RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Πατήστε το mute!

Όποιος είδε τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟ την Τετάρτη, θα διαπίστωσε 2 πράγματα.  

Πρώτο, το Ιβανώφειο είναι αυτό που λέμε "καυτή" έδρα. Μικρό γήπεδο αλλά όταν γεμίζει, δημιουργείται καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα συνθήματα και η φωνή να δυναμώνουν όσο περνά η ώρα. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν και αυτά τα γήπεδα και ακούμε τον παλμό της κερκίδας, γιατί αν περιμέναμε από τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, άσ΄το... γιατί θα πούμε καμιά παλιοκούβεντα.  

Το δεύτερο είναι η ξαφνική μείωση της έντασης του μικροφώνου, όταν ακουγόταν το πολυτραγουδισμένο από όλες τις κερκίδες του κόσμου "της μαμάς σας το ...", τελευταίος στίχος ενός συνθήματος που τα "έχωνε" στην Αθήνα. Δεν είναι η στιγμή για να μιλήσουμε για τον σεξισμό στα γήπεδα και το πόσο βλακώδη είναι αυτά τα συνθήματα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι το εξής. Καταλαβαίνουμε ότι το κρατικό κανάλι ήθελε... να προφυλάξει τα μικρά παιδιά που έβλεπαν τον αγώνα από αυτές τις κακές λέξεις αλλά και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του "πολιτισμού" που τόσα δίκαια έχει κατακτήσει με τις τόσες μεταδόσεις της Eurovision και τις εκπομπές της Δρούζα. Εμείς όμως γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε την κάθε παπαριά που λέει ο Χατζηγεωργίου, ο γνωστός μακρυμάλλης σχολιαστής μπάσκετ που τύγχανε να μεταδίδει το αγώνα εκείνη την ημέρα, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ξέρει πως η μπάλα του μπάσκετ είναι πορτοκαλί; Εμάς ποιος θα μας προστατεύσει από αυτούς τους τύπους που παίρνουν τόσα φράγκα για να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, όταν σχολιάζουν αγώνες και κατηγορούν για όλα τους οπαδούς; Και στο κάτω κάτω αν τόσο σας πείραξε μια βρίσια που προσβάλλει το επίπεδό σας, τότε γιατί δείχνετε συνέχεια πλάνα με "ωραίες παρουσίες"; Μήπως αυτό δεν είναι η άλλη πλευρά αυτού που προσπαθείτε να εμποδίσετε να ακουστεί; Άιντε βόδια, τα συνθήματα της κερκίδας σας έφταιξαν...  

ΥΓ. "Ωραίες παρουσίες" στα γήπεδα είναι οι σημαίες, τα πλακάτ, οι φωτοβολίδες, τα καπνογόνα, το πάνω-κάτω, τα κασόλ υψωμένα, τα συνθήματα και οι φλέβες που τινάσσονται από τα λαρύγγια. Τα ύπολοιπα είναι απλά παρουσίες.

6 σχόλια:

"αρρωστακιας" είπε...

Πες τα! Πάνε να φέρουν με το ζόρι τον υποκριτικό ποτιλισμό και την ψευτο-κουλτούρα τους στα γήπεδα.

Τα πάντα θα τα δώσουμε για τον αφανισμό σας, γιατί είμαστε απολίτιστοι για τον πολιτισμό σας!

Όποιος δεν αντέχει τα γήπεδα υπάρχουν και θέατρα και σινεμά...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν όποιος είναι οπαδός,μπορεί να πηγαίνει και σε σινεμά και σε θέατρα! Εξάλλου,στο ιστολόγιο αυτό έχουμε και τέτοιες αναρτήσεις.

Για την διακοπή του αγώνα ένα σχόλιο;Χαρτάκια τυλιγμένα σαν μπαλίτσες έριχναν τ' αλάνια και διακόπηκε!Ήμαρτον...

Ultra'Gate10 είπε...

Μπράβο ρε τσάκαλε! Μια χαρά τα λες
Καημένοι διαιτητούληδες που θα πάει, του χρόνου θα την συνηθήσετε την "ΚΟΛΑΣΗ"!
Σιγά μην έχετε τα κότσια να διακόπτετε το κάθε ματς τότε που θα καίμε κάθε αγωνιστική το κλουβί!

WE ARE COMING BACK

ΓΗΠΕΔΑ ΘΕΑΤΡΑ...
...ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ!

Iraklis Autonome Ultras

Ανώνυμος είπε...

εντάξει μην τρελαίνεστε με τα συνθήματα, για γήπεδο μιλάμε όχι για εκκλησία, πάντως ακόμα πιο ωραία φάση θα ήταν αν σε τέτοιες έδρες επαιζαν και φιλοξενούμενοι, αλλά οι μετακινήσεις, λέει, στο μπάσκετ είναι απαγορευμένες...γαμώ τον εσακε και τον βασιλακόπουλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαγκίτες από Θεσ/κη,¨κλουβί¨δε μπορείτε να το κάνετε και με ατμόσφαιρα όπως στο Α' ημίχρονο ή στον αγώνα με τον Πανιώνιο;Μην μας τρελάνετε τώρα.Η φάση με τα χάρτινα αντικείμενα ήταν επιεικώς απαράδεκτη και βλακώδης!Υποτιμά την προσπάθεια παιχτών και τεχνικών.

Ν'ανεβείτε,αλλά αν είναι να το γυρίσετε στην καφρίλα πασπαλισμένη με ολίγη αυτονομία και ¨χώρο¨ να μας λείπει,έχουμε χορτάσει!

Ανώνυμος είπε...

http://www.superbasket.gr/kavalieratos/?p=323