RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ανασκόπηση 07: όχι στο ρατσισμό...

Βασικά βάζουμε το άρθρο αυτό για τις δύο τελευταίες γραμμές - πάντα τέτοια περιστατικά περνάνε στα πολυ πολύ ψιλά των εφημερίδων- και για τη φωτογραφία. Επειδή μπορεί να μη φαίνεται καθαρά το πανό γράφει: "ο ρατσισμός δεν έχει θέση στις κερκίδες μας", με υπογραφή toros locos και πινέζες. Από τη μια, έχουμε τη κοινή δράση δύο διαφορετικών κερκίδων για ένα θέμα, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε καθαρά γηπεδικό ζήτημα (ο νόμος, οι μετακινήσεις, τα ακριβά εισητήρια...). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί το στοίχημα και για εμάς: να καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα θέματα που απασχολούν τους οπαδούς και τα συμφέροντά τους. Από την άλλη, το μήνυμα του πανό μας κίνησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Γιατί; Επειδή όταν δύο σύνδεσμοι οπαδών διαφορετικών ομάδων ενώνουν τις φωνές τους για ένα θέμα σαν το ρατσισμό - που απασχολεί όλη την κοινωνία- τότε αποδυκνύεται στην πράξη πως εμείς οι οπαδοί μπορούμε να έχουμε άποψη για κάθε κοινωνικό ζήτημα και να το παλεύουμε στις κερκίδες μας. Και κάτι τελευταίο: είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό, θέλουμε κερκίδες πολυεθνικές, έτσι και αλλιώς η αγαπή και το πάθος για την ομάδα δεν έχει χρώμα και φύλο! Κάτι τέτοια πανιά μας φτιάχνουν και μας ανεβάζουν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδια; Που υπάρχει ρατσισμός στις κερκίδες και δεν τον έχουμε δει;;;

Αφήστε τα πολιτικά σας εκτός γηπέδων...

Ανώνυμος είπε...

kala re file esi se poion kosmo zeis kai gia poia gipeda milas?

liges einai oi fores pou exoun giouxaristoi enxrmoi paixtes? loiges oi fores pou exou ginei epeisodia paikton apo tin alvania kai tin tourkia me paiktes k opadous omadon akoma kai me diaitites? den exeis dei ti pano kremiountai opote paizei i ethniki kai ti sinthimata exoun fonaxtei tipou "den tha gineis ellinas pote..." k.t.l.

ante kane mas tin xari loipon me tis ipodeikseis sou....

Ανώνυμος είπε...

όποιος κάνει σχόλια απλά για να ξαναπεί ακόμα μια φορά πως οι rfu κάνουν πολιτική...καλά να πάθει! και η άποψη που λέει πως δεν υπάρχει ρατσισμός στις κερκίδες πολιτική είναι και μάλιστα επικίνδυνη... γιατί και στην ιταλία (στα γήπεδα της ιταλίας) έλεγαν για χρόνια πως ρατσισμός δεν υπάρχει... και σήμερα φασιστικές ομάδες "τσιμπάνε" κόσμο από τις εξέδρες και τους ψήνουν με τις ρατσιστικές χαζομάρες τους!

Ανώνυμος είπε...

αντιγράφοντας από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού MAD BOYS (τχ.52-Ιούλιος,Αύγουστος '08):

σελ.17:
"Εν έτη 2008 που σαν Θ13 ουσιαστικά κάνουμε βήματα μπροστά για την καλυτέρευσή μας σαν οπαδοί,προσπαθώντας ν'αποκτήσουμε ταυτότητα,το να μειώνεις έναν άνθρωπο{...}με ρατσιστικές κραυγές,μην υπολογίζοντας ότι έχεις κι εσύ αθλητές του ιδίου χρώματος και φεφτιλίζοντάς τον έτσι,δεν αρμόζει σε ένα από τα πιο σεβαστά οπαδικά κινήματα σαν την Θ13 γιατί εκείνη την ώρα συντάσσεσαι με κάφρους.(...)"

σελ.31:
"Πόσο βλάκας πρέπει να 'σαι για να κάνεις κραυγές μαϊμούς σε έναν έγχρωμο παίχτη αντίπαλης ομάδας όταν την ίδια στιγμή έχεις κι εσύ έγχρωμους παίκτες;Πώς νομίζει πως θα νοιώθει εκείνη την ώρα ο παίκτης μας και τί άποψη θα έχει για εμάς;Λίγο μυαλό παραπάνω δεν βλάπτει..."

Τί άλλο να προσθέσουμε εμείς;η αλήθεια είναι πως μέσα μας,θέλαμε να ξερπεράσουμε/υποτιμήσουμε τα όσα άθλια συνέβησαν από πλειοψηφικά κομμάτια της πράσινης εξέδρας στον 3ο & 5ο τελικό μπάσκετ,αλλά όταν μέχρι και στο ¨μασωνικό¨ περιοδικό ALL STAR Basket φιλοξενούνται επιστολές σε 4 σελίδες,ε τότε κάτι παίζει...
Οπότε είναι προφανή τα σχόλια που γράφτηκαν και στο τέυχος των MAD BOYS,παρόλο που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πως και να μην είχε αφροΑμερικάνο{sic!} παίχτη ο ΠΑΟ,τις κραυγές δε θα έπρεπε να τις κάνει κανένας παρά μόνο κάποιοι γνώριμοι που λατρεύουν την Lazzio & τους Ultras sur...


Ποια είναι "τα πολιτικά μας";
Μήπως κάποιοι βλέπουν σύμβολα που δε τα βλέπουμε εμείς,εν αντιθέσει με κάτι άλλα ιστολόγια που εκτός του ό,τι διαστρεβλώνουν τον όρο ¨ultras¨ υπάρχουν και μισάνθρωπα σύμβολα;!