RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η Αυτόνομη Θύρα 10 υπέρ του αγώνα των κατοίκων των Σκουριών

Αντιγράφουμε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10 (οι τονισμοί δικοί μας) υπέρ των κινητοποιήσεων των κατοίκων των Σκουριών κατά των χρυσοθήρων της Eldorado Gold. Ένα μπράβο στους οπαδούς του Γηραιού που ανάγκασαν την ΠΑΕ να μην δεχτεί τη χορηγία

Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων των Σκουριών! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!!!
Επιλέξαμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή να πάρουμε το μέρος του λαού, των ανθρώπων που η φωνή τους δεν θα ακουστεί ποτέ στα δελτία των 8! Επιλέξαμε να είμαστε παρόντες σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας! Επιλέξαμε να στεκόμαστε απέναντι σε καθετί που θεωρούμε άδικο και το κριτήριο μας δεν έχει καμιά σχέση με κόμματα, οικονομικές θεωρίες και πολιτικές σκοπιμότητες, παρά μόνο με τη καρδιά!
Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών μας, ήταν και η χωρίς δεύτερη σκέψη παρέμβαση μας ώστε να σταματήσει άμεσα κάθε συζήτηση ανάμεσα στη ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και τους χρυσοθήρες της eldorado. Αν και τα επιχειρήματα μας πιστεύουμε ότι είναι προφανή και ότι δε χρειάζεται καν η αναφορά τους εντούτοις αναγκαζόμαστε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία ώστε να σταματήσουν τυχών παρεξηγήσεις.
Μια τέτοια χορηγία τη θεωρούμε απαράδεκτη για την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ. Θεωρούμε ότι θα ήταν κηλίδα στην μακρά ιστορία αγώνων που έχει ο σύλλογος και κατά κύριο λόγο ο λαός του. Οι χρυσοθήρες της eldorado εδω και ένα χρόνο περίπου μέσω των "χορηγιών" και των διαφημίσεων τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μπλογκ και έντυπα της πόλης έχουν εξαγοράσει τη σιωπή όλων αυτών απέναντι στο περιβαλλοντολογικό αλλά και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έπρεπε και δε θα μπορούσε να γίνει κρίκος αυτής της αλυσίδας. Τα λεφτά ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βρίσκονται... η αξιοπρέπεια είναι αυτή που έχει εκλείψει.
Παράλληλα, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο υποκριτές ώστε να μη μιλήσουμε μπροστά στη θέα των ευρώ που αναμφίβολα θα ενίσχυαν την ομάδα μας, όταν από τη μια καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση που υφίσταται ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ ενώ από την άλλη τα ίδια και χειρότερα βιώνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και οποιοσδήποτε άλλος αντιδρά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Οι επιλογές μας, μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με διώξεις, καταστολή και τεράστια στοχοποίηση, μας χάρισαν όμως στιγμές πολύ δυνατές που δύσκολα περιγράφονται. Αυτό για μας είναι το τεράστιο κέρδος σε μια φαινομενικά χαμένη υπόθεση!
Τέλος ενημερώνουμε όλο τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ ότι το Σάββατο 5/10 στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά στις 19:00 θα λάβει χώρα συναυλία αλληλεγγύης στους κατοίκους των Σκουριών.
ΥΓ: Τις τελευταίες μέρες διάφοροι δημοσιογράφοι, που ακόμα πέφτουν από τα σύννεφα, μας ζητούν να εκφράσουμε τη θέση μας σχετικά με το θέμα της χρυσής αυγής. Όπως είπαμε εξ' αρχής προτιμούμε να μιλάμε μέσα από τις πράξεις μας. Και τις πράξεις μας και τις θέσεις μας τις έχουμε εκφράσει εδω και πάρα πολύ καιρό όταν όλοι εσείς λέγατε ότι ο σύνδεσμος μας δημιουργήθηκε για "άλλους" λόγους και υιοθετούσατε τις θεωρίες του Πασχαλίδη περί ύπαρξης "σκοτεινών κύκλων" στο οπαδικό κίνημα του ΗΡΑΚΛΗ συμβάλλοντας και εσείς στη στοχοποίηση μας. Τώρα λοιπόν που είναι της μόδας να κράζουμε τους νεοναζί και αφού ο γκουρού της ενημέρωσης πρετεντέρης σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης εναντίων τους τα ξεχάσατε όλα αυτά... εμείς όμως όχι!!!


ΥΓ. Παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: