RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 για τον συλληφθέντα οπαδό


Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10 σχετικά με την αίσια έκβαση του Ηρακλειδέα οπαδού και ελπίζουμε οι κινήσεις αλληλεγγύης που έλαβαν χώρα από συνδέσμους και οπαδούς άλλων ομάδων να αποτελέσουν μόνο την αρχή.


Ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του αδελφού μας Παναγιώτη και έξι μέρες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου η οποία τον έστελνε στη φυλακή για τρία χρόνια και δέκα μήνες, καταφέραμε να μαζέψουμε όλο το ποσό που χρειάζονταν ώστε να τελειώσει η περιπέτεια του και να γυρίσει κοντά στους δικούς του γρήγορα.

Το ποσό, το οποίο αρχικά υπολογίζονταν σε 12000 ευρώ, τελικά έφτασε τις 14966,78 ευρώ. Τόσο κοστολογείται η ελευθερία ενός ατόμου στην Ελλάδα του 2013. Με την οικονομική κρίση να φουντώνει και τα κρατικά ταμεία να αδειάζουν οι νομοθέτες βρήκαν άλλη μια πηγή εσόδων. Αυτή η πηγή δεν είναι άλλη από τους οπαδούς.  Έτσι λοιπόν πολυδιαφημίστηκαν νέοι νόμοι και διατάξεις για τη σωτηρία του αθλητισμού, ξανακούστηκε το όνομα της Θάτσερ στα κανάλια, έκαναν τη λεζάντα τους υπουργοί και παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι και καταλήξαμε στο ίδιο  έργο το γνωστό.  Εξοντωτικές ποινές οι οποίες καταστρατηγούν την αναλογία πράξης – ποινής με μοναδικό στόχο την εισροή χρημάτων στη κρατική δεξαμενή. Πλέον το δίπολο είναι ένα και χτυπάει τη πόρτα όλων μας ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης…

Φυλακή ή οικονομική αφαίμαξη!!!

Εμείς λοιπόν αυτές τις μέρες ξεκινήσαμε έναν άλλο δρόμο, μακριά από το συγκεκριμένο δίπολο. Το δρόμο της αλληλεγγύης. Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά γνωστός σε εμάς. Σε αυτό το δρόμο είχαμε συνοδοιπόρους χιλιάδες μέλη αυτής της οικογένειας που ονομάζεται ΗΡΑΚΛΗΣ. Γνωστούς και αγνώστους προς εμάς. Ανθρώπους που όπως και εμείς δεν γνώριζαν τον Παναγιώτη.  Ανθρώπους με τους οποίους παλιότερα ίσως και να είχαμε μαλώσει, όμως όπως οι οικογένειες στέκονται ενωμένες απέναντι στην αδικία έτσι σταθήκαμε κι εμείς. Σε όλους αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους θα δώσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και την υπόσχεση ότι όποτε και να χρειαστεί  ξανά για τον οποιονδήποτε εμείς θα είμαστε εκεί έτσι ώστε κανείς μας να μην νιώσει μόνος!

Στο δρόμο αυτό όμως δεν βαδίσαμε παρέα μόνο με μέλη της κυανόλευκης οικογένειας. Οι ευχαριστίες μας δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που νιώθουμε απέναντι στους οπαδούς άλλων ομάδων που μας ενίσχυσαν τόσο σε υλικό όσο και σε ηθικό επίπεδο. Αν και δεν μας ζητήθηκε εντούτοις νιώθουμε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε δημόσια…

Τον σύνδεσμο φίλων Παναθηναϊκού Ζωγράφου, τον σύνδεσμο φίλων Παναθηναϊκού Γκύζη, το κεντρικό club της Θύρας 13, τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού East End, το club Πατήσια του Παναθηναϊκού, το σύνδεσμο του Ατρόμητου  Fentagin, το σύνδεσμο του Παναιγιάλειου  Bianconeri, τους συνδέσμους του Παναιτωλικού Warriors και Αυτόνομη Ζώνη, το σύνδεσμο της Παναχαϊκής Navajo, τους Radical Fans United, το σύνδεσμο της Rayo Vallecano Bukaneros, καθώς επίσης μεμονωμένους οπαδούς του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για την οικονομική τους ενίσχυση. 

Επίσης ευχαριστούμε του Πάνθηρες του Πανιωνίου, τους Rebels της Γ.Σ Ηλιούπολης και τους οπαδούς του Απόλλων Σμύρνης για τα πανό συμπαράστασης!

Εμείς από τη μεριά μας το μοναδικό που έχουμε να πούμε είναι ότι ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι όλων εσάς και το ευχαριστώ να σας το πούμε με πράξεις!!!

Τέλος  θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτούς που πανηγύριζαν έξω από τα δικαστήρια με τη συγκεκριμένη απόφαση, σε αυτούς που κατέθεσαν ότι ένας άνθρωπος 60 κιλών έσπασε στο ξύλο μια ολόκληρη διμοιρία, σε αυτούς που περιποιήθηκαν τον Παναγιώτη μέσα στη κλούβα, με το παρακάτω βίντεο…


ΥΓ. Παλαιότερη σχετική ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: