RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Παίρνουμε θέση

  • Από την Τρίτη 25/01 300 μετανάστες εργάτες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας με στόχο την καθολική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Μακριά από τις ρατσιστικές φωνές και την παραπληροφόρηση των κυρίαρχων ΜΜΕ δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλάι αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι το άσυλο καταλύεται μόνο από τους μπάτσους και όχι από ανθρώπους που αγωνίζονται για την καλυτέρευση της ζωής τους. Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση από την "Αυτόνομη Θύρα 10" θεωρώντας τη στάση της ως παράδειγμα για όλους μας.
Στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μακριά από κάθε είδους μικροπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες ανθρώπων, αποφασίσαμε σαν σύνδεσμος να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους 50 μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί, από τη Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης και έχουν ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας, καθώς επίσης και στους 70 μέταναστες που βρίσκονται στον ξενωνα προσφυγων. 
Καλούμε όλο τον κόσμο του Ηρακλή να αγκαλιάσει αυτή τη κίνηση συγκεντρώνοντας, από την Τετάρτη 27/1 μέχρι και την Τρίτη 1/2, στα γραφεία του συνδέσμου όσο και στο Ιβανώφειο:
• Κουβέρτες και σκεπάσματα
• Παιδικά ρούχα
• Συσκευασμένες τροφές μακράς διαρκείας (όχι κρέας και αλκοόλ).

''Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα,
μήτε το γύρισμα προς τα πίσω,
γυρεύω το νου, την ευαισθησία
και το κουράγιο των ανθρώπων
που προχωρούν μπρος."

Γεώργιος Σεφέρης


Παραθέτουμε και τα link των blog ενημέρωσης σχετικά με την απεργία πείνας των μεταναστών:
Πανελλαδική Απεργία Πείνας Μεταναστών (Αθήνα)
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας (Θεσσαλονίκη)
  • Εδώ και περίπου 2 μήνες οι κάτοικοι της Κερατέας βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους μπάτσους που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι της Κερατέας αντιδρούν στην εγκτάσταση χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε καθημερινή σύγκρουση με τους μπάτσους που βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση της χωματερής. Κάποιοι από εμάς που βρεθήκαμε εκεί ως αλληλέγγυοι στον αγώνα τους συγκινήθηκαμε από τα πολύχρωμα κασκόλ των λυκειόπαιδων που κρατούσαν τα οδοφράγματα στη Λαυρίου δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη λεωφόρος δεν χρειάζεται να μας θυμίζει μόνο δυσάρεστες στιγμές. Οι οπαδοί της Προοδευτικής/Έκρηξης Τούμπας στον εκτός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη εκφράζουν την αλληλεγύη τους.

Παραθέτουμε και το link του blog ενημέρωσης σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: