RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πλατανιάς - ΑΕΚ (24/02/13)


Αντιγράφουμε από το www.gazzetta.gr (στο λινκ μπορείτε να διαβάστε όλο το άρθρο και όχι μόνο το απόσπασμα που έχουμε βάλει εμείς εδώ) το πως είδε τον αγώνα ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσακίρης. Θα γράψουμε ακριβώς αυτό που είχαμε πει και σε παλιότερη αναδημοσίευση άρθρου του συγκεκριμένου δημοσιογράφου: "Όσα γράφει, τα έχουμε ζήσει όλοι μας πολλές φορές. Ίσως, η καταγραφή και η δημοσιοποίησή τους από έναν δημοσιογράφο να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από τους αρμόδιους. Να τον συγχαρούμε που δεν κράτησε το στόμα του κλειστό όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του."

Ήταν νωπές οι μνήμες μου από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης όπου έζησα την απόλυτη και πλέον αδικαιολόγητη αστυνομική βία και θεώρησα σωστό να το επαναλάβω προκειμένου να διαπιστώσω αν ήταν κάτι που έγινε μόνο εκεί και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού…
Προς μεγάλη μου λύπη αυτό που συνάντησα στην Κρήτη και τα Χανιά (στο γήπεδο του Πλατανιά) ήταν πολύ χειρότερο. Διότι οι άνθρωποι με στολές δεν έκαναν τις ίδιες μανούρες με τους συναδέλφους τους στην Αρκαδία (όχι πως μιλούσαν στον πληθυντικό φυσικά, ή δεν σήκωσαν τα γκλοπ τους πάνω μας) ωστόσο υπήρχαν και κάτι άλλα… αγόρια με πολιτικά που υποτίθεται πως ήταν αστυνομικοί…
 
Πρόκειται για κάτι… βλάχους αφεντάδες του νόμου (ναι δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιοι το 2013) που καθόντουσαν πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έδιναν εντολές αφού πρώτα έβριζαν μάνες οπαδών και κλωτσούσαν στα μουλωχτά πίσω από τις διμοιρίες τους οπαδούς που έψαχναν ποιοι και πώς το έκαναν!
 
Μάλιστα αυτοί οι… βλαχοσερίφηδες πρέπει να είχαν και βαθμό αφού έδιναν εντολές στους ένστολους αστυνομικούς ενώ είχαν και άποψη ποιος θα συλλαμβάνεται (ή προσάγεται δεν την ξέρω την γλώσσα τους) με σοβαρά κριτήρια: «Να πιάσουν έναν με καπέλο και γυαλιά που είναι πάνω στη θύρα», φώναζε ο… βλαχοσερίφης και όταν λογικά ρωτούσε ο ένστολος: «Ποιον εννοείται αφού έχει καμιά 50αριά με καπέλο;», δεχόταν την εξής απάντηση: «Πιάσε όποιον να ‘ναι…».
 
Οι συγκεκριμένοι… βλάχοι αφεντάδες του νόμου όταν τους πλησίαζες και τους ρώταγες με την ταυτότητά σου στο χέρι -και το εισιτήριο (αξίας 20 ευρώ) που πλήρωσες για να δεις το ματς σε ένα γήπεδο για τα μπάζα: «Συγνώμη θέλω τον βαθμό και το όνομα τόσο το δικό σας όσο και των άλλων με τα πολιτικά που βρίσκεστε εδώ;» απλά μεταμορφώνονταν σε θηλυπρεπείς φιγούρες που σου έλεγαν απλά: «Εγώ δεν έκανα κάτι και οι άλλοι είναι από αλλού, δεν τους γνωρίζω» κι ας τους φώναζε με τα μικρά τους ονόματα 5 λεπτά πριν!
 
Το δε… κουμάντο των βλαχό-αφεντάδων που φορούσε καπέλο και χακί προς λαδί μπουφάν και έβριζε μανάδες, σπίτια, νεκρούς και ζωντανούς συγγενείς των οπαδών της ΑΕΚ (προσωπικά απλά με έσπρωξε και μου έβρισε τη μητέρα) όταν τον ρώταγες: «ποιος είσαι εσύ ρε; Δείξε ταυτότητα;», απλά γέλαγε έκανε κωλοδάχτυλο και προκαλούσε με κινήσεις των χεριών του να γίνει ντου για να τις… παίξουν!!!
 
Εννοείται πως οι υπάλληλοι της γηπεδούχου ομάδας απλά έλεγαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να επιβληθούν στην αστυνομία και ούτε ένας από τη διοίκηση του Πλατανιά δεν πέρασε ένα λεπτό να δει πως είναι η κατάσταση αφού αρκετές φορές έρχονταν στα χέρια αστυνομικοί και οπαδοί. Τα λεφτά από τους φιλοξενούμενους οπαδούς τα πήραν βέβαια… Όλα!
 
Άλλο ένα θέμα που πρέπει να σταθούμε: 20 ευρώ εισιτήριο για γήπεδο στο οποίο: 1) Δεν έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις το ματς 100% όπου κι αν αυτό παίζετε. Προσωπικά δεν μπορούσα να δω εκδήλωση επίθεση από τη δεξιά πλευρά, ήταν αδύνατο! 2) Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πιεις νερό ως φιλοξενούμενος δεν πα να ‘χεις πάθει μόλις ανακοπή καρδιάς, απλά θα ψοφήσεις και θα πουν κρίμα. 3) Δεν υπάρχει τουαλέτα και να υπήρχε δεν σου επέτρεπε η αστυνομία να πας. Αυτά τα βασικά θα αναφέρω και το γεγονός ότι γύρω στους 50 οπαδούς της ΑΕΚ με εισιτήριο στην κατοχή τους δεν μπήκαν στο γήπεδο.
 
Κι όμως αξιώνει ο Πλατανιάς 20 ευρώ εισιτήριο, η Σούπερ Λίγκα (του κ. Μώραλη) το αποδέχεται, δίνει έγκριση για να διεξάγεται αγώνας πρώτης κατηγορίας στο συγκεκριμένο γήπεδο και το Κράτος απλά κάνει την πάπια γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν ότι και οι 300 του Κοινοβουλίου: πετάνε χαρταετό αφού γι’ αυτούς είναι κάθε μέρα… Καθαρά Δευτέρα!
 
Το κράτος, λοιπόν, ηθελημένα ή μη επικροτεί όλες τις παραπάνω μορφές βίας, τις υποστηρίζει και απλά δεν τις αναγνωρίζει επισήμως. Η δικαιολογία είναι πως δεν γνωρίζουν και φυσικά δεν κάνουν τίποτα για να μάθουν.
 
Οπαδοί της ΑΕΚ με πούλμαν από το Ηράκλειο της Κρήτης χρειάστηκε να κάνουν 5 ώρες και 30 λεπτά για να φτάσουν στα Χανιά!!!!!!!! Το καταλαβαίνετε; Με συνεχείς στάσεις από τους συνοδούς αστυνομικούς… Ποιος θα πέρναγε αυτό το μαρτύριο, θα έφτανε γήπεδο, θα άκουγε να του βρίζουν μάνες, σπίτια και παιδιά, δεν θα είχε νερό να πιει για κανά 3ωρο, δεν θα μπορούσε να πάει τουαλέτα και θα έτρωγε και λίγες ψιλές: ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: