RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Περί των κινητοποιήσεων των οπαδών του Ηρακλή...


Από τη μια μεριά είναι τα οικονομικά συμφέροντα, η βιομηχανία του ποδοσφαίρου, τα παραγοντιλίκια,  οι επίδοξοι σωτήρες-πρόεδροι των παε, λογής λογής λαμόγια, η γραφειοκρατία, τα νούμερα και οι υπολογισμοί, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η παντοδυναμία του στοιχήματος, το προϊόν "μπάλα" και οι χορηγοί, οι ορκωτοί λογιστές και τα παιχνίδια πολιτείας, φορέων αθλητισμού και μεγαλοστελεχών.

Από την άλλη μεριά, είναι οι οπαδοί, η ιστορία των ομάδων, η τρέλα για τα χρώματα, τη φανέλα, το σήμα και ό,τι αυτά συμβολίζουν για τους φιλάθλους που αγαπάνε και πονάνε πραγματικά την ομάδα, είναι το πάθος ενάντια στο χρήμα και τις business, είναι η μούρλα της εκδρομής παρόλες τις αντιξοότητες, είναι η αρρώστεια της ανελιπούς στήριξης της ομάδας παντού και πάντα, είναι η πόρωση της κερκίδας και η ταύτιση με την ομάδα. Είναι στο τέλος τέλος το δίκιο, η αγωνία, η λαχτάρα του οπαδού. Τασσόμαστε υπέρ αυτής της μεριάς, δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ψάξουμε τι ακριβώς γίνεται με τους φακέλους, τα νομικά και οινοκομικά θέματα.

Το δίκιο το έχουν οι οπαδοί, ούτε οι νόμοι, ούτε οι παράγοντες ούτε η βουλή!  

Παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση αλληλεγγύης των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ προς τους οπαδούς του Ηρακλή:
"Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας...
Επειδή εμείς, δεν συμπράττουμε με την υποκρισία...
Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να είμαστε πάνω από όλα γνήσιοι...
Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να βλέπουμε πέρα από τη βιτρίνα που μας πλασάρει το σύστημα και τα πιόνια του...
Επειδή εμείς, έχουμε μάθει να μη μας αποπροσανατολίζουν τα «χρώματα»...
Επειδή εμείς, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η «αρρώστια», η «τρέλα», η «αγάπη» του Οπαδού...
Δηλώνουμε ανοιχτά τη συμπαράσταση μας, στον αγώνα που κάνει εδώ και μέρες, ο λαός του Ηρακλή...
Δεν είμαστε ούτε «ελεγκτικός μηχανισμός», ούτε «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Δε ξέρουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας του Ηρακλή. Ξέρουμε όμως καλά τι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πως λειτουργεί το σύστημα! Ένα σύστημα που εμείς δε θέλουμε να υιοθετήσουμε.
ΜΙΑ ΖΩΗ Α.Ε.Κ.
ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 21 - 1975
ORIGINAL 21 - 1982»

Υ.Γ. Να πούμε επίσης ένα μεγάλο μπράβο και στους οργανωμένους οπαδούς του Λεβαδειακού που με ανακοίνωσή τους στέκονται στο πλευρό των οπαδών του Ηρακλή.
Υ.Γ.2 Το τρυκάκι που βλέπετε πάνω πάνω είναι ένα από τα χιλιάδες που πέταξαν οπαδοί του Ηρακλή στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας τους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ CLUB ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ WARRIORS:
http://warriors6.blogspot.com/2010/06/blog-post_10.html

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΖΩΝΗ-ΑΓΡΙΝΙΟ

antifa10 είπε...

Να σται καλά παιδιά για την στήριξη σας. Εδώ και δέκα μέρες ο κόσμος του Ηρακλή έχει βγεί στο δρόμο, όχι μόνο για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα που προσπαθούν να συντελέσουν εις βάρος της ομάδας μας, αλλά γενικά ενάντια στην σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενάντια στα λαμόγια που το διοικούν, ενάντια στην ελεεινή τους δικαιοσύνη, επιλεκτική όσο δεν πάει, ενάντια σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο.

Το δίκιο πιστεύουμε ότι είναι με το μέρος μας. Το καταλαβαίνουν αυτό και πολλοί άλλοι, γι' αυτό και είχαμε ανακοινώσεις στήριξης από τους οπαδούς του Λεβαδειακού, της ΑΕΚ, της Ξάνθης, της Καβάλας, του Παναιτωλικού (που ζητανε να μην ανέβει η ομάδα τους στα χαρτιά! ) και από βαλκανικές ομάδες όπως η Ζέμουν. Ευχαριστούμε όλους για την στήριξη!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΖΩΝΗ:
http://agriniozone.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΖΩΝΗ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ BARBARIANS GATE 1 - ZAPATISTAS GROUP

"Κόντρα στους καιρούς... "

Τις τελευταίες μέρες η ομάδα μας έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών δημοσιογράφων – ραδιοφωνικών εκπομπών – σχολιαστών και είναι χρέος μας να τοποθετηθούμε πάνω σ αυτή την κριτική σαν οπαδοί του Λεβαδειακού. Παρόλο που σαν πρώτη εντύπωση θα φανεί πως είμαστε ενάντια στα συμφέροντά της ομάδας μας, σαν τοποθέτηση λέμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε εδώ και χρόνια υπέρ της άποψης ότι τα παιχνίδια κερδίζονται εντός του αγωνιστικού χώρου και συνεπώς η κατάταξη της ομάδας μας στο βαθμολογικό πίνακα είναι και αυτή η οποία τελικά μας έριξε στην Β εθνική τελεία και παύλα και η Β εθνική είναι η κατηγορία που αξίζουμε να παίζουμε από την επόμενη σεζόν και με την μαγκιά μας να ανέβουμε και πάλι στα «βρώμικα» μεν σαλόνια δε της σουπερ κλίκας!

Παρ όλη την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας ότι εμείς δεν γουστάρουμε μία να μείνουμε στην Α εθνική, δεν μπορούμε να μείνουμε και αμέτοχοι σ όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και τόσα χρόνια στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Επί σειρά δεκαετιών η εκάστοτε κυβέρνηση υπέγραφε μια άτυπη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ομάδων η οποία τους παρείχε μια ατιμωρησία στο επίπεδο των οικονομικών οφειλών των ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κάτι το οποίο στην συγκυρία που ζούμε, με τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ουσιαστικά οδηγούν προς την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, απλά μας εξοργίζει. Θεωρούμε το λιγότερο λανθασμένη αν όχι προκλητική την στάση κάποιων οπαδών οι οποίοι δεν επικεντρώνουν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αλλά με την στάση τους, άθελα τους προφανώς, επικροτούν την σάπια κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια κατάσταση που θέλει οι ΠΑΕ να μην πληρώνουν τα χρωστούμενα στο κράτος, την στιγμή που το ίδιο κράτος τα παίρνει με το έτσι θέλω, από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγώντας τους στα όρια της φτώχιας το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση των οπαδών του Λεβαδειακού κατά του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδόσφαιρου, η ευαισθητοποίηση τους στους κοινωνικούς αγώνες και η συμμετοχή τους στους Radical fans united, είναι συνεπής και δεν έγινε γιατί είναι μόδα αλλά επειδή οι ανησυχίες μας για τα ζητήματα δεν περιορίζονται μόνο στο οπαδικό κίνημα αλλά στο σύνολο των ζητημάτων της κοινωνίας, των οποίων όλοι είμαστε κομμάτι.. Δεν υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις. Γι αυτό πχ στο ματς ζωής και θανάτου με τον ατρόμητο στην Λιβαδειά αμφισβητήσαμε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην πράξη με το να βάλουμε εμείς, με δικά μας εισιτήρια, τους οπαδούς της ομάδας του Περιστερίου στο γήπεδο (ένα ματς που ήρθε ισοπαλία και αν το είχαμε πάρει θα είχαμε σωθεί).

Άρα πράξεις και όχι μόνο λόγια και εν όψη του 3ημερου φεστιβάλ των RFU πιστεύουμε πως θα ήταν καλό να ανοίξει κουβέντα με βάση την αντίληψη πως ενεργός οπαδός και ενεργός πολίτης είναι έννοιες αλληλένδετες, και πάνω στην τοποθέτησή μας πως όλες οι ΠΑΕ-ανώνυμες εταιρίες που χρωστάνε στο δημόσιο θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα τα χρωστούμενα αλλιώς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν δεν έχουν απλά να πέσουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, βλέπε Φιορεντίνα στην Ιταλία. Απλά ο νόμος να ισχύσει για όλους μηδενός εξαιρουμένου

Κόντρα στους καιρούς εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος σε πείσμα όσων εθελοτυφλώντας συνειδητά αρκούνται στο να βλέπουν μόνο το δεντράκι τους.

ira10 είπε...

ανακοίνωση και από τους redblack της Παναχαϊκής

Oι οργανωμένοι φίλαθλοι της ιστορικής ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ 1891, REDBLACK, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαραστασή μας στην προσπάθεια των φιλάθλων του Ηρακλή ενάντια στο κατεστημένο των μηχανισμών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για υποβιβασμό της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ στην Β' Εθνική, με μόνο όπλο τους τις διάφορες αλχημείες και τα "δήθεν" κωλύματα.


Εμείς, έχοντας νιώσει στο πετσί μας το αποτέλεσμα των μηχανισμών, γράψαμε μια μαύρη σελίδα στην υπεραιωνόβια Ιστορία της αγαπημένης μας Παναχαικής 1891, με σχεδόν αντίστοιχο σκηνικό το 2003. Ο περίφημος νόμος Βενιζέλου προσπάθησε να μας εξαφανίσει εν μια νυκτί.Όμως, κύριοι, η Ιστορία 100 και πλέον χρόνων, δεν διαγράφετε με έωλους νόμους και στημένους μηχανισμούς.

Εμείς πληρώσαμε άδικα και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, μέχρι και σήμερα...

Είμαστε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στην αγνή προσπάθεια των φιλάθλων του ΗΡΑΚΛΗ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια τους στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα τους.

Υ.Γ Μπορεί η ομάδα μας ,δυστυχώς να βρίσκετε στην Γ ΕΘΝΙΚΗ αλλά η θέση και η ιστορία μας μας υποχρεώνει να ασχολούμαστε με την Α ΕΘΝΙΚΗ.



ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΓΚΕΣ.....

http://www.redblack.gr/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=183:2010-06-10-15-47-31&catid=34:2009-06-26-06-28-17&Itemid=53

ira10 είπε...

ανακοίνωση των οπαδών της Καβάλας Αργοναύτες

"Με αφορμή τη διαφαινόμενη αδικία, που πρόκειται να συντελεστεί εις βάρος της ομάδος του Ηρακλή, θα θέλαμε ως Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ο. Καβάλας “Γαλάζιοι Αργοναύτες” να εκφράσουμε την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή μας στον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή. Ο Ηρακλής κέρδισε πανάξια τη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα ΕΝΤΟΣ των αγωνιστικών χώρων και αποτελεί μέγιστη υποκρισία η άτεγκτη καταδίκη του για παρασκηνιακούς λόγους την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες με χειρότερα προβλήματα στο παρελθόν αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με επιείκεια αλλά και με εύνοια από τους λειτουργούς του νόμου. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζετε μια ομάδα με την ιστορία και τη συνεισφορά του Ηρακλή στα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα του τόπου για το “χατίρι” κάποιων παραγόντων. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ!



Μετα τιμής.

ΤΟ Δ.Σ.

Του Κεντρικού Συνδέσμου

Φιλάθλων Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ

“Γαλάζιοι Αργοναύτες"

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι καλή αφορμή αυτή η ιστορία με τον Ηρακλή, να διοργανωθεί μια κοινή πορεία από οπαδούς όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων ενάντια στη σαπιλα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Υπάρχουν τόσα κοινά σημεία στις διάφορες ανακοινώσεις που βγήκαν, με το κυριότερο: να υπερασπιστούμε το δικό μας ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο όπως θα θέλαμε να είναι! Ουστ σε όλα τα λαμόγια!

Ανώνυμος είπε...

βαλτε καμια φωτο απο φεστιβαλ ρε μαγκες..καλη συνεχεια στους ηρακλειδης..

ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

pnd4 είπε...

Αν το δίκιο το έχουν οι οπαδοί και όχι οι νόμοι και η βουλή (συμφωνώ) ποιανού το δίκιο πρέπει να υπερισχύσει; Οκ σας καταλάβαμε, είστε με τον Ηρακλή (το γιατί δεν το ξέρω)... το δίκιο τους οι οπαδοί του ΟΦΗ πού θα το βρουν; Αϊ σιχτιρ μπλιό ο καθένας για την πάρτη του έτσι; Όταν σε γαμάνε εξόφθαλμα στα play οff και σου λένε "ότι και να κάνετε ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ" εσείς κοιτάζετε να ασχοληθείτε με τις γριές που χρωστάνε τα μαλιοκέφαλά τους αλλά... δεν πειράζει έτσι;

Και αν ρε μάγκες το δίκιο το έχουν οι οπαδοί, πείτε μου οι 20 βουλευτές που πήραν θέση υπέρ του Ηρακλή, ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ τι ήταν;;

Άντε, να βουτάμε τα δάχτυλα στο μυαλό πριν τα ακουμπούμε στο πληκτρολόγιο....

Και για να μην ξεχνάτε... από όταν παίζαμε ακόμη στα play off του παραλόγου και ο Ηρακλής ήταν με το ένα πόδι στη Β Εθνική ελέω Λεβαδειακού, οι οπαδοί του ΟΦΗ τάχθηκαν υπέρ του Ηρακλή με ανακοίνωση τους.

Είναι καταπληκτικό πάντως πως η προπαγάνδα των γριών στοχεύει την ομάδα μου ως απειλή!

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ???

Radical Fans United είπε...

@pnd4

Kάνεις μέγα λάθος...δεν είμαστε με καμία ομάδα,όπως είναι φυσικό καθότι είμαστε πολυσυλλεκτική συλλογικότητα.

Από 'κει και πέρα,εμείς δεν έχουμε στοχοποιήσει κανέναν.
Όσο για τα χρέη και τα όποια χρέη,είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα τα "οικονομικά των σπορ".Πάντως δε τρέφουμε και καμιά φοβερή εκτίμηση σε ΠΑΕ/ΚΑΕ/ΤΑΚ/ΤΑΠ ως εμπορικούς θεσμούς...

Τέλος,είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και θα θέλαμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη πάνω σε όσα θέτεις,στο email μας.

υ.γ.
Όσο για την σφαγή της διαιτησίας,δεν έχεις άδικο να την χαρακτηρίζεις έτσι.Αλλά αν ζητάς από ένα ιστολόγιο να παίρνει θέση επί παντός ζητήματος,τότε ζητούμε συγνώμη που δεν είμαστε πληροφοριακή ιστοσελίδα.