RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ... (επίλυση του τεχνικού προβλήματος και ξανά-ανανέωση με την προσθήκη των κανονισμών)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  2-6, ΚΑΙ ΩΡΑ 24.00 ΑΥΣΤΗΡΑ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!


Επειδή οι συμμετοχές είναι πολλές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, την πρώτη μέρα θα διεξαχθεί προκριματικός γύρος ώστε να φτάσουμε στο μαγικό αριθμό των 32 σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο (το πρώτο ξεκαθάρισμα, the first blood), προκειμένου να ακολουθήσει η φάση των 16 ζευγαριών .
Επίσης να πούμε πως θα μικρύνουν οι χρόνοι των αναμετρήσεων τουλάχιστον στην πρώτη φάση προκειμένου να μας φτάσει το τριήμερο και να έχουμε ολοκληρώσει Κυριακή βράδυ. Λεπτομέρειες και αναλυτικά όλοι οι κανονισμοί σύντομα.
Αν οτιδήποτε προκύψει με τα "μηχανήματα του διαβόλου", σίγουρα η λίστα με τους κανονισμούς θα υπάρχει στο χώρο του φεστιβάλ (αναρτημένοι και σε κόπιες για να μπορεί η κάθε ομάδα να τους μελετήσει). Ευχαριστούμε και ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΕΦΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ) ΣΤΙΣ 16.00
ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ...

Υ.Γ. ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ 5 Χ 5 (ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ), ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ (ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 11 Χ 11...).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 5Χ5

1) Οι ομάδες επειδή ξεπερνάνε τις 32, κάποιες από αυτές θα συμμετάσχουν ύστερα από κλήρωση σε Προκριματικό Γύρο. Ύστερα πάλι με κλήρωση θα προκύψουν 16 ζευγάρια και ο νικητής κάθε ζευγαριού θα περνάει στον επόμενο γύρο.
2) Οι ομάδες αποτελούνται από 5 παίχτες μέσα στο γήπεδο και απεριόριστες αλλαγές. Παίχτης που έχει αντικατασταθεί δικαιούται να ξαναμπεί στη διάρκεια το αγώνα (όπως στο μπάσκετ).
3) ΔΕΝ υπάρχουν διαιτητές. Σε περίπτωση διαφωνίας γίνεται σύνθεση των απόψεων των αντιπάλων πλευρών (ή αποφασίζει με συνέλευση το φιλοθεάμον κοινό)
4) Η διάρκεια κάθε αγώνα στον Προκριματικό Γύρο και στην Α’ Φάση είναι 12 λεπτά χωρίς ημίχρονο. Οι αγώνες στην Β’ Φάση & στους Προημιτελικούς θα είναι 15 λεπτά (και όποιος αντέξει). Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διαρκέσουν 20 λεπτά.
5) Επίσης για λόγους θεάματος και σοβαρής αντιμετώπισης του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να παραμένει μόνιμα αμυντικός στην περιοχή. Πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια είναι φάουλ και εντός της περιοχής πέναλτυ.
6) Στα φάουλ υπάρχει κανονικά τείχος αποτελούμενο από ένα μόνο παίχτη στα 4 βήματα.
7) Η έναρξη του αγώνα γίνεται με ρίξιμο της μπάλας στο κέντρο και το «σκάσιμό» της για τρεις φορές (όπως στις αλάνες ρεεεεε). Οι ομάδες διαλέγουν υπό το πνεύμα της ομόνοιας μόνες τους σε ποια εστία θα αμύνονται/επιτίθενται. Δεν υπάρχουν φράγκα ούτε για να στρίψουμε κέρμα.
8) ΔΕΝ υπάρχουν οφσάιντ.
9) Το αράουτ εκτελείται κανονικά με τα χέρια.(μόνο χέρια…)
10) Το πέναλτι εκτελείται χωρίς τερματοφύλακα (όπως θα επιθυμούσαν όλοι οι οπαδοί) 10 μέτρα όμως πίσω από τη σέντρα
11) Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αντιπάλων, η πρόκριση κρίνεται στα 3 πέναλτι. Μπορούν να χτυπήσουν πέναλτι μόνο όσοι έπαιζαν στη λήξη του αγώνα.
12) Ομάδα που δεν εμφανίζεται στην ώρα της ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και η αντίπαλος προχωράει αυτόματα στον άλλο γύρο (με πίτα)
13) Αν υπάρχουν παίκτες από μία ομάδα αλλά δε συμπληρώνουν 5άδα δικαιούνται να παίξουν (αν τολμάνε) ή ακόμα και να πάρουν παίχτες εκείνη τη στιγμή από το κοινό. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παιχτών (ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών),από μια ομάδα σε άλλη...
14) Είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο να υπάρχουν ευφάνταστες κοινές εμφανίσεις και ατμόσφαιρα κερκίδας από τους συμπαθούντες.
15) Η νικήτρια ομάδα θα παραλάβει το βαρύτιμο τρόπαιο μόλις τελειώσει ο τελικός. Ομάδα που παίρνει το τρόπαιο 3 φορές το κρατάει.
16) Οι χαμένοι τα παίρνουν όλα.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο, ώστε η γραμματεία να μπορεί κάθε στιγμή να έρχεται σε επαφή μαζί του, ακόμη καλύτερα αν διαθέτει και συσκευή κινητού τηλεφώνου (στείλτε μας έναν αριθμό επικοινωνίας στο mail μαζί με το όνομα του κατόχου και το όνομα της ομάδας)…

Όλες οι ομάδες θα πρέπει το αργότερο να είναι στις 18:30 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στον Λόφο του Στρέφη ώστε να γνωρίζουν το πρόγραμμα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ 3X3

1) Επειδή οι συμμετοχές δείχνουν ξεπέρασαν τις 32 ομάδες, θα υπάρξει κλήρωση για προκριματικούς αγώνες, ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός 32! Κατόπιν, με κλήρωση θα προκύψουν 16 ζευγάρια και ο νικητής κάθε ζευγαριού θα περνάει στον επόμενο γύρο.
2) Οι ομάδες αποτελούνται από 3 παίχτες μέσα στο γήπεδο και απεριόριστες αλλαγές. Παίχτης που έχει αντικατασταθεί δικαιούται να ξαναμπεί στη διάρκεια το αγώνα.
3) ΔΕΝ υπάρχουν διαιτητές. Σε περίπτωση διαφωνίας γίνεται σύνθεση των απόψεων των αντιπάλων πλευρών (ή αποφασίζει με συνέλευση το φιλοθεάμον κοινό). Γενικά, συστήνεται το “physical game” και οι σωματικές επαφές (αλλά με μια αυτοσυγκράτηση σε αγκώνες & γόνατα).
4) Η διάρκεια κάθε αγώνα μετριέται σύμφωνα με τους πόντους που θα επιτύχει η νικήτρια ομάδα! Στον Προκριματικό Γύρο και στην Α’ φάση έως τους 11 πόντους, στους προημιτελικούς στους 13, στους Ημιτελικούς έως 15 και στον Τελικό έως τους 21, ασχέτως διαφοράς (έστω και με 1 πόντο διαφορά).
5) Η έναρξη του αγώνα θα γίνεται :
• Στην Α’ φάση η ομάδα που βγήκε πρώτη από την κλήρωση,κάθε ζευγαριού, θα προτείνει σουτ κι η αντίπαλη θα εκτελεί κι αυτή. Όποια το βάλει θα έχει την πρώτη επίθεση («μπει, μπει»).
• Στις υπόλοιπες φάσεις, η ομάδα από τις 2 που θα έχει το καλύτερο ρεκόρ πόντων θα προτείνει σουτ και όποια ομάδα επιλέξει να εκτελέσει το σουτ και το πετύχει θα έχει την 1η επίθεση, αλλιώς αν το χάσει η επίθεση πάει στην αντίπαλη («μπει δε μπει»).
Η επίθεση θα ξεκινάει πάντα έξω τα 6,25...
6) Ομάδα που δεν εμφανίζεται στην ώρα της ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και η αντίπαλος προχωράει αυτόματα στον άλλο γύρο (με πίτα)
7) Αν υπάρχουν παίκτες από μία ομάδα αλλά δε συμπληρώνουν 3άδα δικαιούνται να παίξουν (αν τολμάνε) ή ακόμα και να πάρουν παίχτες εκείνη τη στιγμη από το κοινό.Εκτός κι αν η αντίπαλη θέλει να επιδείξει πνεύμα αλτρουισμού και fair play κι αποσύρει παίχτη. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παιχτών (ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών),από μια ομάδα σε άλλη...
8) Είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο να υπάρχουν ευφάνταστες κοινές εμφανίσεις και ατμόσφαιρα κερκίδας από τους συμπαθούντες.
9) Η νικήτρια ομάδα θα παραλάβει το βαρύτιμο τρόπαιο μόλις τελειώσει ο τελικός. Ομάδα που παίρνει το τρόπαιο 3 φορές το κρατάει.
10) Οι χαμένοι τα παίρνουν όλα...


Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο, ώστε η γραμματεία να μπορεί κάθε στιγμή να έρχεται σε επαφή μαζί του, ακόμη καλύτερα αν διαθέτει και συσκευή κινητού τηλεφώνου (στείλτε μας έναν αριθμό επικοινωνίας στο mail μαζί με το όνομα του κατόχου και το όνομα της ομάδας)… Όλες οι ομάδες θα πρέπει το αργότερο να είναι στις 18:30 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στον Λόφο του Στρέφη ώστε να γνωρίζουν το πρόγραμμα (και τυχόν μετατοπίσεις σε ώρα έναρξης των αγώνων το Σάββατο αλλά και την Κυριακή).

Ευχαριστούμε για την μεγάλη συμμετοχή!

6 σχόλια:

navajo είπε...

den mas endiaferoyn oi kanonismoi!!!!!!!!!!!
pistoi stis persines mas desmeyseis tha paroysiastoyme pio dynatoi pio talantoyxoi kai pio sympathitika eyswmoi apo pote. oi ordes twn navajo tha ftasoyn yperpernontas kathe empodio me motosako, patinia, trena, remoylkes
sampreles, psarokaika, katamaran, kolympontas, trexontas, me otostop, aeropeirateiea, leoforeiopeirateia, aytokinita, kara, gaidoyria, pony, aloga, skylia, gatia, skioyria, batraxompifteka, me ban, agrotika, batraxopedila, santoyits, kai polles mpires.

kai min ksexnate oti gia na fylasei tin somatiki mas akeraiotita tha exoyme mazi mas apo tis iroikes geitonies toy tayroy ton pappoy me tin omprela.

Ανώνυμος είπε...

telika termatofilakas tha iparxei i oxi?? oi kanonismoi de lene kati tetoio...

Radical Fans United είπε...

Με τερματοφύλακα φέτος! Για αυτό δεν αναφέρεται κάτι στους κανονισμούς.

copa cabana είπε...

"Επίσης για λόγους θεάματος και σοβαρής αντιμετώπισης του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να παραμένει μόνιμα αμυντικός στην περιοχή"

Προκρίνετε το θέαμα και τη "σοβαρή" αντιμετώπιση σε βάρος του ηρωισμού και των επικών προκρίσεων!
Θα απαντήσουμε μέσα στο γήπεδο και σε αυτή τη "μεθόδευση"!

Ανώνυμος είπε...

copa cabana ξερο ψωμί και μπύρα!!! Και όταν σε δω στον τελικό θα τρελαθώ!!!

γνωστός - γνωστότατος είπε...

Πάντως,δεν υπάρχει κάποια σκέψη για άρνηση συμμετοχής σε εν ενεργεία παίχτες,είτε ποδοσφαιριστές είτε καλαθοσφαιριστές.Είναι ψιλο-προκλητικό να σκάνε μύτη οι άλλη με στολές και τσάντες,παπούτσια από ομάδα.

Ο νοών νοείτο,έτσι παλικαράκια από τα Δυτικά;