκαλα 2000 Κ.Α.Ε. Με Τιμή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γεώργιος Γιαννούλας".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λέτε, να κάνουμε και κάτι όμως, δεν πάει άλλο, γαμώ την ΕΣΑΚΕ!